Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Το Μνημόνιο είναι δεσμευτικό, αλλά δεν το σεβόμαστε!

Του Σωτηρίου Καλαμίτση.

Ένα Μνημόνιο τόοοοοσο, με το συμπάθιο, τρώει τα σωθικά μας, αλλά εμείς δεν το σεβόμαστε, όπως συμβαίνει και με τις δικαστικές αποφάσεις που δεν μας βολεύουν.
Τα δημόσια νοσοκομεία στενάζουν από έλλειψη προσωπικού και αναλωσίμων, αλλά η κατάσταση είναι βελτιωμένη σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, όπως μας ενημέρωσε ο ασυμβίβαστος με την πραγματικότητα Πολάκης.
Αφού η χώρα χόρεψε στους ρυθμούς του «νόμου Παππά» για τις τηλεοπτικές άδειες, συνεχίζει με χορό ανασχηματισμού ή αναδόμησης της κυβέρνησης ή αποδόμησης της αριστεράς για μία ακόμη φορά.
Παραδόσεις-παραλαβές υπουργείων. Μια ζωή στο ίδιο έργο θεατές. Λογύδρια αποχωρούντων με μπηχτές για τον πρωθυπουργό που δεν εξετίμησε το έργο τους. Απολογισμοί επί απολογισμών που σε κάνουν να διερωτάσαι για μία ακόμη φορά γιατί τόσο μεγάλο έργο δεν φάνηκε.
Οι νέοι υπουργοί πήραν γομολάστιχα και σβήνουν το παρελθόν τους. Μιλάμε για κωλοτούμπα, αλλά στην ουσία πρόκειται για έλλειψη συνέπειας που σημαίνει «έλλειψη ήθους».
Οι επίδοξοι τιμωροί τής τρόικα έχουν μετατραπεί στα πιο  πειθήνια κατοικίδια του ΔΝΤ.
Ο μέχρι προ τινος υπουργός Παιδείας Φίλης είχε δεχθεί τα συγχαρητήρια του πρωθυπουργού, επειδή επί θητείας του τα σχολεία λειτούργησαν με το άνοιγμά τους για πρώτη φορά κανονικά [;] μετά από 15 χρόνια. Για το αυτονόητο. Τώρα, όμως, εκπαραθυρώθηκε, επειδή κοντράρισε απρεπώς την Εκκλησία, εξ ου και του φέρθηκε εξ ίσου απρεπώς και η Εκκλησία δια του προκαθημένου της.
Μας μάρανε η διδασκαλία των Θρησκευτικών, αλλά λέξη δεν άκουσα για την εν γένει ποιότητα της παιδείας. Ούτε κουβέντα για το ήθος που δεν διδάσκεται στις σχολικές αίθουσες και στα πανεπιστημιακά αμφιθέατρα. Για το ήθος που δεν θα επέτρεπε σε πολιτικούς άνδρες και γυναίκες να υπηρετούν με αυταπάρνηση κάτι, στο οποίο, ισχυρίζονται, πως δεν πιστεύουν.
Και οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως το εκλογικό σώμα είναι έτοιμο να τιμωρήσει τους αήθεις αριστερούς φέρνοντας στην εξουσία τους αήθεις δεξιούς, τους οποίους είχε τιμωρήσει παλαιότερα για την αήθειά τους. Αυτούς που ψήφισαν το 3ο Μνημόνιο μαζί με τους αριστερούς.
Το 4ο και μεγαλύτερο Μνημόνιο είναι εδώ, ενωμένο, δυνατό. Από συστάσεως ελληνικού κράτους. Είναι η νομή της εξουσίας με κάθε θεμιτό και αθέμιτο μέσο. Είναι η διασπάθιση και κλοπή του μόχθου του απλού λαού δια του νεποτισμού, του κομματισμού και του κολληταρισμού που διατρέχουν όλη τη Διοίκηση. Χωρίς αιδώ.
Και καπάκι η ίδρυση νέου συνδικαλιστικού φορέα ανώτερων και ανώτατων δικαστών. Προς τί; Έχει γούστο να στείλει η κ. Θάνου επιστολή και στον Πρόεδρο του Ανώτατου Δικαστηρίου των πΗΠΑ με την ευκαιρία της εκλογής νέου Πρόεδρου [Τραμπ;] στη μεγαλύτερη χώρα εξαγωγής δημοκρατίας και δια των όπλων.