Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Ποδηλατικός αγώνας αντοχής στο Κατσιμίδι - 14 Μαίου 2017

Επιμέλεια : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

katsimidi1Σε πρόσφατο άρθρο μου, για τον ποδηλατικό αγώνα που διεξήχθη στο Σύνταγμα, είχα προαναγγείλει ότι θα δώσω το "παρών" στον ποδηλατικό αγώνα αντοχής που διοργανώνει η "Ένωση Ποδηλατικών Σωματείων Κέντρου" (Ε.ΠΟ.Σ.Κ.) ο οποίος επρόκειτο να διεξαχθεί στο Κατσιμίδι της Πάρνηθας την Κυριακή 14 Μαίου 2017 http://www.ribandsea.com/news/2996-1st-athens-criterium-international-bicycle-challenge

Πράγματι, νωρίς το πρωί της Κυριακής βρέθηκα στο Κατσιμίδι. Τόσο νωρίς που πρόλαβα όλους σχεδόν τους αθλητές των ομάδων, αλλά και τους διοργανωτές! Το έχω αυτό το "χούϊ" από μικρός και, ως γνωστόν, πρώτα βγαίνει η ψυχή και μετά του χούϊ. Αυτό έχει βεβαίως και τα καλά του αφού με την έγκαιρη παρουσία μου μπόρεσα να βιντεοσκοπήσω το στήσιμο του αγώνα και την προετοιμασία των αθλητών.

protos.nikitisΗ συγκεκριμένη πάντως περιοχή της Πάρνηθας είναι απίστευτα όμορφη και καταπράσινη (ακόμη). Τα προβλήματα ωστόσο που αντιμετώπισε η οργανωτική επιτροπή του αγώνα ήταν αρκετά και δυσεπίλυτα. Ανάμεσα σ' αυτά η... κάλυψη των οπών του οδοστρώματος, η στενοκεφαλιά κάποιων κατοίκων της περιοχής, που δεν συμφωνούσαν με τη φορά της διαδρομής του αγώνα, και το κλείσιμο του δρόμου ώστε να μην διέρχονται αυτοκίνητα και θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των αθλητών.

katsimidi5Το πρώτο πρόβλημα λύθηκε εκ των ενώντων, όπως μου είπε ο πρόεδρος της Ε.ΠΟ.Σ.Κ. Αλέξανδρος Κελόγλου. Χρειάστηκε βεβαίως και η συνδρομή των δημάρχων Αμαρουσίου (ο Πατούλης έστειλε τα υλικά), Ωρωπού και Αφιδνών. Ευτυχώς δηλαδή που διοργανώνονται ποδηλατικοί αγώνες και διορθώνονται οι δρόμοι με πρωτοβουλίες ιδιωτών!

katsimidi4Το δεύτερο πρόβλημα, που αφορούσε στη φορά της διαδρομής του αγώνα, λύθηκε δια του "αποφασίζω και διατάζω" αφού βγήκε μέχρι και... πιστόλι από κάποιον θερμόαιμο κάτοικο της περιοχής ο οποίος επικαλέστηκε την στρατιωτική του ιδιότητα προκειμένου να πείσει τον Κελόγλου να αλλάξει τη φορά της πίστας του αγώνα προκειμένου να διευκολυνθεί η δική του μετακίνηση!

katsimidi2Το τρίτο πρόβλημα, και το πιο σοβαρό, ήταν η διέλευση αυτοκινήτων κατά την διάρκεια διεξαγωγής του αγώνα. Παρά την παρουσία τροχονόμων, ωστόσο, και αυτοκίνητα πέρασαν, και μηχανάκια, που λιβάνιζαν με τις εξατμίσεις τους τους ποδηλάτες! Σε κάποιες μάλιστα περιπτώσεις το κονβόϊ των αυτοκινήτων προηγείτο των ποδηλατών, ενώ κάποιοι οδηγοί κινήθηκαν ακόμη και με αντίθετη φορά στην πίστα του αγώνα! Πού να ρίξει κανείς τις ευθύνες; Στην Ε.ΠΟ.Σ.Κ. που διοργάνωσε τον αγώνα, στην Τροχαία; Συνεχίζει λοιπόν το κυνήγι του αυτονόητου σ' αυτή τη χώρα. Σε άλλες χώρες της πολιτισμένης Ευρώπης, όπου η ποδηλασία είναι τρόπος ζωής και οι ποδηλατικοί αγώνες υποστηρίζονται και ενισχύονται όπως και τα άλλα αθλήματα, προβλήματα τέτοιου είδους δεν υφίστανται. Εδώ όμως είναι Βαλκάνια, δεν είναι παίξε γέλασε και το ποδόσφαιρο είναι uber alles...

katsimidi3Υπήρξαν δύο εκκινήσεις. Η πρώτη δόθηκε στις 10 και αφορούσε την κατηγορία των ανδρών και των εφήβων, ενώ η δεύτερη στις 1.30 αφορούσε τις κατηγορίες των "masters", των γυναικών και των παίδων. Η εκκίνηση στους αθλητές των δύο τελευταίων κατηγοριών δόθηκε (επίτηδες) με πέντε λεπτά καθυστέρηση.

Οι νικητές, στους οποίους δόθηκε τιμητικό δίπλωμα και μετάλλιο, ήταν οι εξής :

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΔΡΩΝ

1. ΜΠΟΥΓΛΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ (ΚΡΟΝΟΣ)
2. ΝΕΙΛΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ (ΑΙΟΛΟΣ)
3. ΔΑΝΤΟΣ  ΓΙΩΡΓΟΣ (ΠΕΣΑ ΑΣΤΕΡΑΣ)

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΝΕΟΙ ΑΝΔΡΕΣ

1. ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ)
2. ΣΟΥΛΙΟΣ ΖΗΣΗΣ (ΚΡΟΝΟΣ)
3. ΚΟΥΜΠΕΤΣΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ (ΠΑΝΑΙΗΝΑΪΚΟΣ)

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΦΗΒΩΝ

1. ΚΑΛΟΝΙΑΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ (ΘΗΣΕΑΣ)
2. ΖΩΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ (ΚΡΟΝΟΣ)
3. ΓΑΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ (ΚΡΟΝΟΣ)

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ MASTERS A΄

1. ΝΤΟΥΝΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ (ΑΕΚ)
2. ΜΠΟΥΛΜΕΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ (ΑΛΦΑ)
3. ΜΠΟΥΡΙΚΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ (ΑΛΦΑ)

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ MASTERS Β΄
 
1. ΚΑΤΑΠΟΔΗΣ ΛΟΥΚΑΣ (ΠΗΓΑΣΟΣ)
2. ΚΩΛΕΤΣΗΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ (ΑΛΦΑ)
3. ΦΡΑΓΚΟΣ ΝΙΚΗΤΑΣ (ΠΗΓΑΣΟΣ)

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ MASTERS Γ΄

1. ΓΚΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ (ΘΗΣΕΑΣ)
2. ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ ΔΙΟΝΥΣΗΣ (ΑΣ ΦΟΙΒΟΣ)
3. ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ (ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ)

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ MASTERS Δ΄

1. ΚΟΥΡΜΠΕΤΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ (ΚΡΟΝΟΣ)
2. ΠΕΡΙΔΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ (ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ)

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

1. ΦΑΣΟΗ ΒΑΡΒΑΡΑ (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ)
2. ΖΩΓΛΗ ΑΝΝΑ ΜΑΡΙΑ (ΚΡΟΝΟΣ)
3. ΒΟΥΤΖΑΛΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ (ΑΛΦΑ)

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΝΕΑΝΙΔΩΝ

1. ΖΩΗ ΑΘΗΝΑ (ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΑΜΑΡ.)

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΑΙΔΩΝ

1. ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ (ΠΕΛΟΤΟΣ)
2. ΑΣΗΜΟΜΥΤΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ (ΑΣ ΦΟΙΒΟΣ)
3. ΜΕΪΜΑΡΙΔΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ (ΑΠΟ ΚΟΡΩΠΙΟΥ)