Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Ημερίδα με θέμα την κάλυψη των ανασφάλιστων του Ο.Α.Ε.Ε.

Ρεπορτάζ - Επιμέλεια : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

Ο Σύλλογος Ασφαλισμένων και Ανασφάλιστων Ο.Α.Ε.Ε. Αττικής διοργάνωσε το Σάββατο 3 Μαίου 2014 ημερίδα με θέμα «Αντιμετώπιση του Κοινωνικού Προβλήματος των Ανασφάλιστων στην Ελλάδα της Κρίσης καθώς και Νομική Άμυνα εναντίον του Παραλογισμού του Ο.Α.Ε.Ε.».

Στην ημερίδα παρευρέθησαν πολλά μέλη του Συλλόγου, αλλά και άλλοι ενδιαφερόμενοι, και σ' αυτήν μίλησαν οι : Ντίνος Φούντης (πρόεδρος του Συλλόγου), Γιώργος Βήχας (ιατρός του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου), Όλγα Γεριτσίδου (εκπαιδευτική ψυχολόγος), Γιώργος Φλωράς (επικεφαλής της Κίνησης "Ισχύς εν τη ενώσει"), Νίκος Χρυσόγελος (ευρωβουλευτής), Γιώργος Χριστοφορίδης (εκδότης εφημερίδας "Το Χωνί"), Δημήτρης Κυρίτσης (Αντιπρόεδρος του Συλλόγου) και οι δικηγόροι Ευαγγελία Χαραλάμπους, Ιωάννης Μυταλούλης και Ανδρέας Ματθαίου.

Παρακολουθήστε τις δύο από τις ομιλίες που ακούστηκαν στο βίντεο που ακολουθεί. Τόσο η ομιλία του κ. Γιώργου Βήχα, όσο και εκείνη του κ. Γιώργου Φλωρά, ήταν άκρως καταγγελτικές και τεκμηριωμένες και παρουσιάζουν, κατά τη γνώμη μου, μεγάλο ενδιαφέρον. Έκρινα ότι δεν ήταν απαραίτητο, και για λόγους οικονομίας, να μην αναφερθώ στις ομιλίες των υπολοίπων.

Θα ήθελα μόνο να σταθώ για λίγο στην παρουσία του κ. Γιώργου Χριστοφορίδη, εκδότη της εφημερίδας "Το Χωνί", ο οποίος αναφέρθηκε σε δημοσιεύματα του ξένου Τύπου για την άθλια υγειονομική κατάσταση της χώρας μας και είπε ότι τα ελληνικά συστημικά μέσα μαζικής ενημέρωσης δεν κάνουν κουβέντα γι' αυτό το μεγάλο πρόβλημα που ταλαιπωρεί τον ελληνικό λαό, διαχωρίζοντας έτσι τον εαυτό του και την εφημερίδα του. Θα ήθελα να πω στον συμπαθή, κατά τα άλλα, συνάδελφο ότι εάν αποτελούσε κίνδυνο για το σύστημα το οποίο καταγγέλει, αυτό δεν θα του έδινε καν τη δυνατότητα να τυπώνει σε χαρτί την εφημερίδα του και να βγάζει από αυτήν τα προς το ζην. Το σύστημα, όλους αυτούς οι οποίοι πραγματικά το ενοχλούν, το καταγγέλουν και το πολεμούν, τους έχει στην απομόνωση και στην ανεργία.