Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Έλληνες βο(υ)λευτές. Κωλοτούμπας το ανάγνωσμα...

Θυμάται και σχολιάζει ο Ιωσήφ Παπαδόπουλος, χωρίς φόβο και χωρίς πάθος.

Τα ψεύτικα, τα ξύλινα, τα λόγια τα μεγάλα...Επειδή το 60% περίπου των Ελλήνων ψηφοφόρων πάσχουν από ανίατη αμνησία και θα σταθούν αύριο και πάλι μπροστά σε μία κάλπη, τους προτείνω να διαβάσουν τα εξής :

Αν υπογράψετε ένα συμβόλαιο αγοράς σπιτιού με κάποιον απατεώνα εργολάβο και στην παράδοση σας ξεγελάσει, τι θα κάνετε; Αν το συμβόλαιο προέβλεπε π.χ. εντοιχισμένη κουζίνα και ντουλάπες, αλλά αυτός το ξέχασε, τι θα κάνετε;

Βάλτε τώρα στη θέση του απατεώνα εργολάβου έναν απατεώνα πολιτικό, από τους τόσους που ζητούν την ψήφο σας. Έναν από αυτούς που άλλα σας έταξε προεκλογικώς και άλλα έκανε όταν στρογγυλοκάθισε στην καρέκλα. Θα σας δώσω ένα ζωντανό παράδειγμα από μια προσωπική εμπειρία που είχα λίγο πριν από το δημοψήφισμα του Ιουλίου. Αυτήν έχω, αυτήν μοιράζομαι μαζί σας. Αν ρωτήσετε άλλους πολίτες θα έχουν σίγουρα κι' αυτοί να σας διηγηθούν τη δική τους εμπειρία.

Ο Παύλος Πολάκης, λοιπόν, είναι γιατρός χειρουργός. Υπήρξε κάποτε φίλος μου και διοργανώσαμε μαζί (Απρίλιος 2004) μια ιατρική εκστρατεία αγάπης στην Κάσο σαν μέλη και οι δύο της "Φυσιολατρικής Λέσχης Φίλων Φουσκωτών Σκαφών - Ναυτίλος", κι' εκείνος, επιπλέον, σαν ιατρός χειρουργός, υπεύθυνος της μονάδας εντατικής θεραπείας στο "Ιατρικό Κέντρο Ίασις Πειραιώς": http://www.ribandsea.com/memo/636-2004

Τον Απρίλιο του 2005, ο Παύλος Πολάκης, σαν μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιώς, έκανε μια ομιλία στο Πανεπιστήμιο του Πειραιά με θέμα : "Τα πιράνχας του Ε.Σ.Υ.". Υπήρξα ο μοναδικός δημοσιογράφος που δήλωσα τότε "παρών" και κάλυψα την εκδήλωση, δεδομένου ότι ουδείς άλλος από τους δημοσιογράφους των μέσων μαζικής εξαπάτησης εμφανίστηκε, αν και εκλήθησαν όλοι επισήμως : http://www.ribandsea.com/waves/526-qq-v15-526 Από τότε είχα σχηματίσει τις καλύτερες των εντυπώσεων για τον αγωνιστή και αλτρουϊστή γιατρό Παύλο Πολλάκη.

Δικαίως αναρωτιέσαι!Τα χρόνια που μεσολάβησαν από τότε έχασα τον Παύλο, αφ' ενός μεν γιατί χωρίστηκαν οι δρόμοι μας, αφού εγώ απεχώρησα από τον "Ναυτίλο", αφ' ετέρου γιατί εκείνος εξελέγη Δήμαρχος Σφακίων. Στις τελευταίες εκλογές έβαλε υποψηφιότητα με τον ΣΥΡΙΖΑ και εξελέγη βο(υ)λευτής.

Στις 2 Ιουλίου 2015, λίγες δηλαδή ημέρες πριν από την διεξαγωγή του δημοψηφίσματος, ο Παύλος Πολάκης μου έστειλε το ακόλουθο SMS :

"Σας καλώ όλους την Κυριακή στο δημοψήφισμα να ψηφίσετε ένα μεγάλο "ΟΧΙ" στο τελεσίγραφο των δανειστών - εκβιαστών που μας ζητούν να υπογράψουμε μια συμφωνία συνέχισης του μνημονίου και της κοινωνικής καταστροφής των τελευταίων πέντε χρόνων. Οι Γερμανοί προσπαθούν να ταπεινώσουν την κυβέρνηση και την Ελλάδα για να παραδειγματίσουν τους άλλους λαούς (Ισπανούς, Ιταλούς κ.λπ.) να μη σηκώσουν κεφάλι και αλλάξει η νεοφιλελεύθερη πολιτική στην Ευρώπη. Κλείστε τα αυτιά σας στα βοθροκάναλα της διαπλοκής και στα κόμματα της διαπλοκής (Ν.Δ. ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ) που προσπαθούν να παίξουν με τον φόβο και το χάος για να ξανάρθουν στα πράγματα και να συνεχίσουν το έργο του ξεπουλήματος της χώρας. Μη φοβάστε, η ιστορία γράφεται με "ΟΧΙ", η αξιοπρέπεια του λαού μας δεν παζαρεύεται, οι δανειστές θα υποχωρήσουν. Παύλος Πολλάκης, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Χανίων".

Δεν εξεπλάγην με το όνομα του αποστολέα ούτε με το περιεχόμενο του μηνύματος γιατί, όπως ήδη είπα, είχα σχηματίσει άριστη εντύπωση για τον αγωνιστή και αλτρουϊστή γιατρό Παύλο Πολάκη. Εξεπλάγην μόνο για την πολύχρονη απουσία του και γιατί αρνήθηκε, με εύσχημο τρόπο, να μου παραχωρήσει μια συνέντευξη, όταν φιλικά του το ζήτησα λίγες ημέρες μετά την εκλογή του με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Του απάντησα λοιπόν κι' εγώ με SMS ως εξής :

"Λάθος αποδέκτη επέλεξες και έχασες χρόνο και χρήματα να στείλεις αυτό το μήνυμα. Το τι θα ψηφίσω βγαίνει μέσα από τα άρθρα μου. Ακόμη περιμένω πάντως τηλεφώνημα για εκείνη την συνέντευξη. Αν έκρινα από αυτή τη στάση ενός βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος, θα έπρεπε να ψηφίσω "ΝΑΙ"! Καλό βόλι!".

Και ο Παύλος Πολάκης απάντησε (πάλι με SMS) :

"Ψυχή βαθειά".

Επανήλθα στέλνοντας με SMS αυτή την ερώτηση :

ού παίζει αυτό τώρα;".

Ο γιατρός απάντησε :

"Το δημοψήφισμα; Προς το παρόν νικάμε".

"Αντί να γράφεις δυσνόητα μηνύματα δεν μου κάνεις ένα τηλεφώνημα; Δεν δαγκώνω!", του απάντησα εγώ.

"Άμα δεν είχα το κουράγιο ρε Ιωσήφ, τώρα θα γλένταγα τα μαύρα, δεν θα γαμιόμουνα έτσι!"."Είμαι σε περιοδεία απ' το πρωί και όταν μετακινούμαι με το αμάξι στέλνω συνέχεια μηνύματα. Και να δάγκωνες δεν τρώγομαι...", απάντησε ο γιατρός, δοκιμάζοντας τις αντοχές και την υπομονή μου.

"Εντάξει κύριε βουλευτά. Ελπίζω κάποια στιγμή να καταδεχτείς να πάρεις ένα τηλέφωνο", του απάντησα, νομίζοντας πως κάπου εκεί θα τελείωνε αυτό το ανούσιο πινγκ πονγκ.

Διαψεύστηκα όμως καθώς έλαβα την ακόλουθη απάντηση :

"Άμα δεν είχα το κουράγιο ρε Ιωσήφ, τώρα θα γλένταγα τα μαύρα, δεν θα γαμιόμουνα έτσι!".

Έμεινα "παγωτό", όπως θα έλεγε ένας νέος στην αργκώ της ηλικίας του, διαβάζοντας εκείνο το μήνυμα, και απάντησα στον γιατρό ως εξής :

"Για δες κάτι περίεργα πράγματα! Κι' εγώ γαμιέμαι, αλλά για 756 ευρώ τον μήνα!". Στη σύνταξή μου αναφερόμουν, βεβαίως, την οποία το κόμμα του άλλοτε φίλου μου κατέβασε ήδη στα 741 ευρώ...

Ο Παύλος Πολάκης, αντί άλλης απάντησης, μου έστειλε τότε αποσιωπητικά :

"....."

Επειδή είχα αρχίσει να εκνευρίζομαι, έδωσα συνέχεια :

"Εγώ πάντως δεν απαντώ με αποσιωπητικά, αλλά γράφω εδώ, πάντοτε επωνύμως και εγγράφως :

http://www.ribandsea.com/".

Εκεί έλαβε τέλος (προσωρινώς) εκείνη η ανταλλαγή μηνυμάτων.

Όταν όμως το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος γράφτηκε στις σόλες των πλέον παλαιών εκ των υποδημάτων του Αλέξη, αποφάσισα να δώσω συνέχεια σ' εκείνα τα SMS και έστειλα το ακόλουθο μήνυμα στον Παύλο Πολάκη :

"Θα σκίσουμε τα μνημόνια. Σιγά μη σκίσετε κανένα καλσόν!".

Και ο γιατρός είχε το θράσος να απαντήσει :

Το ανφάν γκατέ της κωλοτούμπας."Συμβιβαστήκαμε γιατί το να λουστούμε με βενζίνη και να βάλουμε φωτιά όταν μετά από πέντε μήνες πόλεμο μας τελείωσαν οι σφαίρες και δεν μας έδινε κανείς άλλες, τώρα που τις χρειαζόμασταν, δεν είναι ηρωϊσμός, είναι αυτοκτονία. Live today and fight tomorrow".

Δεν μπορούσα πλέον να κρατηθώ μέσα σε κόσμια επίπεδα και απάντησα ως εξής :

"Χαλάλι οι κόποι σου πάντως και οι αγώνες σου. Μέχρι νέο υφυπουργείο δημιούργησε για χάρη σου ο Αλέξης!".

Εκεί ήταν και το οριστικό τέλος. Δεν ξανα-απάντησε ο Παύλος. Το έλαβε μάλλον το μήνυμα...

Καταλάβατε καλοί μου συνέλληνες, εσείς που πάσχετε από ανίατη αμνησία; Πηγαίνετε λοιπόν αύριο να ψηφίσετε τους κωλοτούμπες! Όχι ότι κωλοτούμπες έχει μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ. Κάθε άλλο! Κωλοτούμπες υπάρχουν παντού, σε όλα τα κόμματα και αποκόμματα. Είναι το είδος που ευδοκιμεί τελευταία πολύ σ' αυτή την ταλαίπωρη χώρα...