Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Το νησί της Τήλου έχει "υιοθετηθεί" από τους "Γιατρούς του Κόσμου".

Επιμέλεια : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

Η πολυμελής ομάδα των "Ιατρών του Κόσμου" που επισκέφτηκε το διήμερο 16 και 17 Οκτωβρίου 2016 την Τήλο.Τους συναντώ, τα τελευταία χρόνια, στις περιπλανήσεις μου στα μικρά και ξεχασμένα νησιά του Αιγαίου. Τελευταία φορά τους συνάντησα σ' εκείνη την αξέχαστη Αποστολή αγάπης του "Ναυτίλου" στα Ψαρά : http://www.ribandsea.com/travels/1863-stagona-agapis-tou-naftilou-kai-ton-giatron-tou-kosmou-sta-psara όπου ο πρόεδρός τους, οδοντίατρος Νικήτας Κανάκης, μου είπε λίγα λόγια για το έργο τους : http://www.ribandsea.com/face/1862-o-nikitas-kanakis-milaei-gia-tous-giatroys-tou-kosmou-kai-tin-apostoli-tou-naftilou-sta-psara

Προχθές συνάντησα ένα πολυμελές κλιμάκιό τους στην Τήλο, την οποία, όπως μου είπαν, έχουν "υιοθετήσει" και έχουν ορίσει σαν βάση τους για την ιατρική κάλυψη και των γειτονικών νησιών. Της Νισύρου, της Σύμης και της Χάλκης. Πρόκειται για τους "Γιατρούς του Κόσμου", που προσφέρουν ανιδιοτελώς τις υπηρεσίες τους στους κατοίκους των νησιών του Αιγαίου. Εκεί που η απουσία του κράτους είναι αισθητή, οι "Γιατροί του Κόσμου" έρχονται να καλύψουν το μεγάλο κενό που υπάρχει στην Υγεία, μεταφέροντας μαζί τους φάρμακα και μηχανολογικό εξοπλισμό για την ιατρική εξέταση των κατοίκων.

Ακούστε τι μου είπε στο Ιατρείο των Λιβαδιών της Τήλου ένα μέλος της ομάδας, ο παιδοχειρουργός κ. Στέφανος Βλατάκης, ο οποίος μάλιστα διαμένει στην Τήλο και προσφέρει αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες του στους κατοίκους, στους Σύριους πρόσφυγες αλλά και τους επισκέπτες του νησιού.

Ευχαριστώ την "Blue Star Ferries" για το ταξίδι στην Τήλο.