Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Οι δραστηριότητες του "Ναυτίλου".

Καθυστέρησε λιγάκι το Δ.Σ. της "Φυσιολατρικής Λέσχης Φίλων Φουσκωτού Σκάφος - Ναυτίλος" να στείλει στο "Rib and Sea" δελτία Τύπου για τις δραστηριότητες του σωματείου, αλλά τα έστειλε όλα μαζί! Χαιρετώ αυτή την, καθυστερημένη έστω, πρωτοβουλία, και εύχομαι στο διοικητικό συμβούλιο και τα μέλη του συλλόγου κάθε επιτυχία.

Θέμα: Γενική Συνέλευση 22 Ιανουαρίου 2014

Στις 22/1/2014 στο εντευκτήριο του «ΝΑΥΤΙΛΟΥ», Χρυσοστόμου Σμύρνης 67 στο Μοσχάτο πραγματοποιήθηκε η Τακτική απολογιστική Γενική Συνέλευση.

Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. του Ομίλου, έκαναν μία αναδρομή στη χρονιά που πέρασε καθώς επίσης παρουσίασαν και τα σχέδια για το 2014. Στη συνέχεια έγινε ο οικονομικός απολογισμός για το 2013. Διάφορα άλλα θέματα συζητήθηκαν και προτάθηκαν από τα μέλη προς το Δ.Σ. το οποίο συνεχίζει τη θητεία του μέχρι τη λήξη του τον Ιανουάριο του 2015.

Το Δ.Σ. του Ναυτίλου ευχαριστεί όλα τα μέλη του, για τη συνεχή προσπάθεια και συμμετοχή τους στις εκδηλώσεις και δραστηριότητες του Ομίλου.

Θα είναι χαρά και τιμή μας να γνωριστούμε από κοντά με ανθρώπους που αγαπούν τη θάλασσα, στο εντευκτήριο του ομίλου μας το οποίο λειτουργεί κάθε Τετάρτη από τις 20:00.

Παραμένουμε στη διάθεση σας για οποιαδήποτε πρόσθετη πληροφορία.


Θέμα: Ετήσιο Πρόγραμμα Εκδηλωσεων 2014

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ
•    ΔΕΥΤΕΡΑ 6/1/2014:  ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ
•    ΤΕΤΑΡΤΗ 22/1/2014: ΕΤΗΣΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ
•    ΣΑΒΒΑΤΟ 8/2/2014: ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΓΑΜΟΠΙΛΑΦΙΑΔΑ ΠΟΥ ΟΡΓΑΝΩΝΕΙ Η ΛΕΣΧΗ ΦΟΥΣΚΩΤΩΝ ΣΚΑΦΩΝ ΧΑΝΙΩΝ
•    ΤΕΤΑΡΤΗ 26/2/2014:  ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΝΑΥΤΙΚΟΙ ΧΑΡΤΕΣ ΚΑΙ ΧΑΡΑΞΗ ΠΟΡΕΙΑΣ

ΜΑΡΤΙΟΣ
•    ΣΑΒΒΑΤΟ 22/3/2014 - ΚΥΡΙΑΚΗ 23/3/2014:  ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΑΓΚΙΣΤΡΙ
•    ΚΥΡΙΑΚΗ 30/3/2014  ΕΤΗΣΙΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΑΠΡΙΛΙΟΣ
•    ΠΕΜΠΤΗ 3/4/2014 – ΔΕΥΤΕΡΑ 7/4/2014: ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΚΘΕΣΗ ΝΑΤΕΧ
•    ΤΕΤΑΡΤΗ 9/4/2014 - ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ: ΜΗΧΑΝΕΣ ΣΚΑΦΩΝ – ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΜΑΙΟΣ
•    ΠΕΜΠΤΗ 8/5/2014 – ΚΥΡΙΑΚΗ 11/5/2014:  ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΜΥΤΙΛΗΝΗ - ΠΑΤΜΟ

ΙΟΥΝΙΟΣ
•    ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20/6/2014 – ΚΥΡΙΑΚΗ 22/6/2014: ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΦΟΥΣΚΩΣΤΩΝ ΣΚΑΦΩΝ ΣΤΗΝ ΣΥΡΟ

ΙΟΥΛΙΟΣ
•    ΣΑΒΒΑΤΟ 12/7/2014 – ΚΥΡΙΑΚΗ 13/7/2014: ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ  ΣΤΟΝ ΑΓ. ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΥΘΝΟΥ

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ
•    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ
•    ΤΕΤΑΡΤΗ 17/9/2014: ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ: ΣΩΣΤΗ ΧΡΗΣΗ VHF

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ
•    ΣΑΒΒΑΤΟ 25/10/2014 – ΤΡΙΤΗ 28/10/2014: ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΜΗΛΟ

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ
•    ΣΑΒΒΑΤΟ 20/11/2014 - ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΑ 8α ΚΑΖΑΝΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΟΡΓΑΝΩΝΕΙ O ΠΑΝΓΚΡΗΤΙΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΦΟΥΣΚΩΤΩΝ ΣΚΑΦΩΝ

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ
•    ΤΕΤΑΡΤΗ 01/12/2014: ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ: ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΣΤΗΝ ΒΑΡΚΑ ΜΑΣ
 
Το Δ.Σ. επιφυλάσσεται να τροποποιήσει, να αναβάλει ή να ακυρώσει κάποια από τις πιο πάνω εκδηλώσεις λόγω ανωτέρας βίας ή ακραίων καιρικών φαινομένων. Το Δ.Σ. έχει επίσης την ευχέρεια να προσθέσει στο πρόγραμμα και άλλη εκδήλωση που τυχόν θα προταθεί από τα μέλη του "Ναυτίλου".

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το εντευκτήριο του συλλόγου λειτουργεί κάθε Τετάρτη από τις 20:30 στη διεύθυνση Χρυσοστόμου Σμύρνης 67, 183 44 Μοσχάτο.


Θέμα: Σεμινάριο "Ναυτικοί Χάρτες"

Την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου διοργανώθηκε στο εντευκτήριο του Ομίλου, σεμινάριο με θέμα «Ναυτικοί Χάρτες, θέση και ίχνος στον χάρτη, φάροι, προσανατολισμός την νύχτα αναγνωρίζοντας τα άστρα». Έγινε συζήτηση σχετικά με τα ακόλουθα, χειρισμοί πλοίου, κύκλος στροφής και αλλαγή πορεία πλοίου, ορατότητα του Αξιωματικού φυλακής από την γέφυρα του πλοίου, γενικότερες δυνατότητες κινήσεων και χρόνοι / αποστάσεις αντίδρασης πλοίου. Εισηγητής ήταν ο Πλοίαρχος του Εμπορικού Ναυτικού, Παύλος Ξαγωράρης. Ο κύριος Ξαγωράρης, διακρίθηκε κατά την διάρκεια της θαλάσσινής υπηρεσίας του και επιλέχθηκε από μεγάλη Ναυτιλιακή Εταιρεία, να εργαστεί στο τμήμα Διαχείρισης Στόλου.

Η προσέλευση ήταν ικανοποιητική φτάνοντας τα 15 μέλη του Ναυτιλου .
 
Ο κόσμος άρχισε να έρχεται περίπου στις 20.00 και κατά τις 20.30 ξεκίνησε η εισήγησή του, η οποία κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον όλων των συμμετεχόντων για 2 ½ ωρες. Στην συνέχεια έγιναν ενδιαφέρουσες ερωτήσεις ενώ έμεινε ανοιχτό το θέμα της διοργάνωσης ενός σεμιναρίου που θα εμβαθύνει σε θέματα που σχετιζονται με την αγκυροβολία, τυφλή πλοήγηση, ρεύματα ανοιχτής θάλασσας και σχετικοί χάρτες, γενικοί κανόνες, σχεδίαση και εκτέλεση μεγάλου πλού.

Η βραδυά έκλεισε σε κοντινή ταβέρνα όπου η παρέα βρέθηκε σε μεγάλα κέφια ενώ οι καθιερωμένες συζητήσεις για ταξίδια και σκάφη κράτησαν μεχρι τις 01.30πμ.

ΘΕΜΑ: Έκθεση NATEX 2014 για το σκάφος, το ψάρεμα, το κάμπινγκ και τα θαλάσσια σπορ.

Η Φυσιολατρική Λέσχη Φίλων Φουσκωτών Σκαφών «ΝΑΥΤΙΛΟΣ» ανακοινώνει την συμμετοχή του στην έκθεση ΝΑΤΕΧ, που διοργανώνεται από τις Εκδόσεις Βαρβέρη. Η έκθεση αφορά τον κόσμο του σκάφους, το ψάρεμα, την κατάδυση το κάμπινγκ και τα θαλάσσια σπορ και θα είναι ανοιχτή για το κοινό από τις 3 έως 7 Απριλίου 2014 στον εκθεσιακό χώρο του Δυτικού Αεροδρομίου.

Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι το Δ.Σ. της Ομίλου ευχαριστεί τον κ. Βαρβέρη και το περιοδικό «Σκάφος», Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., για την ευγενική χορηγία και εύχεται κάθε επιτυχία.

Το Δ.Σ. του «ΝΑΥΤΙΛΟΥ» προσκαλεί τα μέλη του και τους φίλους του Ομίλου να επισκευθούν το περίπτερο όπου τα Μέλη του Δοιηκιτικού Συμβουλίου θα είναι σε θέση να σας υποδεχθούν και να συζητήσουν διάφορα θέματα ενδιαφέροντος.

Θα είναι χαρά μας να σας δούμε από κοντά.


ΘΕΜΑ: Ετήσιος Χορός Ναυτίλου - Κυριακή 30/3/2014

O «ΝΑΥΤΙΛΟΣ» διοργανώνει και φέτος τον ετήσιο χορό του. Η εκδήλωση θα γίνει στο μουσικό μεζεδοπωλείο "Σπιτάκια" στο Γκάζι (Δεκελέων 24 & Ζαγρέως) το μεσημέρι της Κυριακής 30ης Μαρτίου 2014 και ώρα 14:00μμ.

Η πρόσκληση είναι στα 25 ευρώ ανά άτομο και συμπεριλαμβάνει φαγητό, απεριόριστο ποτό και αναψυκτικά με πολύ και καλή μουσική, τραγουδούν Δημήτρης Κοντολάζος, Ευδοκία και Πέτρος Ίμβριος.

Μετά τις δύο προηγούμενες χρονιές που το γλέντι δεν σταμάτησε μέχρι το βράδυ, το Δ.Σ. του «ΝΑΥΤΙΛΟΥ» αποφάσισε και φέτος να ακολουθήσει την δοκιμασμένη συνταγή.

Σας περιμένουμε να διασκεδάσουμε και πάλι μαζί.


                        ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                               Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Νικολόπουλος Γεώργιος                   Νεκτάριος Σταυράκης

Η νέα ιστοσελίδα του "Ναυτίλου": http://www.nautilus-ribclub.gr/