Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Ανακοίνωση της Π.Γ. του ΕΠΑΜ για τα εκβιαστικά διλήμματα και τους μαζικούς εμβολιασμούς.

Ένα αισχρό και ύπουλο παιχνίδι παίζεται εδώ και καιρό στις πλάτες του ελληνικού λαού, με πρόσχημα την προστασία της υγείας των πολιτών.

Ο ελληνικός λαός, τσακισμένος οικονομικά και ψυχολογικά μετά από 10 χρόνια σκληρών, νεοφιλελεύθερων οικονομικών πολιτικών, αλλά και αυξανόμενου αυταρχισμού και κρατικής καταστολής, δέχεται τη χαριστική βολή με τα λεγόμενα “μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας COVID-19”. Μέτρα που, τόσο στη λογική τους όσο και στον τρόπο εφαρμογής τους, θυμίζουν περισσότερο στρατιωτικά γυμνάσια άσκησης στην πειθαρχία και την υποταγή στον παραλογισμό και την αυθαιρεσία της εξουσίας. Και παρότι πουθενά, σε καμία χώρα -και φυσικά ούτε και στη δική μας- τα μέτρα αυτά δεν πέτυχαν τον πολυπόθητο στόχο της μείωσης των κρουσμάτων, οι κυβερνήσεις-εντολοδόχοι επιμένουν στην εφαρμογή τους και μάλιστα με αυξανόμενη αυστηρότητα. (Ακριβώς όπως επέμεναν στην εφαρμογή των μνημονίων, παρότι αυτά αποτύγχαναν οικτρά στον διακηρυγμένο στόχο της μείωσης του δημόσιου χρέους.)

Ο λόγος για τον οποίο επιμένουν είναι επειδή ο πραγματικός στόχος των μέτρων είναι άλλος (όπως ακριβώς ήταν άλλος και ο στόχος των μνημονίων):

• η καταστροφή της μικρής και μεσαίας επιχείρησης προς όφελος των μεγάλων πολυεθνικών εταιρειών,
• η περιστολή, μέχρις ολικής εκμηδένισης, των ατομικών ελευθεριών,
• η μετατροπή των πολιτών σε πειθήνια όργανα της εκάστοτε εκτελεστικής εξουσίας με τη μέθοδο του “σήκω-σήκω, κάτσε-κάτσε” ή αλλιώς “άνοιξε-κλείσε” ανά 2-3 ημέρες,
• ο διχασμός της κοινωνίας σε “ψεκασμένους αρνητές” και “αψέκαστους ορθολογιστές”, όπου οι μεν θα στρέφονται εναντίον των δε, αλλά κανείς εναντίον της εξουσίας, και οι μεν θα επιρρίπτουν ευθύνες στους δε για την εξέλιξη της πανδημίας, αλλά κανείς δεν θα επιρρίπτει ευθύνες στην κυβέρνηση.

Όλα τα παραπάνω καταγράφονται ήδη στις μεγάλες επιτυχίες των “μέτρων” και αυτός είναι ο λόγος που συνεχίζεται η εφαρμογή τους. Με απώτερο στόχο, την επιβολή της νέας, ψηφιακής και ρομποτοποιημένης “κανονικότητας”, την οποία ονειρεύεται αυτό το 1% που κατέχει το σύνολο σχεδόν του παγκόσμιου πλούτου.

Έχοντας στήσει αυτό το ζοφερό σκηνικό, έφτασε η στιγμή για τον “από μηχανής θεό” που θα μας σώσει, το θαυματουργό εμβόλιο! Ένα εμβόλιο μόνο κατ’ όνομα, στην πραγματικότητα ένα είδος γονιδιακής θεραπείας, με την εφαρμογή μιας εντελώς νέας και αδοκίμαστης στον άνθρωπο τεχνολογίας. Και ξαφνικά, τα “λεφτόδεντρα” που έστεκαν ξερά και μαραμένα όταν επρόκειτο για τις ανάγκες του δημόσιου συστήματος υγείας, έβγαλαν άνθη και καρπούς σε χρόνο ρεκόρ, για την παραγγελία όχι μόνο των εκατοντάδων χιλιάδων δόσεων του εμβολίου, αλλά και της υποδομής που είναι απαραίτητη για τη φύλαξη και χορήγησή τους!

Όλο το σύστημα ήταν έτοιμο για την έναρξη των μαζικών εμβολιασμών, προτού καν τα εμβόλια περάσουν τη διαδικασία έγκρισης από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Μια διαδικασία καταφανώς προσχηματική, αφού όλα έδειχναν ότι η απόφαση είχε ήδη ληφθεί από καιρό. Γιατί ποιος πιστεύει, αλήθεια, ότι όλες αυτές οι προετοιμασίες θα γίνονταν αν δεν ήταν σίγουρη η απόφαση; Ή ότι οι μεγάλες φαρμακοβιομηχανίες, με το βεβαρυμμένο ποινικό μητρώο, θα ρίσκαραν “να χάσουν τα λεφτά τους”, για το καλό της ανθρωπότητας; Ακόμα κι αν υποθέσουμε ότι υπάρχει πιθανότητα να μην εγκριθεί κάποιο από τα εμβόλια, αυτός που θα χάσει τα λεφτά του δεν είναι η εταιρεία, αφού όλη η έρευνα έχει χρηματοδοτηθεί από τα κράτη και τους διεθνείς οργανισμούς. Συνεπώς, πρόκειται για χρήματα των πολιτών και όχι των εταιρειών που θα χαθούν σ’ αυτήν την περίπτωση. Αντίθετα, σε κάθε περίπτωση, όλο το κέρδος είναι των εταιρειών, όχι μόνο από την πώληση των εμβολίων, αλλά και από την εκτίναξη των μετοχών τους στο χρηματιστήριο.

Οι προβληματισμοί για τα γενετικά εμβόλια είναι αρκετά γνωστοί και δεν χρειάζεται να επεκταθούμε. Από τον αστραπιαίο χρόνο και τα ελλιπή στάδια των κλινικών δοκιμών, μέχρι τις σοβαρές αμφιβολίες για την επίδραση του τροποποιημένου RNA στο ανθρώπινο γονιδίωμα, η αρνητική διάθεση για τον εμβολιασμό από μεγάλη μερίδα του κόσμου κάθε άλλο παρά αβάσιμη είναι. Αυτό έρχεται να επιβεβαιωθεί και από το υψηλό ποσοστό υγειονομικών υπαλλήλων που αρνήθηκαν να συμμετάσχουν σ’ αυτήν την πρώτη φάση των εμβολιασμών, αναιρώντας έτσι και την προπαγάνδα που δεχόμαστε τόσον καιρό ότι η ιατρική κοινότητα αναφανδόν υποστηρίζει τον εμβολιασμό για τη νόσο.

Ωστόσο, η κυβέρνηση, που τόσο πασχίζει να μας πείσει ότι ακολουθεί τις συστάσεις των ειδικών, επιμένει να κωφεύει και στις εύλογες αντιρρήσεις της εγχώριας ιατρικής κοινότητας, αλλά και στις πολλαπλές αναφορές επιστημόνων παγκοσμίου κύρους για τις πιθανές σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες των νέων εμβολίων. Επιμένει να αγνοεί τις πάμπολλες αναφορές για αποτελεσματικές θεραπείες της νόσου COVID-19, που θα μπορούσαν να αποσυμφορήσουν τα νοσοκομεία μας και να γλιτώσουν ανθρώπινες ζωές. Επιμένει να κωφεύει στις αλλεπάλληλες εκκλήσεις για τερματισμό της παράλογης τακτικής των “λοκντάουν” ως μέσου αντιμετώπισης της υγειονομικής κρίσης.

Αντίθετα, συνεχίζει με αμείωτη ένταση το “κυνήγι” των λεγόμενων “ασυμπτωματικών” – στην πραγματικότητα υγιών, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, πολιτών, για τους οποίους το μόνο κριτήριο για τον χαρακτηρισμό τους ως “κρούσματα” είναι το θετικό αποτέλεσμα στα αναξιόπιστα τεστ PCR ή rapid. Συνεχίζει να χρησιμοποιεί την εφαρμογή των σκληρών περιοριστικών μέτρων, όχι για τη μείωση των “κρουσμάτων”, αλλά για να οδηγήσει στα άκρα το αισχρό παιχνίδι κοινωνικής μηχανικής που έχει στήσει: να φτάσει τον κόσμο σε τέτοιο σημείο αγανάκτησης και απόγνωσης από τα συνεχή κλεισίματα, που να επιζητούν διακαώς το εμβόλιο, και να πιέζει ο ίδιος ο κόσμος για την υποχρεωτική χορήγησή του, με την ψευδαίσθηση ότι θα τους εξασφαλίσει λίγη από την κλεμμένη τους ελευθερία. Ένας τέλειος αποπροσανατολισμός του λαού, όπου υπεύθυνοι για τη συνέχιση των περιορισμών θα θεωρούνται όσοι αρνούνται να γίνουν πειραματόζωα για τα νέα εμβόλια και υπεύθυνοι για τη μη μείωση των κρουσμάτων όσοι τολμούν να φορούν τη μάσκα τους λίγο χαμηλότερα από το ύψος της μύτης! Ιδανικό περιβάλλον για να προχωρήσει απρόσκοπτα η κυβέρνηση στην πλήρη παράδοση του λαού και της χώρας στις ορέξεις των μεγάλων παικτών της “παγκόσμιας σκακιέρας”, εις βάρος της υγείας, της ευημερίας και της ζωής των πολιτών και εντέλει αυτής καθαυτής της λαϊκής και εθνικής μας κυριαρχίας.

Το εκβιαστικό δίλημμα “εμβόλιο ή λοκντάουν” είναι ένα ψευδές δίλημμα! Η “νέα κανονικότητα” τα περιλαμβάνει όλα αυτά: γενετικές μεταλλάξεις και ψηφιακά πιστοποιητικά ανοσίας μέσω των εμβολίων, συνεχή παρακολούθηση και έλεγχο των κινήσεων των πολιτών, περιορισμό ατομικών ελευθεριών, κατάργηση πολιτικών δικαιωμάτων και άλλα παρεμφερή οφέλη για το καθεστώς της απολυταρχικής εξουσίας. Όλα αυτά που, παρότι τα διακηρύσσουν δημοσίως και ευθέως σε όλους τους υπερεθνικούς οργανισμούς και τα διεθνή φόρα του χρηματιστικού κεφαλαίου, όσοι τολμούν να τα αναδείξουν σταμπάρονται με την ετικέτα του “συνωμοσιολόγου”!

Ο ελληνικός λαός δεν θα υποκύψει σ’ αυτό το εκβιαστικό ψευτοδίλημμα. Έχει πλέον πλούσια εμπειρία και γνωρίζει ότι από τις μαριονέτες του πολιτικού μας συστήματος δεν υπάρχει περίπτωση να ακούσει τίποτα αληθινό, τίποτα ωφέλιμο, παρά μόνο ψέματα που τον οδηγούν στην καταστροφή. Γνωρίζει ότι η επιλογή για το μέλλον του δεν περιορίζεται ανάμεσα στη “Σκύλλα” ή τη “Χάρυβδη” που του παρουσιάζουν, αλλά στη συσπείρωση και τον αγώνα για την ανάκτηση της ελευθερίας του, για ένα μέλλον ανθρώπινο, φωτεινό και ελπιδοφόρο. Γιατί, τελικά, το φως πάντα νικά το σκοτάδι!