Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Αλυσσίδα σκαφών στη Ν.Α. Κρήτη, εμπόδιο στην υδρόλυση των χημικών της Συρίας.

Πηγή : http://www.thegreeneyereport.blogspot.gr/2014/04/blog-post_26.html?m=1

Ψαράδες στο αλιευτικό Άγιος Νικόλαος συμμετέχουν στην αλυσσίδα.Μία αλυσσίδα θα δημιουργηθεί αύριο (σήμερα) από τα Σφακιά μέχρι και τη Γαύδο, που θα αποτελείται από φουσκωτά, αλιευτικά σκάφη και επιβατικά. Η κίνηση αυτή θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή του Θωμά στις 27 Απριλίου, ημέρα δηλαδή που θα γίνει και η πρώτη υδρόλυση εν πλω. Πρόκειται για μία απόσταση περίπου 20 ναυτικών μιλίων όπου ουσιαστικά θα απαγορεύσουν τη διέλευση στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στα Σφακιά και τη Γαύδο.

Την αλυσίδα οργανώνουν τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Χανίων σε συνεργασία των κατοίκων των Σφακίων και του Παγκρήτιου Όμιλου Φουσκωτών Σκαφών, καθώς και ψαράδων. Χιλιάδες κάτοικοι Κυθήρων και Κρήτης αλλά και εκατοντάδες ακτιβιστές απ' όλη τη χώρα θα σχηματίσουν αύριο (σήμερα) ένα κομβόϊ με αλιευτικά σκάφη ενάντια στην υδρόλυση των χημικών όπλων της Συρίας ανοικτά της Κρήτης, προκειμένου για άλλη μία φορά να δηλώσουν την αντίθεση τους στην διαδικασία αυτή.

Και τα αεροπανώ επιστρατεύονται στον ξεσηκωμό. Η συμβολική γραμμή παρεμπόδισης της διέλευσης των πλοίων που μεταφέρουν τα τοξικά υλικά θα ξεκινήσει αύριο από τα Σφακιά. Ενώ απουσιάζουν αισθητά τα media από τη στιγμή, που χιλιάδες άνθρωποι διαμαρτύρονται στους δρόμους ή εν πλω. Σήμερα (χθες) Σάββατο οι κάτοικοι των Κυθήρων υποδέχονται από τον Πειραιά το σκάφος «Αγιος Νικόλαος», ώστε να συνεχίσουν μαζί του το μακρύ ταξίδι μέχρι την Κρήτη.