Ταξίδεψε μαζί του, το φωτογράφισε και το παρουσιάζει ο Ιωσήφ Παπαδόπουλος.
Θα είχα κάθε δικαίωμα να χαρακτηρίσω την παρουσίαση του Barracuda 5.97 σαν «long run test», μια και δεν το στριφογύρισα για λίγα λεπτά της ώρας έξω απ’ τον λιμενοβραχίονα του Λαυρίου ή του Καλαμακίου… κυνηγώντας κάποια απόνερα χάριν μιας "αρπαχτής" διαφημιστικής καταχώρισης, αλλά γιατί έζησα, κυριολεκτικώς, κοιμήθηκα και έφαγα on board μια ολόκληρη εβδομάδα στο ανοικτό πέλαγος, καλύπτοντας, συνολικώς, απόσταση τριακοσίων ναυτικών μιλίων. Θα αποφύγω, εν τούτοις, το "long run test" γιατί, αν το επιχειρήσω, θα φανεί ότι μεροληπτώ υπέρ του συγκεκριμένου σκάφους, αφού τα καύσιμα στο ταξίδι αυτό ήταν προσφορά του κατασκευαστή.
Μαραθώνας – Ψαρρά – Οινούσσες – Χίος - βραχονησίδες Καλόγεροι - Μαραθώνας ήταν εκείνο το ταξίδι, και τα συμπεράσματά μου θα μπορούσαν να γίνουν η καλύτερη διαφήμιση της σοβαρής και υπεύθυνης δουλειάς του Τάσου Χατζησταματίου, ο οποίος δικαιώνει απολύτως τη φήμη και την παράδοση αρκετών Ελλήνων κατασκευαστών φουσκωτών σκαφών, οι οποίοι κατέχουν πλέον επαξίως μια απ' τις πρώτες θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη.Ο Τάσος Χατζησταματίου, ωστόσο, ρίχνει το κύριο βάρος της παραγωγής του στις ένοπλες δυνάμεις, στην Πυροσβεστική Υπηρεσία και στις εξαγωγές, γνωρίζοντας, όπως λέει ο ίδιος, ότι το ντόπιο αγοραστικό κοινό δεν είναι συνήθως διατεθιμένο να πληρώσει την ποιότητα κατασκευής όταν αυτή δεν είναι ορατή δια γυμνού οφθαλμού! Μένει, εν τούτοις, πιστός στις αρχές του για την κατασκευή αξιόπιστων και ποιοτικών φουσκωτών σκαφών, αντιλαμβανόμενος, προφανώς, ότι μόνο ένα κομμάτι της αγοραστικής «πίτας» του ανήκει, ούτως ή άλλως.
Η πρώτη εντύπωση.
Κλασσική γραμμή φουσκωτού σκάφους το Barracuda 5.97, με μεγάλη διάμετρο αεροθαλάμων, που τρέχουν σε όλο το μήκος του σκάφους, πλούσιους αποθηκευτικούς χώρους, σταθερότητα εν στάσει, κατασκευαστική τελειότητα στη λεπτομέρεια, προβλέψιμη και αξιοζήλευτη πλεύση, ιδίως στα όρτσα. Αν του «λείπει» κάτι, και γι’ αυτό περνάει ίσως «απαρατήρητο», είναι τα «καλούδια» και ο υπερβολικός, μέχρι βλακείας, «εξοπλισμός», που στολίζει πολλά σύγχρονα φουσκωτά και τα κάνει να μοιάζουν με θαλάσσιες... λατέρνες!
Το σκάφος και οι εσωτερικοί του χώροι.
Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σχημάτισα την εντύπωση ότι όσα πράγματα κι’ αν παίρναμε μαζί μας θα χωρούσαν άνετα στους αποθηκευτικούς χώρους του εξάμετρου Barracuda! Η βαθειά γάστρα του αφήνει πολλά περιθώρια για ανάλογου βάθους πλωριό και πρυμιό ταμπούκι, ενώ μεγάλος αποθηκευτικός χώρος σχηματίζεται και στο κάθισμα μπροστά και κάτω απ’ την κονσόλα οδήγησης. Αρκεί να αναφέρω ότι στο πρυμιό ταμπούκι τοποθετήθηκαν : Ένα δωδεκάβολτο ψυγείο, ένα δεύτερο ψυγείο πάγου, που εκτελούσε χρέη αποθήκης τροφίμων, τα μαξιλάρια και τα ξύλα για την μετατροπή του πλωριού ταμπουκιού σε διπλό κρεββάτι, ένας κουβάς και μια λεκάνη για τον εσωτερικό καθαρισμό του σκάφους από τον «υποχόνδριο» ιδιοκτήτη του, μια τσάντα με τα σωστικά, μια δεξαμενή νερού 50 λίτρων, χωνί μετάγγισης καυσίμου, σκεύη... μαγειρικής και διάφορα άλλα αντικείμενα γενικής χρήσης.
Την εικόνα της πρύμης συμπληρώνουν οι δύο ανοξείδωτες χειρολαβές που υπάρχουν εκατέρωθεν του πρυμιού καναπέ, και η ντουζιέρα που είναι τοποθετημένη στο δεξιό τμήμα της πρυμιάς λεκάνης.
Στο πλωριό στεγανό ταμπούκι, που μοιάζει περισσότερο με... αμπάρι πλοίου, τοποθετήθηκαν ένα τραπέζι και δύο καρέκλες (γιατί η φτώχεια θέλει καλοπέραση), τέσσερις τσάντες με φωτογραφικές μηχανές και βιντεοκάμερες, η εργαλειοθήκη, μια μεγάλη τσάντα με ψαροντουφεκάδικο εξοπλισμό, βαρύδια, πέδιλα κλπ., τρία ψαροντούφεκα, μια ομπρέλλα θαλάσσης, υπνόσακκοι κι’ ένας Θεός μόνο ξέρει τι άλλο, αφήνοντας στο πλήρωμα ελεύθερο χώρο και για άλλες αποσκευές!
Και τα δύο ταμπούκια κλείνουν με ρυθμιζόμενους καταβάτες και κλειδώνουν, ενώ όλα τα καπάκια των αποθηκευτικών χώρων διαθέτουν λαστιχένια τσιμούχα για στεγανοποίηση και αποφυγή κραδασμών. Και είναι γεγονός ότι αυτά επιβεβαιώθηκαν στην πράξη. Είναι πολύ δύσκολο άλλωστε να κρύψει ένα σκάφος τα μυστικά του σε ένα ταξίδι τριακοσίων μιλίων στην ανοικτή θάλασσα. Αξίζει τέλος να αναφερθεί ότι ο κατασκευαστής έχει προβλέψει να υπάρχουν δέστρες ασφάλισης στους αποθηκευτικούς χώρους του σκάφους, ώστε να στερεώνονται με ασφάλεια τα διάφορα αντικείμενα που τοποθετούνται σ' αυτούς.
Υπάρχει βεβαίως το κλασσικό και αυτοστραγγιζόμενο στρίτσο της άγκυρας, που φιλοξενείται μέσα στην πολυεστερική δελφινιέρα (με μάλλον στενή, κατά τη γνώμη μου, θυρίδα πρόσβασης), όπως υπάρχουν και δύο ακόμη αποθηκευτικοί χώροι. Ένας κάτω από την τιμονιέρα για την τοποθέτηση των εγγράφων του σκάφους και άλλων μικροαντικειμένων, ο οποίος επικοινωνεί βεβαίως με τον χώρο που υπάρχει κάτω από το κάθισμα της κονσόλας, και ένα ξεχωριστό «πατάρι», πάνω από το χώρο αυτό, από όπου ο κυβερνήτης έχει πρόσβαση στα ηλεκτρικά του σκάφους.
Το παλμαρέ των αποθηκευτικών χώρων του Barracuda 5.97 συμπληρώνει ένας ακόμη χώρος, ευρύχωρος και απολύτως στεγανός, που στεγάζεται κάτω από το διπλό κάθισμα του κυβερνήτη. Διεπίστωσα ότι ο χώρος αυτός είναι πολύ εξυπηρετικός, γιατί ο κυβερνήτης έχει άμεση πρόσβαση κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σε αντικείμενα που ίσως χρειαστεί, όπως η φωτογραφική μηχανή, εφεδρικός ρουχισμός, νιτσεράδα κ.λπ.
Η τάπα πλήρωσης της δεξαμενής καυσίμου βρίσκεται στο κάτω δεξιό άκρο του πλωριού ταμπουκιού, ενώ στο συγκεκριμένο σκάφος ο ιδιοκτήτης του φρόντισε να τοποθετήσει ένα πενηντάλιτρο δοχείο νερού στο πρυμιό ταμπούκι ώστε, αφ’ ενός μεν να κρατήσει σταθερό στη θέση του το δωδεκάβολτο ψυγείο, αφ’ ετέρου να ελέγχει καλύτερα την ποσότητα και ποιότητα του νερού που αυτό περιέχει.
Ο κλασσικός σχοινοφόρος διατρέχει ένα τμήμα των πλωριών αεροθαλάμων του Barracuda 5.97, από το ύψος της κονσόλας οδήγησης μέχρι το μέσο περίπου του πλωριού ταμπουκιού, ενώ υπάρχουν δύο χειρολαβές, τόσο στο πλωριό τελείωμα των αεροθαλάμων κάτω από τον διπλό περιμετρικό κυματοθραύστη, όσο και άλλες δύο (μία σε κάθε πλευρά) στο πρυμιό τελείωμα των αεροθαλάμων.
Η επιβίβαση (συνεπώς και η αποβίβαση) στο Barracuda 5.97 είναι εύκολη και ασφαλής, από όποιο σημείο του σκάφους και αν την επιχειρήσει κανείς. Ευρύχωρα αντιολισθητικά πολυεστερικά «πατήματα» έχουν δημιουργηθεί στο ύψος του ρολ μπαρ και του πρυμιού καναπέ, ενώ ανάλογη πρόβλεψη έχει γίνει και στη δελφινιέρα της πλώρης η οποία δεν διαθέτει εργάτη για την άγκυρα. Δεν κρύβω μάλιστα ότι πολύ χάρηκα γι’ αυτό, μια και ανέκαθεν προτιμούσα να ελέγχω τα αγκυρόσχοινα, στα μικρού και μεσαίου μεγέθους σκάφη, και να ελέγχω πάντοτε ο ίδιος πού ακριβώς, από πού, και πότε θα φουντάρω το σίδερο στο νερό, ιδίως κατά τη διάρκεια των μοναχικών περιπλανήσεών μου. Το ράουλο της δελφινιέρας είναι από τεφλόν και περασμένο σε σωλήνα inox για να μη φθείρεται. Στη λεπτομέρεια κρίνεται άλλωστε πάντα ο κατασκευαστής ενός σκάφους, στο πόσο ταξιδεύει και ο ίδιος στη θάλασσα, ώστε να δει τις ατέλειες και να τις διορθώσει, και στο πόσο σοβαρά λαμβάνει υπ’ όψη του τις ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν στο θαλάσσιο περιβάλλον.
Η ανοξείδωτη αναδιπλούμενη σκάλα επιβίβασης δεν λείπει βεβαίως απ’ την πρύμη του Barracuda, όπως δεν λείπει και το στιβαρό ανοξείδωτο ρολ μπαρ από το οποίο, σύμφωνα με τον κατασκευαστή, μπορεί κανείς να δέσει το σκάφος, και το οποίο, στη συγκεκριμένη περίπτωση, προτιμήθηκε από τον ιδιοκτήτη του σκάφους να είναι αναδιπλούμενο για να χωράει στην πυλωτή του σπιτιού του. Αυτό που πρέπει με έμφαση να τονίσω είναι ότι η κουβέρτα (deck) του Barracuda 5.97 είναι αυτοστραγγιζόμενη, γεγονός που πιστώνει την αξιοπιστία και την αξιοπλοία του συγκεκριμένου σκάφους.
Τα έξι συνολικώς διαμερίσματα αεροθαλάμων, που «τρέχουν» περιμετρικώς σε όλο το μήκος του σκάφους, με διάμετρο που ξεκινά από τα 0,48 εκ. στην πλώρη και καταλήγει σταδιακώς στα 0,62 εκ. στην πρύμη, εξασφαλίζουν απολύτως την εφεδρική πλευστότητα του Barracuda 5.97, σε περίπτωση πλήρωσής του με νερό, όπως ορίζουν τα standards που έχουν τεθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Διπλός συμπαγής κυματοθραύστης διατρέχει περιμετρικά τους αεροθαλάμους, ενώ η πρόσδεση του σκάφους εξασφαλίζεται με τρία ανοξείδωτα κοτσανέλα. Δύο στην πρύμη και ένα στη δελφινιέρα.
Ο κατασκευαστής του Barracuda 5.97 προτίμησε να έχει σταθερή την πλάτη του πρυμιού καναπέ, γεγονός που ενισχύει μεν τη δομή και την ακαμψία του, στερεί όμως στον ιδιοκτήτη της δυνατότητας να τον χρησιμοποιήσει σαν εφεδρικό κρεββάτι.
Η κονσόλα οδήγησης διαθέτει παρ μπριζ και ρολ μπαρ, και είναι αρκετά ευρύχωρη ώστε να φιλοξενήσει όλα τα όργανα, τους διακόπτες, την πυξίδα και τα ηλεκτρονικά μέσα επικοινωνίας και ναυσιπλοίας που θα θελήσει να τοποθετήσει ο ιδιοκτήτης του σκάφους. Πρέπει να πω ότι η διάμετρος του ρολ μπαρ της κονσόλας και η απόστασή του από το παρμπριζ και τον πολυεστέρα είναι τέτοια ώστε να επιτρέπει στον συγκυβερνήτη να πιάνεται κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, χωρίς να ματώνει τα χέρια του, όπως δυστυχώς συμβαίνει σε άλλα σκάφη.
Πρέπει επίσης να σημειώσω ότι η κονσόλα και το κάθισμα του κυβερνήτη είναι βιδωμένα και πακτωμένα στη γάστρα με παξιμάδια ασφαλείας, ενώ σε όλο το σκάφος δεν συναντά κανείς πουθενά πιρτσίνια, αλλά μόνο περαστές ανοξείδωτες βίδες με παξιμάδια ασφαλείας. Αυτονόητο, θα μπορούσε να πει κανείς, όχι όμως και τόσο, θα έλεγα εγώ, αφού είναι γνωστό πως κάποια αυτονόητα δεν είναι, δυστυχώς, και τόσο «αυτονόητα» για όλους τους κατασκευαστές. Ένα μικρό πρόβλημα υπάρχει, κατά τη γνώμη μου, για τον κυβερνήτη που θα ήθελε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού στον δύσκολο καιρό να στηρίξει κάπου την πλάτη του, αφού δεν έχει προβλεφθεί στο υπάρχον διπλό κάθισμα κάτι τέτοιο. Αν με ρωτούσατε πάντως, θα σας έλεγα ότι θα προτιμούσα στο φουσκωτό σκάφος που οδηγώ να μην υπάρχει καθόλου κάθισμα! Αυτό όμως είναι εντελώς υποκειμενικό και δεν μπορεί σε καμμία περίπτωση να γίνει σημείο αναφοράς για όλους.
Η στάση και η πλεύση του Barracuda 5.97 στη θάλασσα.
Είναι γεγονός ότι "προβληματίστηκα" αρκετά κατά τη διάρκεια του ταξιδιού βλέποντας το ταξίδεμα του σκάφους αυτού. Και "προβληματίστηκα" γιατί είδα ένα σκάφος να «οργώνει» κυριολεκτικώς τη θάλασσα στα όρτσα και, συγχρόνως να είναι σταθερό εν στάσει! Ο Τάσος Χατζησταματίου είναι βέβαιο ότι πέτυχε, αφ’ ενός μεν να κατασκευάσει ένα φουσκωτό με βαθειά γάστρα, επιθετική συμπεριφορά και γρήγορη πλεύση στο γνωστό «hammer effect» (σφυροκόπημα) του Αιγαίου, αφ’ ετέρου να τοποθετήσει τους αεροθαλάμους σε τέτοιο ύψος, σε σχέση με τη γάστρα και την ίσαλο, ώστε να μην ταλαιπωρείται όταν είναι εν στάσει. Κάτι που είναι πολύ σημαντικό για όσους προτιμούν το ναυτικό camping.
Και ενώ θα περίμενε κανείς το πρυμιό τμήμα των αεροθαλάμων να «κρεμάει» και να «σπρώχνει νερά» στο ταξίδεμα, αυτό βγαίνει αμέσως απ’ το νερό όταν το σκάφος πλανάρει, με αποτέλσμα η ταχύτητα να ανεβαίνει σε υψηλά επίπεδα και η κατανάλωση, αντιστοίχως, να διατηρείται σε χαμηλά. Συγκεκριμένα, με δύο άτομα και πλήρες φορτίο αποσκευών, καυσίμου και νερού, με τις στροφές της 175άρας τετράχρονης Suzuki στις 4.000 και την ένδειξη ταχύτητας στο g.p.s. στους 25-26 κόμβους, η κατανάλωση δεν υπερέβη τα 25 λίτρα την ώρα. Στοιχείο πολύ ενθαρρυντικό για σκάφος αυτού του μεγέθους, και με αυτές τις δυνατότητες, εάν μάλιστα αναλογιστεί κανείς σε τι χρήματα μεταφράζεται σήμερα ένα, σύντομο έστω, ταξίδι στο Αιγαίο, με την τρέχουσα τιμή της βενζίνης...
Αυτά που εντυπωσιάζουν τον κυβερνήτη του Barracuda 5.97 είναι κατά τη γνώμη μου πέντε πράγματα. 1) Η παντελής απουσία κραδασμών και τριγμών κατά τη διάρκεια της πλεύσης. 2) Η αίσθηση στιβαρότητας και σιγουριάς που αποκομίζει κανείς όταν ταξιδεύει μ' αυτό. 3) Η επιθετική πλεύση στο δύσκολο καιρό. 4) Το συνεχές κράτημα της πλώρης χαμηλά, χωρίς μάλιστα να υπάρχουν flaps και 5) Η δυνατότητα να ταξιδεύει όρτσα και πλαναρισμένο, διατηρώντας τη μέση ωριαία ταχύτητα σε υψηλά επίπεδα.
Είναι δε χαρακτηριστικό ότι ο κινητήρας «ζητάει», θα έλεγε κανείς, να ανεβάσει στροφές, όταν το σκάφος ορτσάρει, ενώ δεν μπορώ να πω το ίδιο στα πρύμα, όπου το ογκώδες πλωριό τμήμα των αεροθαλάμων, που ευθυγραμμίζεται απολύτως με το πλωριό τελείωμα της γάστρας, απαιτεί κάποια προσοχή, προκειμένου να αποφευχθούν δυσάρεστα «καρφώματα» και το ανάλογο βρέξιμο από το υδάτινο «μανιτάρι» που ορθώνεται στην πλώρη κατά την πρόσκρουσή της γάστρας στο νερό.
Δεν θα χαρακτήριζα πάντως ιδιαιτέρως στεγνή την πλεύση του Barracuda 5.97 όταν ταξιδεύει με τον καιρό στη μάσκα ή δευτερόπρυμα. Έχω όμως άπειρες φορές πει ότι, σε γενικές γραμμές, "σκάφος που δεν βρέχει σέρνεται και σκάφος που βρέχει ταξιδεύει". Το Barracuda 5.97 λοιπόν δεν αποτελεί εξαίρεση σ' αυτόν τον κανόνα. Αυτό που μετράει όμως είναι τι προτιμά κανείς. Να μένει στεγνός και να επισκέπτεται τον ορθοπεδικό μετά τον κατάπλου ή να δροσίζεται λίγο και να ταξιδεύει χωρίς να ταλαιπωρείται η σπονδυλική του στήλη; Στο κάτω κάτω γι' αυτό υπάρχουν οι νιτσεράδες! Θα μου πείτε, υπάρχουν σκάφη που ταξιδεύουν καλά στον καιρό αλλά δεν βρέχουν απαραιτήτως τους επιβαίνοντες. Αν μπορείτε να μου υποδείξετε κάποιο, μέχρι τα έξι ή ακόμη και τα επτά μέτρα, θα σας είμαι υπόχρεος!
Τεχνικά χαρακτηριστικά.
Εξωτερικές διαστάσεις : 5.98 Χ 2.62
Εσωτερικές διαστάσεις : 4.60 Χ 1.24
Βάρος : 650 κιλά.
Διάμετρος αεροθαλάμων : 0.48 - 0.62
Αριθμός αεροθαλάμων : 6
Υλικό αεροθαλάμων : Hypalon Neoprene 1670 Dtex/1500 gr/m2
Μέγιστη ιπποδύναμη : 200 hp
Προτεινόμενη ιπποδύναμη : 150 hp
Αριθμός επιβαινόντων : 6 - 11
Μέγιστο ωφέλιμο φορτίο : 1160 - 1515 κιλά.
Κατηγορία σχεδιασμού : Β
Χωρητικότης θωρακισμένης δεξαμενής καυσίμου : 300 λίτρα.
Χωρητικότης δεξαμενής νερού : 100 λίτρα.
Κατασκευαστικά ατού (συγκριτικός πίνακας).
Γάστρα με αντιοσμωτική προστασία.
Πλήρης στεγανοποίηση στα σημεία του αεροθαλάμου με τον πολυεστέρα, μέσα και έξω, με διπλή ταινία νεοπρενίου.
Ψυχρή κόλληση των αεροθαλάμων με ταινίες, εσωτερικά και εξωτερικά.
Ενίσχυση του πρυμιού κάτω μέρος των αεροθαλάμων με τριγωνικό "τακούνι" μήκους 1.5 μ.
Για τα διαφράγματα των αεροθαλάμων χρησιμοποιείται το ίδιο υλικό για μέγιστη ασφάλεια (πλήρης στεγανοποίηση του ενός θαλάμου από τον άλλον).
Προεξοχή αεροθαλάμων από καθρέπτη (πρύμη) : 0.35 μ.
Προεξοχή αεροθαλάμων στην πλώρη : 0.00 μ.
Μασίφ περιμετρικός κυματοθραύστης 9.50 εκ.
Βαλβίδες πλήρωσης αέρα με πιστοποιητικό ΝΑΤΟ.
Γωνία γάστρας στην πρύμη (deadrise) : 26 μοίρες.
Πολυεστερικές ενισχύσεις γάστρας, χωρίς ξύλο, διαμήκεις και εγκάρσιες, για μεγαλύτερη αντοχή, μακροζωία και μικρότερο βάρος.
Φρακτές ασφαλείας στη γάστρα που επικοινωνούν μεταξύ τους μόνο με τάπες.
Καπάκια αποθηκευτικών χώρων με λάστιχο (τσιμούχα) για στεγανοποίηση και αποφυγή κραδασμών.
Δέστρες ασφάλισης αντικειμένων στους αποθηκευτικούς χώρους.
Εποξικό ρεζερβουάρ επισκέψιμο 300 λίτρων, με θυρίδα ελέγχου του φλοτέρ, πιστοποιημένες σωλήνες, δύο εξαερώσεις για γρήγορη πλήρωση και αντιεκρηκτική προστασία. Δεν εκρήγνυται, δεν επιτρέπει τη μετατόπιση του καυσίμου, δεν έχει αναθυμιάσεις.
Ράουλο δελφινιέρας inox από τεφλόν περασμένο σε σωλήνα inox για να μη φθείρεται.
Ανοξείδωτες βίδες με παξιμάδια ασφαλείας σε όλο το σκάφος.
Αντλία σεντίνας 1.000 gph που περιέχει σύρμα σπιράλ για να μη τσακίζει.
Κατάστρωμα αυτοστραγγιζόμενο και εν στάσει.
Κατηγορία πλεύσης : Β (μέχρι 8 μπωφόρ).
Πιστοποιητικά όλων των πρώτων και βοηθητικών υλών.
Σύστημα διασφάλισης ποιότητας : ISO 9001 : 2000
Καταλληλότητα ναυπηγείου : HRS
Γραπτή εγγύηση : 12 χρόνια για τη γάστρα και 6 χρόνια για τους αεροθαλάμους.
Βασικός εξοπλισμός.
Κονσόλα με κάθισμα και μαξιλάρι.
Τρία στεγανά πορτάκια.
Παρμπρίζ.
Κάγκελλο inox.
Τιμόνι κομπλέ με ντίζα βαρέος τύπου.
Καναπές πρύμης.
Μαξιλάρι πλώρης.
Αντλία αέρος διπλής ενέργειας.
Δύο κουπιά καγιάκ.
Δέστρες σκι.
Σετ επισκευής.
Στρίτσο άγκυρας αυτοστραγγιζόμενο.
Πέντε αποθηκευτικοί χώροι συνολικής χωρητικότητας 2.520 λίτρων.
Ασφαλοδιακόπτης 6 θέσεων.
Ηλεκτρική αντλία σεντίνας.
Ηλεκτρική εγκατάσταση.
Εποξικό ρεζερβουάρ καυσίμων 300 λίτρων με όργανο και αντιεκρηκτική προστασία.
Ρολ μπαρ inox με τρία φώτα πλεύσης.
Δελφινιέρα πλώρης.
Καταβάτες ρυθμιζόμενοι.
Γάστρα με αντιοσμωτική προστασία.
Κατάστρωμα αυτοστραγγιζόμενο.
Κατασκευαστής.
BARRACUDA - Τάσος Χατζησταματίου.
Λεωφ. Ειρήνης 22, Ταύρος 177 78
Τηλ. : 210 3410986 - 210 3410 987 - Fax : 210 3456109