Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Η καταγγελία μου για την Δήμαρχο Κάσου μπήκε στο αρχείο!

Για άλλη μια φορά η Δικαιοσύνη... στάθηκε στο ύψος της. Έβαλε στο αρχείο την καταγγελία μου για το κώλυμα εκλογιμότητας που είχε η κυρία Μαίρη Σορώτου Τσανάκη στις δημοτικές εκλογές του 2014! http://www.ribandsea.com/waves/1733-dimarxos-pasi-thysia-as-einai-kai-me-maimoy-vevaiosi-monimou-katoikias Αυτή την ενημέρωση τουλάχιστον είχα προ ημερών από τον Εισαγγελέα Εφετών Ρόδου κ. Γεώργιο Κτιστάκη. Όταν τον ρώτησα γιατί έγινε αυτό, εκείνος απάντησε ότι υπάρχει λογαριασμός ηλεκτρικού ρεύματος στο σπίτι του συζύγου της κυρίας Τσανάκη στη Λέρο και, ως εκ τούτου, τεκμαίρεται το αβάσιμο της καταγγελίας μου! Μάλιστα. Αυτό είναι λοιπόν το "ατράνταχτο" στοιχείο το οποίο αποδεικνύει ότι η κυρία Μαίρη Σορώτου Τσανάκη είναι μόνιμος κάτοικος Λέρου, βάσει του οποίου η υπόθεση μπήκε στο αρχείο!

Στο άκουσμα αυτής της απόφασης εξέφρασα προφορικώς τις αντιρρήσεις μου προς τον κ. Κτιστάκη, αλλά εκείνος μου συνέστησε να τις καταθέσω εγγράφως, εφ' όσον υπάρχουν καινούργια στοιχεία τα οποία στηρίζουν την καταγγελία μου. Τον ευχαρίστησα και έκλεισα το τηλέφωνο καθώς ήμουν απολύτως πεπεισμένος ότι όσες έγγραφες καταγγελίες και αν κατέθετα, όσα στοιχεία και αν προσκόμιζα, η υπόθεση θα έμπαινε και πάλι στο αρχείο. Δεν θα σας πω πώς το γνωρίζω γιατί δεν έχω καμμία διάθεση να μετατραπώ από καταγγέλων σε κατηγορούμενο. Άλλοι έχουν το καρπούζι και το μαχαίρι, εξ άλλου, όχι εγώ. Το έχω ξαναδεί άλλωστε το έργο στην υπόθεση του πρώην δημάρχου Κάσου κ. Γεωργίου Κακομανώλη ο οποίος, παρά τα τρία καταδικαστικά εις βάρος του πορίσματα των ε.δ.ε., τις οποίες διενήργησαν το 1994 τρεις ανώτεροι υπάλληλοι του Υπουργείου Εσωτερικών, είδε αρχικώς την υπόθεσή του να μπαίνει στο αρχείο, στη συνέχεια να βγαίνει με εντολή του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Πάνου Ζαβολέα, να καταδικάζεται πρωτοδίκως σε φυλάκιση 20 μηνών για διπλομισθία, παράνομες μεταδημοτεύσεις, ηθική αυτουργία σε πλαστογραφία και παράβαση καθήκοντος, και να αθωώνεται στο Εφετείο λόγω αμφιβολιών! Στη συνέχεια οδηγήθηκα εγώ ενώπιον της Δικαιοσύνης και καταδικάστηκα πρωτοδίκως για εξύβριση (αθωώθηκα σε δεύτερο βαθμό) επειδή απεκάλεσα έναν οπαδό του κ. Κακομανώλη "κοριό"!  

Θα εκθέσω ωστόσο εδώ, για την τιμή των όπλων, τις εύλογες απορίες-ενστάσεις μου, όσο τουλάχιστον αφορά την υπόθεση της κυρίας Τσανάκη.

Δηλαδή, εάν στο εξοχικό σπίτι που διαθέτω στην Κάσο, το οποίο ηλεκτροδοτείται κανονικώς από την Δ.Ε.Η., αφήσω μια λάμπα αναμμένη καθ'όλη την διάρκεια του έτους, με συνέπεια να καταγράφει το ρολόϊ κάποιες κιλοβατώρες, θα θεωρηθώ αυτοδικαίως μόνιμος κάτοικος Κάσου και θα έχω δικαίωμα να κατέβω στις δημοτικές εκλογές σαν υποψήφιος δήμαρχος; Δεν έχει καμμία σημασία ότι η κυρία Μαίρη Σορώτου Τσανάκη διαμένει μονίμως στη Βούλα και υποβάλλει την φορολογική της δήλωση στη Δ.Ο.Υ. Γλυφάδας; Το δηλώνει άλλωστε η ίδια στο πόθεν έσχες που έχει καταθέσει στο πρόγραμμα "Διαύγεια".

Επίσης, πόσο δύσκολο ήταν να ελέγξει η Δημοτική Αστυνομία της Λέρου αν όντως η κυρία Τσανάκη κατοικούσε μονίμως στη Λέρο όταν υπέβαλε το αίτημα και την σχετική υπεύθυνη δήλωση τον Δεκέμβριο του 2010; Ο νυν δήμαρχος Λέρου κ. Μιχαήλ Κόλιας απάντησε σε σχετική επιστολή μου ότι η Δημοτική Αστυνομία είχε πραγματοποιήσει τον σχετικό έλεγχο και είχε διαπιστώσει ότι πράγματι η κυρία Τσανάκη και ο σύζυγός της διέμεναν στη Λέρο. Όταν ζήτησα όμως να δω τον φάκελλο, πήρα την απάντηση πως δεν υπήρχε κανένας φάκελλος!

Μη χάνετε συνεπώς τον χρόνο σας καταθέτοντας καταγγελίες για παράνομες τυχόν πράξεις της δημόσιας διοίκησης γιατί είναι, ούτως ή άλλως, εκ των προτέρων καταδικασμένες να μπουν στο αρχείο...  

Ιωσήφ Παπαδόπουλος.