Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Επετειακή χρονιά για τον ΟΦΤΣ ΣΥΡΟΥ

ofts.syroy1Ο Όμιλος Φουσκωτών και Ταχυπλόων Σκαφών Σύρου ιδρύθηκε το 2013 , με έδρα τη Σύρο και φέτος συμπληρώνει 10 χρόνια ζωής. 10 χρόνια ταξίδια, οικολογικές δράσεις, αποστολές σε άλλα νησιά, καθαρισμούς εντός και εκτός θαλάσσης! 10 χρόνια πολιτιστικών δράσεων, παραστάσεων, αναβίωσης εθίμων, προσφοράς στον συνάνθρωπο, επιμόρφωσης σεμινάρια! 10 χρόνια παρέα στη θάλασσα!

Εξαρχής σκοπός του Ομίλου ήταν η γνωριμία με το θαλάσσιο φυσικό περιβάλλον και η προστασία και διαφύλαξή του . Παράλληλα ο Όμιλος πρεσβεύει στην ψυχαγωγία, αλλά και την επιστημονική και τεχνική ενημέρωση τόσο των μελών του όσο και της κοινωνίας, γενικότερα, γύρω από την ναυτική τέχνη και το ερασιτεχνικό σκάφος. Μέσα από τις δράσεις μας προωθούμε το μεράκι και την αγάπη μας προς τη θάλασσα και την φυσική διαβίωση με δράσεις και εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης γύρω από τα θέματα οικολογίας και ιδιαίτερα τα σχετιζόμενα με την διάσωση και διατήρηση του θαλάσσιου πλούτου και της καθαριότητας των ακτών. Καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την εξασφάλιση πάσης φύσεως διευκολύνσεων, εξυπηρετήσεων, αρωγή του πνεύματος αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας στην θάλασσα μέσω της ανάπτυξης ομαδικού πνεύματος, συμβάλοντας στην αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής των κατοίκων των ακριτικών και μικρών νησιών αλλά και γενικότερα όλης της Ελληνικής επικράτειας.

ofts.syroy3Μέσα σε αυτά τα χρόνια κάνοντας μια μικρή αναδρομή θα θέλαμε να σας ταξιδέψουμε νοερά στον πρώτο χρόνο λειτουργίας λειτουργίας μας που με μεγάλη επιτυχία διοργανώσαμε την Πανελλήνια συνάντηση του 2014 στη Σύρο. Από τότε μέχρι σήμερα ο Όμιλος έχει πραγματοποιήσει πολλές κοινωνικές και οικολογικές δράσεις τόσο στην έδρα του αλλά και γενικά στα νησιά του Αιγαίου. Οι δράσεις και οι αποστολές του, διατηρούν τον οικολογικό και εκπαιδευτικό χαρακτήρα τους και απευθύνονται κυρίως στα παιδιά. Η ετήσια αποστολή του περιλαμβάνει παιδική θεατρική παράσταση από τη θεατρική ομάδα του ομίλου καθώς και εκπαιδευτικά παιχνίδια από παιδαγωγούς μέλη του.

ofts.syroy2Ο Όμιλός μας είχε τη χαρά να πραγματοποιήσει την 1η Αποστολή του στο νησί της Δονούσας το 2015 και έκτοτε επισκέφτηκε στα πλαίσια τον αποστολών του το 2016 στα Κουφονήσια, το 2017 τη Φολέγανδρο, το 2018 την Αμοργό, το 2019 την Κίμωλο και το 2022 την Κύθνο , με το ίδιο μοτίβο που θέτει επίκεντρο τα παιδιά των μικρών νησιών που έχουν ανάγκη δημιουργικά ενδιαφέροντα και πολιτιστικά ερεθίσματα .

Περισσότερα για τις παραπάνω αποστολές μπορείτε να δείτε ενδεικτικά στα παρακάτω βίντεο: ·

ΠαραΣύρομαι Δονούσα: https://vimeo.com/129350130 ·

ΠαραΣύρομαι Κουφονήσι: https://vimeo.com/190432715 ·

ΠαραΣύρομαι Φολέγανδρο: http://bit.do/parasiromai-folegandro ·

ΠαραΣύρομαι Αμοργό: http://bit.do/parasiromai-amorgo

Τέλος με χαρά μας φιλοξενήσαμε στο νησί μας για μια ακόμη φορά την Πανελλήνια συνάντηση το 2022 σε συνδιοργάνωση με τον ΟΦΣΕ και τον ΕΟΦΣ.

Ο ΟΦΤΣΣ δίνει το παρόν σε πολλές θαλασσινές συναντήσεις άλλων ομίλων στην Ελλάδα ενισχύοντας τις προσπάθειες των αδελφών ομίλων και προσφέροντας βοήθεια όποτε μας ζητηθεί.