Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Απολογισμός της Expo One για το 32ο Ναυτικό Σαλόνι.

Αθήνα, 4 Νοεμβρίου 2010

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟ
32ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΝΑΥΤΙΚΟ ΣΑΛΟΝΙ ΑΘΗΝΩΝ 2010

Χιλιάδες επισκέπτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των εκθετών και διοργανωτών και έδωσαν δυναμικό παρόν, ενώ σημαντικό και άκρως ενθαρρυντικό ήταν το εμπορικό ενδιαφέρον αφήνοντας θετικά μηνύματα και διάχυτη αισιοδοξία για το μέλλον του κλάδου σε συνδυασμό και με τις πρόσφατες ευνοϊκές νομοθετικές ρυθμίσεις περί φόρου πολυτελείας και τεκμηρίων που αφορούν όλους τους κατόχους μικρομεσαίων σκαφών.


Με μεγάλη προσέλευση κοινού ολοκληρώθηκε και το φετινό 32ο Διεθνές Ναυτικό Σαλόνι Αθηνών που πραγματοποιήθηκε μεταξύ 16 και 24 Οκτωβρίου 2010 στο Metropolitan Expo, το πιο σύγχρονο εκθεσιακό κέντρο της Ελλάδας. Το Διεθνές Ναυτικό Σαλόνι διοργανώθηκε και εφέτος από την εταιρεία οργάνωσης εκθέσεων EXPO ONE με τη συνεργασία του Συνδέσμου Ελλήνων Κατασκευαστών Πλαστικών Σκαφών Παρελκομένων Εξαρτημάτων Εμπόρων & Υπηρεσιών (ΣΕΚΑΠΛΑΣ ΠΕΕΥ).

Το 32ο Διεθνές Ναυτικό Σαλόνι Αθηνών, στέφθηκε με εμπορική επιτυχία, αφού σύμφωνα με δηλώσεις εκθετών, η μαζική προσέλευση του κοινού οδήγησε σε αυξημένο ενδιαφέρον και σε πωλήσεις τόσο σκαφών όσο και παρελκομένων, εξαρτημάτων, και αξεσουάρ. Καταλυτικό ρόλο βεβαίως στο ενδιαφέρον για πωλήσεις σκαφών έπαιξαν και τα καλά νέα όσον αφορά στις πρόσφατες νομοθετικές ρυθμίσεις για τα τεκμήρια και τους φόρους πολυτελείας. Συγκεκριμένα δεν επιβάλλεται φόρος πολυτελείας (10%) στους κατόχους σκαφών αναψυχής με μήκος μέχρι 7,5 μέτρα. Επιπλέον το τεκμήριο διαβίωσης  θα υπολογίζεται με βάση τους μήνες χρήσης του σκάφους (δωδέκατα). Τέλος, η μείωση του τεκμηρίου λόγω παλαιότητας κατά 15% μετά την παρέλευση 5ετίας ή 30% μετά την παρέλευση 10ετίας από πρώτη φορά εγγραφή στο Νηολόγιο ή στο Βιβλίο Εγγραφής Μικρών Σκαφών, ανάλογα με το ολικό μήκος του σκάφους, αποτέλεσε ένα ακόμη καλό νέο για όσους ενδιαφέρθηκαν ή ενδιαφέρονται να προβούν στην αγορά σκάφους.

«Προσιτές αποδράσεις για όλους» ήταν και μότο της φετινής έκθεσης και είναι πλέον φανερό ότι η ενασχόληση με τα σκάφη δεν αποτελεί απαγορευμένη πολυτέλεια, αλλά ένα πραγματοποιήσιμο όνειρο για τους απανταχού λάτρεις της θάλασσας, δίνοντας μια αισιόδοξη νότα στην ευρύτερη αγορά.

Τα εγκαίνια του 32ου Διεθνούς Ναυτικού Σαλονιού Αθηνών πραγματοποίησε φέτος ο νεόκοπος Υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας κος Γιάννης Διαμαντίδης, ο οποίος περιηγήθηκε στην έκθεση και συνομίλησε με εκθέτες και επισκέπτες. 

Το Διεθνές Ναυτικό Σαλόνι τελεί υπό την αιγίδα των διεθνών οργανισμών: International Federation of Boat Show Organizers (IFBSO) και International Council of Marine Industry Associations (ICOMIA).
 
Υποστηρικτές επικοινωνίας του 32ου Διεθνές Ναυτικού Σαλονιού ήταν τα παρακάτω μέσα:
Paper Magazine, SENTRA FM, CITY PRESS, FreeSunday, www.newsbeast.gr, AUTOΤρίτη Εκδρομές, Εφημερίδα ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ, SPORT24, www.dailymotion.gr

Για περισσότερες λεπτομέρειες και πληροφορίες επισκεφτείτε το επίσημο site της έκθεσης:
www.athensboatshow.gr

Σχετικά με την EXPO ONE

Η EXPO ONE Οργάνωση Εκθέσεων, έχει σαν αντικείμενο τη διοργάνωση εκθέσεων. Εδώ και 9 χρόνια διοργανώνει κάθε χρόνο το Διεθνές Ναυτικό Σαλόνι και το Ανοιξιάτικο Ναυτικό Σαλόνι. Περισσότερες πληροφορίες για την EXPO ONE Οργάνωση Εκθέσεων μπορείτε να βρείτε στη διεύθυνση www.expoone.gr .

Σχετικά με τον ΣΕΚΑΠΛΑΣ ΠΕΕΥ

Ο Σύνδεσμος Ελλήνων Κατασκευαστών Πολυεστερικών Σκαφών Παρελκομένων Εξαρτημάτων Εμπόρων και Υπηρεσιών αποτελεί Επαγγελματική Οργάνωση, διεπόμενη από τις διατάξεις του ν. 1712/1987, και φέρει το διακριτικό τίτλο Σ.Ε.ΚΑ.ΠΛ.Α.Σ - Π.Ε.Ε.Υ. Ιδρύθηκε το έτος 1978, ενώ το 1993, κατόπιν σχετικής αλλαγής του καταστατικού του, ο Σύνδεσμος συμπεριέλαβε στα μέλη του, τους εισαγωγείς, εμπόρους και παροχείς υπηρεσιών σχετικών με το σκάφος και τη θαλάσσια αναψυχή γενικότερα. Η τελευταία αλλαγή του καταστατικού έγινε το έτος 2007 για λόγους εναρμόνισής του προς τις διατάξεις του ν. 1712/1987. Σήμερα περιλαμβάνει στους κόλπους του κατασκευαστές - εντολοδόχους, εισαγωγείς και εμπόρους παντός είδους (πλαστικών, φουσκωτών κ.λπ.) σκαφών, μηχανών θαλάσσης, εξαρτημάτων και παρελκόμενων σκαφών, ναυτιλιακών και ηλεκτρονικών  οργάνων, υλικών ναυπήγησης, χρωμάτων,  λιπαντικών, ειδών πυρασφάλειας, καταδυτικού και αλιευτικού εξοπλισμού, ειδών ναυταθλητισμού, κ.λπ. Η έδρα του Συνδέσμου είναι στο Νέο Φάληρο και αριθμεί περισσότερα από 370 ενεργά μέλη σε ολόκληρη την Ελλάδα. Ο αριθμός του συνολικά απασχολούμενου προσωπικού από τα μέλη του ξεπερνά τις 15.000. Ο Σ.Ε.ΚΑ.ΠΛ.Α.Σ.-Π.Ε.Ε.Υ. είναι μέλος του Διεθνούς Συμβουλίου των Συνδέσμων Ναυτικής Βιομηχανίας (ICOMIA - International Council of Marine Industry Associations) και παρέχει στη διάθεση των μελών του Γραμματεία, Γραφείο Τύπου, εξειδικευμένο στα νομικοναυτιλιακά θέματα Σύμβουλο καθώς και Φοροτεχνικό και Νομικό Σύμβουλο.

Διευκρίνιση : Ο πιο πάνω απολογισμός για το φετινό Ναυτικό Σαλόνι έγινε από την διοργανώτρια εταιρεία.