Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

«Πολύ μεγάλη αναταραχή, θαυμάσια κατάσταση».

Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης.

Έχουμε και λέμε λοιπόν: 90% πιθανότητες στην Κλίντον έδινε εταιρεία δημοσκοπήσεων για λογαριασμό του αξιόπιστου πρακτορείου ειδήσεων Reuters. http://www.naftemporiki.gr/story/1168561/reutersipsos-sto-90-oi-pithanotites-nikis-tis-klinton
Ο αξιόπιστος Τύπος εν γένει προανήγγελλε θρίαμβο της Κλίντον. Μέχρι που το αξιόπιστο Newsweek κυκλοφόρησε με εξώφυλλο την Χίλαρυ ως νέα Πρόεδρο.
http://news247.gr/eidiseis/media-news/gkafa-olkhs-apo-to-newsweek-kykloforhse-me-proedro thn-klinton.4364920.html

Ο Τραμπ την ξέσκισε, τη δημοσκόπηση, εξ ου και οι αγορές αντέδρασαν νευρικά. Μετά από λίγο ισορρόπησαν. Τί είχαμε, τι χάσαμε. Κάποιοι έχασαν μερικά εκατομμύρια, κάποιοι κέρδισαν. Γνωστό το έργο στο stockexchangebet!
Σε διάφορες πόλεις των ΗΠΑ ξέσπασαν διαδηλώσεις με εμπρησμούς κ.λπ., επειδή πολλοί δημοκρατικοί πολίτες δεν μπορούσαν να χωνέψουν ότι δεν εξελέγη η εκλεκτή τους δημοκρατικότατη Χίτλερυ ή Σκίλαρυ, αν και προτιμήθηκε από περισσότερους αμερικανούς.
Αρκετοί Έλληνες δημοσιογράφοι πλημμύρισαν τα ερτζιανά με την απορία: «Μα τί σύστημα δημοκρατικό είναι αυτό, όπου ένας υποψήφιος παίρνει περισσότερες ψήφους, αλλά εκλέγεται ο αντίπαλός του που συγκεντρώνει περισσότερους εκλέκτορες;».
Προς τους διαπορούντας θέτω το εξής ερώτημα: τί σύστημα δημοκρατικό είναι αυτό, όπου αυτός που συγκεντρώνει τις περισσότερες ψήφους παίρνει 50 έδρες δώρο; Όπου εγώ ψήφισα τον τάδε, ο οποίος συγκεντρώνει τον αναγκαίο αριθμό ψήφων, για να εκλεγεί, αλλά δεν εκλέγεται, διότι του τρώει την έδρα ένας εκ των 50 που δεν θα εκλεγόταν;
«Δημοκρατία»! Ωραίο πολίτευμα. Κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του εκάστοτε κυβερνώντος. Τουλάχιστον στις ΗΠΑ έχουν ένα εκλογικό σύστημα αμετάβλητο 200 χρόνια και βάλε. Από συστάσεώς τους. Ούτε Α, Β και Γ κατανομές ούτε βουλευτές επικρατείας και άλλα φαιδρά. Μόνο σε μία Δημοκρατία με bonus εδρών και αριστίνδην μη άριστους βουλευτές θα μπορούσε να είναι βουλευτής Επικρατείας η κερα-Τασία.  
Όσο για τον Τραμπ, μην φοβόσαστε καθόλου. Δεν πρόκειται να κάνει τίποτε χειρότερο από τον Κλίντον που βομβάρδισε τη  Σερβία, από την Κλίντον και τον Ομπάμια που σακάτεψαν τη Λιβύη, την Τυνησία, την Αίγυπτο, τη Συρία, την Υεμένη και την Ουκρανία, ούτε από τον Μπους που διέλυσε το Ιράκ και το Αφγανιστάν, ούτε από τον Νίξον και τον Φορντ που διαμέλισαν την Κύπρο. Ηρεμείστε και συνεχίστε να απολαμβάνετε το πήδημα τραγουδώντας το «The lady is a tramp».  Πάει με όλα, όπως η coka με την cola!