Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Σας κούρασαν τα «Τέμπη» βρε δοχεία νυκτός;

kalamitsis2Την 02.01.2021 η ΠροΤηΔη Κάθριν αρθρογράφησε στην Εφημερίδα των Συντακτών με τίτλο «Δημοκρατία, κράτος δικαίου και δικαιώματα» https://www.efsyn.gr/stiles/apopseis/275215_dimokratia-kratos-dikaioy-kai-dikaiomata

Προ ημερών έδωσε συνέντευξη στον Σταύρο Θεοδωράκη. Πάλι για κράτος δικαίου μας μίλησε κουλουπου. Εντύπωση μου έκανε η δήλωση, ότι «θέλει να πιστεύει» ότι θα αποδοθεί δικαιοσύνη για το έγκλημα των Τεμπών. Δεν είναι βέβαιη; Αν είναι δυνατόν!!!!!

Και ταύτα παρά το γεγονός, ότι - ο ανεύθυνος κατά το Σύνταγμα ανώτατος Άρχων - κατά το ίδιο Σύνταγμα

tempi2«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε εντελώς εξαιρετικές περιστάσεις μπορεί να απευθύνει προς το Λαό διαγγέλματα, μετά από σύμφωνη γνώμη του Προέδρου της Κυβέρνησης. Τα διαγγέλματα προσυπογράφονται από τον Πρωθυπουργό και δημοσιεύονται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως».

Μήπως η αρθρογραφία και οι συνεντεύξεις του Ανωτάτου Άρχοντος σε δημοσιογράφους απαγορεύεται εμμέσως πλην σαφώς;

Υ.Γ. Κάτι άσχετο [;] παρεμπιπτόντως. Γιατί άραγε Θρούμπας και Ντέπιουτης φρόντισαν να διαγράψουν τούτο από το Σύνταγμα;

«Αρθρον 39.

1. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κατά τας υπό του Συντάγματος ειδικώς προβλεπομένας περιπτώσεις, συγκαλεί παρ` αυτώ και υπό την προεδρίαν του το Συμβούλιον της Δημοκρατίας. Ομοίως συγκαλεί τούτο και εις πάσαν άλλην σοβαράν κατά την κρίσιν του εθνικήν περίστασιν.

2. Το Συμβούλιον της Δημοκρατίας απαρτίζεται εκ των κατά δημοκρατικόν τρόπον εκλεγέντων και διατελεσάντων Προέδρων της Δημοκρατίας, του Πρωθυπουργού, του Προέδρου της Βουλής, του Αρχηγού της Αξιωματικής εν τη Βουλή Αντιπολιτεύσεως, ως και των προερχομένων εκ της Βουλής Πρωθυπουργών ή διατελεσάντων Πρωθυπουργών εις Κυβέρνησιν τυχούσαν της εμπιστοσύνης της Βουλής».

Προφανώς, για να επικρατήσει η «του ενός πρωθυπουργού Αρχή». Τί θα γινόταν, άραγε, αν ο ΠτΔ Προκόπης Παυλόπουλος είχε τη δυνατότητα να συγκαλέσει το Συμβούλιο της Δημοκρατίας ενόψει υπογραφής της Συνθήκης των Πρεσπών; Ή ο Παπούλιας ενόψει ψήφισης του πρώτου Μνημονίου;