Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Δεν με ενόχλησε το λεκτικό ατόπημα του Πολάκη.

Του Σωτηρίου Καλαμίτση.

Η κυρία Όλγα απεκάλεσε «λεκτικό ατόπημα» αυτό που ξεστόμισε ο υπουργός Πολάκης σε κομματική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Μαρούσι. Δεν διευκρίνισε, όμως, αν το λεκτικό ατόπημα κολλάει στο «έπρεπε να σηκωθώ και να  τον χώσω τρία μέτρα κάτω από τη γη» ή  στο «αυτά έδειχναν τα βοθροκάναλα της διαπλοκής».
Μετά το λεκτικό ολίσθημα του Μουζάλα, ήλθε και το λεκτικό ατόπημα του Πολάκη. Σε λίγο θα πάμε στο λεκτικό  παραλήρημα, στο λεκτικό ατύχημα, στο λεκτικό φτύσιμο, στη λεκτική διάρροια και  θα τελειώσουμε με τον λεκτικό απόπατο.
Εμένα δεν με ενόχλησε η φρασεολογία του Πολάκη, ο οποίος το παίζει Κρητίκαρος που όλα τα σφάζει και όλα τα μαχαιρώνει. Εμένα με ενόχλησε ότι το κομματικό ακροατήριο του Πολάκη χειροκροτούσε χασκογελώντας σε κάθε λεκτικό ατόπημά του. Επιδοκίμαζε έτσι αυτό που αποδοκίμασε η κυβέρνηση δια στόματος Όλγας. Αυτό θα πει διαχωρισμός κόμματος από την κυβέρνηση.

Όσο για την απειλή Πολάκη «τώρα θα τα πούμε όλα γιατί γυρνάει και ο τροχός», κάποιος να τον ενημερώσει ότι ο τροχός είναι κολλημένος εκεί που τον βρήκαμε την 25.01.2015.  Κατ’ επιτρεπτόν πλέον λεκτικόν ατόπημα: στον κώλο του φτωχού.

Σχόλιο "Rib and Sea".

Είμαι, ίσως, ο μόνος που δεν εξεπλάγην, αγαπητέ Σωτήρη, από αυτή την αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά του Υφυπουργού Υγείας. Και δεν εξεπλάγην γιατί τον Παύλο Πολάκη τον γνωρίζω από το 2003, όταν τον ενέταξα στο μητρώο μελών της "Φυσιολατρικής Λέσχης Φίλων Φουσκωτού Σκάφους - Ναυτίλος".

Έκτοτε συνταξιδεύσαμε σε εξορμήσεις του σωματείου, συμμετείχαμε το 2004 στην Ιατρική Εκστρατεία Αγάπης στην Κάσο http://www.ribandsea.com/memo/636-2004 πρόβαλα το 2005 (μόνο εγώ, από όλους τους δημοσιογράφους οι οποίοι εκλήθησαν τότε και δεν εμφανίστηκαν) τις καταγγελίες του για τα πιράνχας του Ε.Σ.Υ.  http://www.ribandsea.com/waves/526-qq-v15-526 και ανταλλάξαμε μηνύματα λίγο πριν διεξαχθεί το Δημοψήφισμα του "ΟΧΙ", που έγινε "ΝΑΙ" http://www.ribandsea.com/waves/2033-ellines-vo-y-leftes-kolotoympas-to-anagnosma με αποτέλεσμα ο Πολάκης να κάνει μια θεαματική κωλοτούμπα και να του δοθεί, για τις γυμναστικές του δεξιότητες, μια θέση στο Υπουργείο Υγείας. Έκτοτε τον διέγραψα, οριστικώς και αμετακλήτως, από τη λίστα των "γνωστών" και "φίλων".

Γιατί να εκπλαγώ λοιπόν; Ο "αλέγκρος" αυτός τύπος, που το παίζει "μάγκας" (όπου τον παίρνει), που εισέπραττε  και το εξτρά χαρτζηλίκι του (αυτός ο "αριστερός") για τις εγχειρήσεις που έκανε όταν ήταν στη Μ.Ε.Θ. του "Ίασις Πειραιά" (και μη βιαστεί να με αποκαλέσει συκοφάντη γιατί ο κόσμος είναι μικρός και υπάρχουν στοιχεία), που συμμετείχε στην αλλοίωση της ιστορίας του σωματείου στο οποίο ήταν μέλος, που ξέχασε να βιράρει την άγκυρα (στη μέση του Αιγαίου) και ταξίδευσε ρυμουλκώντας την μέχρι την Ανάβυσσο (!), που ομολόγησε ότι διατηρούσε δεύτερα βιβλία στον Δήμο Σφακίων, ήταν ανέκαθεν υπερφίαλος, αγενής, αλλαζών, κωλοτούμπας και τσάμπα μάγκας.

Αποδεικνύεται, ως εκ τούτου, ότι μόνο όσοι διαθέτουν αυτά τα "προσόντα" έχουν πιθανότητες να κάνουν καριέρα πολιτικού και να αναρριχηθούν σε θέσεις εξουσίας.

O tempora o mores στη ροζέ κυβέρνηση του Αλέξη...

Ιωσήφ Παπαδόπουλος