Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

stories

«Ιδεολογικός βιοπορισμός».

Γράφει ο Σωτήρης Καλαμίτσης.

anieliΗ φράση του τίτλου ανήκει στο στέλεχος της ΛΑ.Ε. Τάσο Μαυρόπουλο. Αφορά στους πρώην συντρόφους του τού ΣΥΡΙΖΑ. Ο Μαυρόπουλος είναι απόστρατος αξιωματικός του Λιμενικού σε ηλικία 56 ετών. Εντάξει ουδείς είναι τέλειος, αλλά αν έπρεπε να συνταξιοδοτηθεί, για να εμπνευσθεί αυτές τις δύο λέξεις που περιγράφουν με σκληρότητα, αλλά και ακρίβεια, το πιστεύω των Συριζαίων, χαλάλι του.

soimple.oxiΚαι επειδή ένιοι αμφισβητούν ότι είπε ποτέ κάτι τέτοιο ο Ανιέλι, ας διαβάσουν.

https://sarantakos.wordpress.com/2015/10/16/agnelli/

Εγώ  θυμήθηκα τον Ανελήτη Χριστοφορίδη που το παίζει ειδικός σύμβουλος του Παππά και τους λόγους για τους οποίους μου έλεγε ότι πρέπει να ψηφίσω «ΟΧΙ» στο δημοψήφισμα. Ο φούστης λέγοντας «ΟΥ» εννοούσε «ΝΑΙ». Πού να το πιάσω εγώ ο αμύητος στην αρπαχτή.

  logi.oxitsipras.oxi

Μπράβο Alexis!

alexisΜπράβο Alexis. Κατάφερες, μέσα σε χρόνο-ρεκόρ, να γίνεις το δεύτερο πιό μισητό πρόσωπο μετά την συνονόματή σου της Δυναστείας. Οι δεξιοί σε σιχαίνονται γιατί νομίζουν πως είσαι αριστερός, ή κάνουν πως το νομίζουν, γιατί έτσι τους συμφέρει, αφού μόλις ξανάρθουν στην εξουσία (φροντίζεις εσύ γι αυτό. Και πάλι μπράβο) θα κάνουν τα μύρια αίσχη με την δικαιολογία: "κοιτάξτε τί έκαναν και οι αριστεροί".

Οι αριστεροί (οι πραγματικοί, πλην τσυριζαίων) επίσης σε σιχαίνονται γιατί βρώμισες ανεξίτηλα την έννοια και τα πιστεύω τής αριστεράς.

Οι υπόλοιποι που σε ψήφισαν συγκυριακά τον Ιανουάριο του 2015, προκειμένου να φύγουν τα προηγούμενα μνημονιακά σκύβαλα, μπορεί να μη σε σιχαίνονται ακριβώς (τουλάχιστον όχι περισσότερο απ' τον προηγούμενο κατοχικό πρωθυπουργό), είναι όμως πελαγωμένοι, μετανοημένοι, αλλά προπαντός απελπισμένοι, αφού η αριστερά υπήρξε γι αυτούς η ρεζέρβα, η καβάτζα, η λύση ανάγκης για μιά πολύ έκτακτη ανάγκη, όπως αυτή που διανύουμε εφτά χρόνια τώρα. Αισθάνονται πιά πως δεν τους έμεινε καμμία ελπίδα και τους απομένει μόνον ο δρόμος της υποταγής.

Περισσότερα...

Greece is...comeback.

tsipras.taliroΚι αφού οι αριστεροί δωσίλογοι υπόγραψαν ό,τι δεν είχαν προλάβει να υπογράψουν οι δεξιοί προδότες, αφού ξεπούλησαν την κρατική περιουσία, αφού έβγαλαν στο σφυρί την λαϊκή περιουσία, αφού δημιούργησαν έναν εργασιακό μεσαίωνα για δουλοπάροικους, βγήκε στις ρούγες ο πρωθυπουργός, γυρολόγος και πραματευτής, με την ντουντούκα:

"Εδώ η φτηνή χώρα! Εδώ οι δούλοι εργαζόμενοι! Ελάτε fraportες να σας κάνουμε νοματαίους! Όλα τζάμπα! Ελάτε να κάνετε πως επενδύετε, να κάνουμε κι εμείς πως κυβερνούμε, να ξαναπάρουμε τις εκλογές, να τρώτε με χρυσά κουτάλια, να κηρύξουμε κι εμείς την δικτατορία του προλεφταριάτου! Ελάτε κόσμε. Greece is comeback!"

Και δώστου "τελειώνουν τα μνημόνια", και δώστου "καθαρή έξοδο στις αγορές" (η νέα αριστερή πιπίλα είναι η "καθαρή έξοδος").

Περισσότερα...

«Κι εσείς αποφασίσατε να μείνετε έγκυος παρά το γεγονός ότι χρωστούσατε στην τράπεζα;»

Του Αντώνη Σιγάλα.

sfyriΕίναι στο Ειρηνοδικείο μια Δευτέρα πρωί και εκδικάζονται υποθέσεις υπερχρεωμένων νοικοκυριών που έχουν κάνει αίτηση να μπουν στο νόμο Κατσέλη. Η διαδικασία ξεκινάει στις 9 ακριβώς και ο κόσμος έχει ήδη συγκεντρωθεί έξω και μέσα στην αίθουσα.

Από την πρώτη υπόθεση που εκδικάζεται γίνεται αμέσως σαφές ότι η έδρα είναι αρνητική. Η ειρηνοδίκης έχει ένα μόνιμο ύφος ειρωνίας και επίθεσης ενάντια στους αγχωμένους δανειολήπτες, που ο ένας μετά τον άλλο διαδέχονται στην εξέταση από την έδρα για την υπόθεσή τους.

Περισσότερα...

Να και οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης.

Γράφει ο Σωτήρης Καλαμίτσης.

soultsΤο ‘πε ο Martin Schulz των σοσιαλδημοκρατών της Γερμανίας. Ο φίλος του Σταύρου, του φίλου του Σημίτη και συνεταίρου της Φώφης  Μέχρι το 2025 θα πρέπει, λέει, να έχουν συσταθεί οι ΗΠΕ. Βάσει ενός Συντάγματος που θα ψηφισθεί. Κι’ όποια χώρα δεν θελήσει, να αποβληθεί από την ΕΕ. [ΣΗΜ: θυμάστε το Σύνταγμα του Ζισκάρ που το ψηφίσαμε πρώτοι-πρώτοι και το δημοσιεύσαμε και στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ν.3341/2005), αλλά δεν ίσχυσε ποτέ, επειδή το απέρριψαν Γάλλοι και Ολλανδοί σε δημοψήφισμα, με αποτέλεσμα να έλθει από την πίσω πόρτα ως Συνθήκη της Λισαβώνας το 2009 εις δόξαν της απόλυτης επικράτησης της ….. βούλησης των λαών;]  

Ας δούμε τί έχουν πει κάτι πρόγονοι του εν λόγω πωλητικού σκεύους.

Περισσότερα...