Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Νίκος Ασημομύτης. Από καθηγητής ΤΕΙ και επιθεωρητής της Τράπεζας της Ελλάδος, αμπελουργός και μελισσοκόμος στη Μύκονο!

Επιμέλεια : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

Από επιθεωρητής της Τραπέζης της Ελλάδος και καθηγητής σε ΤΕΙ, αμπελουργός και μελισσοκόμος στη Μύκονο!Στη διάρκεια των περιπλανήσεών μου στην ελληνική περιφέρεια και, ιδιαιτέρως στα νησιά του Αιγαίου, είχα την ευκαιρία να συναντήσω και να συζητήσω με αυθεντικούς ανθρώπους της χειρονακτικής εργασίας, του μόχθου και του πνεύματος. Με ανθρώπους που δεν έχουν καμμία σχέση με τους δήθεν της κεντρικής πολιτικής σκηνής και των μέσων ενημέρωσης. Με ανθρώπους που μπορούν να μιλήσουν για τα έργα τους, για τις πρωτοποριακές πρωτοβουλίες τους, για τα οράματα και τις ιδέες τους για μια καλύτερη Ελλάδα, για μια βελτίωση της δικής τους ζωής και της ζωής των δικών τους. Ανθρώπους τους οποίους ουδέποτε προβάλλουν τα μέσα μαζικής εξαπάτησης.

Ένας τέτοιος άνθρωπος είναι και ο Νίκος Ασημομύτης. Έφυγε από την Τράπεζα της Ελλάδος, στην οποία εργαζόταν σαν επιθεωρητής, εκμεταλλευόμενος την εθελουσία έξοδο, έκλεισε το γραφείο που διατηρούσε στην Αθήνα και το ΤΕΙ στο οποίο δίδασκε, και "μετανάστευσε" στο νησί του πατέρα του για να δημιουργήσει το "Μυκόνου Βίωμα". Ο Νίκος Ασημομύτης νοίκιασε μια έκταση που ανήκει σε ένα μοναστήρι της Άνω Μεράς και φύτεψε αμπέλια, έβαλε κότες, γαλοπούλες, κουνέλια, αιγοπρόβατα και μελίσσια, δημιούργησε και έναν υπαίθριο χώρο εκδηλώσεων, όπου υποδέχεται τους επισκέπτες του, και άφησε όλα του τα προβλήματα στην Αθήνα!

Η εποχή αυτή δεν ήταν σίγουρα η πιο κατάλληλη για να αναδείξω το έργο του, καθώς τα αμπέλια είχαν πέσει σε χειμερία νάρκη. Είχα όμως μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση μαζί του και υποσχέθηκα να επιστρέψω στο "Μυκόνου Βίωμα" στις αρχές του επόμενου Σεπτέμβρη, όταν θα πατηθούν τα σταφύλια που θα βγάλουν το λιαστό κρασί.

ΜΥΚΟΝΟΥ ΒΙΩΜΑ - ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ

Άνω Μερά - Μύκονος - http://www.mykonosvioma.gr/

e mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τηλ.: 22890 - 71883 - 6974120069