Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Η 30ή Επέτειος Απονομής Διπλωμάτων του Πολυτεχνείου Κρήτης στην ΑΝΕΚ LINES

polytexneio1Η ANEK LINES, φιλοξένησε την Τελετή Απονομής Διπλωμάτων Μηχανικού του Πολυτεχνείου Κρήτης, στο σύγχρονο Συνεδριακό της Κέντρο στα Χανιά, την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου, η οποία είχε επετειακό χαρακτήρα, δεδομένου ότι φέτος συμπληρώνονται ακριβώς 30 χρόνια από την πρώτη εκδήλωση αποφοίτησης του Ιδρύματος.

polytexneio 2Εκατοντάδες άτομα, εκπρόσωποι του ακαδημαϊκού χώρου, φοιτητές, απόφοιτοι με τους οικείους τους και νέα παιδιά, κατέκλυσαν, για  δεύτερη φορά φέτος,  τα Κεντρικά Γραφεία της ΑΝΕΚ, για να παρακολουθήσουν την τελετή αποφοίτησης, σε ιδιαίτερα ευχάριστο κλίμα & με διάχυτη τη συγκίνηση των παρευρισκομένων.
Κατά την έναρξη της εκδήλωσης χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρύτανης του polytexneio 3Πολυτεχνείου Κρήτης, Καθηγητής Ευάγγελος Διαμαντόπουλος, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε: «Ευχαριστούμε θερμά την ΑΝΕΚ που για δεύτερη φορά φέτος μας τιμά με τη φιλοξενία της, δείχνοντας στην πράξη την στήριξή της στο τόπο και την φροντίδα της για τα παιδιά που είναι το μέλλον της χώρας μας. Σήμερα έχουμε μπροστά μας τους νέους επιστήμονες που με την άρτια εκπαίδευση και εξειδίκευσή τους θα αφήσουν το δικό τους αποτύπωμα, διαμορφώνοντας το αύριο στους κλάδους τους».

polytexneio4Κατά την διάρκεια της Τελετής, πραγματοποιήθηκε Απονομή Βραβείων Αριστείας, Επαίνων Αριστούχων Αποφοίτων, Επαίνων Πρώτων Εισαχθέντων Φοιτητών και Υποτροφιών σε απόφοιτους και φοιτητές του Ιδρύματος.

Ακολούθησε η βράβευση των πέντε αριστούχων αποφοίτων από την ΑΝΕΚ LΙΝES την οποία πραγματοποίησε εκ μέρους της εταιρείας ο Πρόεδρος του ΔΣ, Γεώργιος Κατσανεβάκης. Στον σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε κατά την επίδοσή των βραβείων ο κ. Κατσανεβάκης τόνισε την αξία και την υπεροχή της γνώσης & ευχήθηκε καλή σταδιοδρομία στους αποφοίτους προτρέποντάς τους να στοχεύουν ψηλά με μία φράση  του Αγ.Σικελιανού “Ομπρός – ομπρός με τα μάτια στυλωμένα στην κορυφή” .

polytexneio6Στην συνέχεια και με  αφορμή την συμπλήρωση 3 δεκαετιών από την πρώτη  αποφοίτηση τιμήθηκε η πρώτη διπλωματούχος του Πολυτεχνείου κα Μαρία Μουτσάκη και νυν, υπεύθυνη Διαχείρισης Έργων του Εργαστηρίου Πληροφοριακών Συστημάτων στο ΙΤΕ.

Αξιοσημείωτο ότι από το 1989 ως σήμερα, 30 χρόνια μετά, έχουν αποφοιτήσει από το Πολυτεχνείο Κρήτης περίπου 5.500 Μηχανικοί, οι οποίο παράγουν έργο στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, άλλοι στον δημόσιο και άλλοι στον ιδιωτικό τομέα, με αρκετούς να έχουν ακολουθήσει Ακαδημαϊκή καριέρα.

polytexneio7Ακολούθησε, σε εξαιρετικά χαρούμενο κλίμα, η κύρια τελετή Απονομής Διπλωμάτων Μηχανικού στους αποφοίτους των σχολών:

•    Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης
•    Μηχανικών Ορυκτών Πόρων
•    Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών
•    Μηχανικών Περιβάλλοντος
•    Αρχιτεκτόνων Μηχανικών

polytexneio11Η ΑΝΕΚ LINES, με αίσθημα ευθύνης και το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, στηρίζει στην πράξη το έργο του Πολυτεχνείου Κρήτης. Με αφοσίωση στον τόπο και στο αύριο που διαμορφώνεται από τους νέους, συμβάλλει στην ενίσχυση του έργου του Ιδρύματος και εύχεται σε όλους τους νέους Μηχανικούς καλοτάξιδοι στις νέες τους ...πλεύσεις.