Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Ο Ο.Φ.Σ.Ε. επιβραβεύει (επιτέλους) τον ιδρυτή του!

Αγαπητέ κύριε διευθυντά,

Ο Τάσος Πορτοκάλλογλου βραβεύει τον ιδρυτή του Ο.Φ.Σ.Ε. Ιωσήφ Παπαδόπουλο! Γνωρίζετε πολύ καλά ότι, εδώ και χρόνια, δεν μετέχω σε πολιτικά κόμματα, συλλόγους, ομοσπονδίες, fora κ.λπ., από μελετημένη και απολύτως τεκμηριωμένη επιλογή, όπως άλλωστε και εσείς. Όμως, αραιά και πού, συνδέομαι με τις διαδικτυακές τους ιστοσελίδες, με σκοπό να μην αποκοπώ τελείως από τα τεκταινόμενα, σε αντίθεση με εσάς που έχετε επιλέξει την καθολική και πλήρη αποχή.

Συνδεόμενος, λοιπόν, την προηγούμενη εβδομάδα με την ιστοσελίδα του ΟΦΣΕ, ανακάλυψα, έκπληκτος μπορώ να πω, την διπλή σας επίσημη βράβευση, την οποίαν έχετε επιμελώς αποκρύψει από τους ηλεκτρονικούς σας επισκέπτες και αναγνώστες. Δεν θα σας ρωτήσω γιατί. Φαντάζομαι ότι το κάνατε διότι έχετε συνεσταλμένο και ήπιο χαρακτήρα. Όπως και να έχει, αγαπητέ κύριε διευθυντά, εικάζω ότι οι αναγνώστες του ηλεκτρονικού σας περιοδικού πρέπει να μάθουν την αλήθεια, την οποίαν, αφού παραθέσω από κοινού με τα απαιτούμενα φωτογραφικά πειστήρια και ντοκουμέντα, θα σας παρακαλέσω να δημοσιεύσετε αυτούσια.

Τίτλος : Τα νέα του ΟΦΣΕ
Υπότιτλος : Διπλή βράβευση του Ιωσήφ Παπαδόπουλου.
Συντάκτης : Άγνωστος (χωρίς υπογραφή).

Σήμερα το βράδυ έλαβε χώρα η διπλή βράβευση του κ. Ιωσήφ Παπαδόπουλου στον κατάμεστο, από κόσμο, χώρο του εντευκτηρίου του ΟΦΣΕ. Ο κ. Παπαδόπουλος παρέλαβε σεμνά τις δύο τιμητικές πλακέτες, η πρώτη των οποίων παραδόθηκε από τον πρώην πρόεδρο του ΟΦΣΕ κ. Πορτοκάλογλου και αφορούσε την προσφορά του στον όμιλο. Συνοδευόταν δε από την έγγραφη συγγνώμη όλων των επί χρόνια αρνητών, επικριτών και συκοφαντών του, οι οποίοι έκαναν δημόσια αυτοκριτική ενώπιον όλων των παρευρισκομένων για την έως τώρα στάση τους.

Η δεύτερη τιμητική πλακέτα παρεδόθη στον κ. Παπαδόπουλο από τον εκδότη κ. Δ. Παπανδρέου, και είχε να κάνει με την γενική συνεισφορά και προσφορά του τιμηθέντα στον κόσμο της θάλασσας, αλλά  και του ειδικού τύπου, μέσω των άρθρων του. Ο τιμηθείς, αφού παρέλαβε τις βαρύτιμες πλακέτες, το υπογεγραμμένο έγγραφο της συγγνώμης και την διαβεβαίωση ότι το διοικητικό συμβούλιο του ΟΦΣΕ αποφάσισε να τον ανακηρύξει επίτιμο πρόεδρο του συλλόγου (που ο ίδιος δημιούργησε), αρνήθηκε να κάνει δηλώσεις, ευρισκόμενος σε καθεστώς πλήρους και καθολικής συγκινήσεως.

Την ωραία εκδήλωση παρακολούθησαν:

Υπουργοί και πολιτικοί διαφόρων κομμάτων.

Ο Επίσκοπος και ο Δήμαρχος Πειραιά.

Όλοι οι πρόεδροι και σύσσωμα τα διοικητικά συμβούλια όλων των οργανώσεων που σχετίζονται με την θάλασσα, μηδέ όλων των Ελληνικών fororum εξαιρουμένων.

Άπαντες οι Έλληνες κατασκευαστές φουσκωτών και πολυεστερικών σκαφών και παρελκομένων, συνάμα με τους εισαγωγείς εσωλεμβίων και εξωλέμβιων μηχανών θαλάσσης.

Πλήθος από δημοσιογράφους του ημερησίου τύπου, με προεξάρχουσα την κυρία Λιάνα Κανέλλη, η οποία είχε παραιτηθεί, προ ώρας, από το βουλευτικό της αξίωμα και την βουλευτική της σύνταξη.

Μετά την βράβευση, ακολούθησε λιτό γεύμα με θαλασσινά, στο οποίο ο υπουργός ναυτιλίας, στο πλαίσιο της ανόρθωσης της χώρας και της σύμφωνης γνώμης όλων των κομμάτων, ανακοίνωσε τα ονόματα των νέων (μονίμων) συμβούλων στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, που είναι oi κάτωθι : Ιωσήφ Παπαδόπουλος, Γιώργος Γκρίτσης, Μπάμπης Κωνσταντάτος, Κώστας Θωκταρίδης.

Τέλος, η ωραία αυτή εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την χορωδία του Παλαιστινιακού γεροντικού ασύλου ανιάτων, η οποία έψαλε αγγελικά το Hallelujah, και ζήσαμε εμείς καλά και οι άλλοι πολύ καλύτερα.

Με τιμή
Ο παράξενος και διαστροφικός σας αναγνώστης.

Υ.Γ. Κοστούμι και τζόκεϊ κ. διευθυντά; Πολύ προχωρημένο σας βρίσκω...


Αγαπητέ παράξενε και διαστροφικέ αναγνώστη μου,

Ειλικρινώς εξεπλάγην με το θέμα που επιλέξατε, αυτή τη φορά, προκειμένου να επικοινωνήσετε μαζί μου. Και δεν θα έμπαινα ξέρετε στη διαδικασία να σχολιάσω την επιστολή σας, αν αυτή δεν είχε σαν θέμα της την ταπεινότητά μου και την τραυματική εμπειρία μου από την βραχεία παραμονή μου στον Ο.Φ.Σ.Ε., και δη στη θέση τού προέδρου τού Δ.Σ. του, από τον Νοέμβριο του 1987 μέχρι τον Ιανουάριο του 1991. Διακρίνω, βεβαίως, έναν επηρεασμό στον τρόπο της σκέψης σας, αφ' ενός μεν από την ιδιαιτερότητα και τον συμβολισμό που έχει η σημερινή ημέρα, κατά την οποίαν "εορτάζεται" το ψέμα και η φάρσα, αφ' ετέρου λόγω της πρόσφατης ανάγνωσης, από μέρους σας, των χαμένων αρχείων του Ο.Φ.Σ.Ε. http://www.ribandsea.com/main/index.php/memo/265-ta-xamena-arxeia-tou-ofse-1

Και μόνο σαν πρωταπριλιάτικό αστείο θα μπορούσα βεβαίως να εκλάβω την σκέψη σας ότι το Δ.Σ. του Ο.Φ.Σ.Ε. θα ήταν διατεθιμένο να απαλείψει τον χαρακτηρισμό μου ως "persona non grata" και να αποκαταστήσει το όνομα, την τρωθείσα αξιοπρέπεια και την ιστορία μου ως ιδρυτού και πρώτου προέδρου του. Τέτοιου είδους πρωτοβουλίες, άλλωστε, είναι πολύ δύσκολο να αναληφθούν από άτομα τα οποία πάνω απ' όλα θέτουν το "πολιτικό κόστος" και την αξία του μπαμπουδένιου ίππου τους. Φαντάζεστε, ας πούμε, ότι ο σημερινός πρόεδρος του Ο.Φ.Σ.Ε. δεν θα υπολόγιζε τον καραδοκούντα τέως πρόεδρο κ. Τάσο Πορτοκάλογλου και το βαρύ τίμημα που θα έπρεπε να καταβάλει στις επόμενες αρχαιρεσίες, αν ακύρωνε τις ιντριγκαδόρικες επιλογές του;

Συγχωρήστε με αν το βάρυνα λιγάκι. Θα έπρεπε, ωστόσο, προτού επιλέξετε την εικονική βράβευσή μου σαν θέμα του πρωταπριλιάτικου αστείου σας, να γνωρίζετε ότι η ευαισθησία μου από την άδικη, παράλογη και ανήθικη μεταχείρισή μου από τους ανθρώπους που στήριξα, ανέδειξα και βοήθησα να αποκτήσουν την καρέκλα ενός μη κερδοσκοπικού σωματείου και την εξ αυτής απορρέουσα (;) κοινωνική καταξίωση (!) που τους έλειπε, είναι και μεγάλη και δικαιολογημένη.

Αντιλαμβάνεστε, συνεπώς, ότι μετά από αυτόν τον σχολιασμό μου, η σκέψη σας, πως θα μπορούσα να τιμηθώ κάποια μέρα από το Δ.Σ. του Ο.Φ.Σ.Ε., θα παραμείνει ες αεί ένα πρωταπριλιάτικο αστείο. Ίσως, μάλιστα, και να το επεδίωξα...

Με τιμή
Ένας παράξενος και διαστροφικός εκδότης.

Υ.Γ.

1. Ακόμη πιο απίθανο, βεβαίως, θα ήταν να παραιτηθεί η κ. Λιάνα Κανέλλη του βουλευτικού της αξιώματος και να αποκτήσει ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας συμβούλους από τον χώρο της θάλασσας. Ομολογώ, τελικώς, ότι έχετε χιούμορ!

2. Σας συγχαίρω για την ορθή γραφή της λέξης "forum" στη γενική του πληθυντικού (fororum).