Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Μάκη, πες αλεύρι. Ο Κυριάκος Παπαντωνίου σε γυρεύει...

triantafyllopoylosaa11 synomiliaΚαι, ξαφνικά, ο Ταρζάν αποφάσισε να ξαναπιάσει το κλαδί του και να πετάξει πάνω από τη ζούγκλα των media κράζοντας : "Ουαί υμίν Κλουζώ της δημοσιογραφίας!" : http://www.zougla.gr/apopseis/article/o-artemis-soras-ke-i-klouzo-tis-dimosiografias

Άσε μας ρε Μάκη, λιποτάκτη, που έχεις ακόμη το θράσος να κατηγορείς τους άλλους για τις δικές σου αμαρτίες! Κοίταξε πρώτα λίγο στον καθρέφτη σου και μετά πιάσε την πέτρα. Αλλά, όπως έλεγε και η γιαγιά μου, "πρώτα βγαίνει η ψυχή, παιδί μου, και μετά το χούϊ".

Θυμήθηκες λοιπόν Μάκη μου, μετά από σιγή δύο ετών, τον Αρτέμη Σώρρα, τα πέτσινα ομόλογά του και τις μετοχές της Τράπεζας της Ανατολής και τα έβαλες με όλους τους άλλους δημοσιογράφους των έντυπων και ηλεκτρονικών μέσων ενημέρωσης, κατηγορώντας τους για καθυστερημένη ευαισθησία! "Άργησαν να ανακαλύψουν τον Σώρρα οι όψιμοι Κλουζώ της δημοσιογραφίας", ανέκραξες Μάκη μου, κι' εμένα λίγο έλειψε να με πιάσουν τα κλάμματα από την συγκίνηση για το δημοσιογραφικό μέγεθος του ανδρός.

Άκουσε Μάκη μου. Όπως θα σου έλεγε και ο μακαρίτης ο Κουτσόγιωργας, δεν δικαιούσαι δια να ομιλείς. Αν νομιμοποιούνται κάποιοι να κατηγορήσουν τα μ.μ.ε., της "ζούγκλας" συμπεριλαμβανομένης, για όψιμη ευαισθησία και υποκρισία στην υπόθεση Σώρρα, αυτοί είναι ο Μ. Ιγνατίου, ο Αγγελάτος και εγώ. Γιατί, όταν εγώ και οι άλλοι δύο συνάδελφοι δημοσιεύαμε τα στοιχεία που μας έδιναν στις συνεντεύξεις τους οι Γ. Γιαλτουρίδης και Λευτέρης Ρήνος, όταν εγώ έτρεχα στην Τράπεζα της Ελλάδος, στο Τ.Χ.Σ. και στους εισαγγελείς για να αποφανθούν αν τα κωλόχαρτα που εμφάνιζε ο απατεώνας είναι έγκυρα και έχουν αντίκρυσμα, εσύ και οι άλλοι λεβέντες του δημοσιογραφικού γκέτο, περί άλλων τυρβάζατε. Βγήκες όμως τώρα να το παίξεις κι' εσύ τσάμπα μάγκας και να κατηγορήσεις, συλλήβδην, όλους τους δημοσιογράφους ότι όψιμα ανακάλυψαν τον Αρτέμη Σώρρα! Τι μας λες!

Δεν λέω, ασχολήθηκες κι' εσύ κάποια στιγμή με τις παλαβωμάρες του Σώρρα και τις μετοχές της Τράπεζας της Ανατολής αλλά από τότε, αφ' ενός μεν πέρασαν δύο χρόνια απόλυτης σιγής, αφ' ετέρου ουδέποτε πήρες ξεκάθαρη θέση αν ο Σώρρας είναι ή δεν είναι απατεών. Εγώ τον αποκαλώ συνεχώς απατεώνα, εγγράφως και επωνύμως, μήπως και κάνει το λάθος και με μηνύσει για συκοφαντική δυσφήμιση δια του Τύπου (του βάζω ιδέες, βλέπεις;), αλλά δεν βαριέσαι. Είπαμε, τρελός και απατεώνας μπορεί να είναι, δεν είναι όμως ηλίθιος. Μόνο τους πολιτικούς μηνύει που έχουν ασυλία! Τσάμπα μάγκας, κι' αυτός, χάριν των συνδρομών που εισπράττει για τις παλαβωμάρες που εκστομίζει.

zografos.makisΘέλω όμως να δω τι θα γράψεις, Μάκη μου, τώρα που αποδεικνύεται ότι οι μεταξωτές κορδέλλες που πουλάει τόσο καιρό ο προστατευόμενός σου, ο μεγάλος "εφευρέτης" Πέτρος Ζωγράφος, δεν είναι τίποτε άλλο παρά φύκια! Σε έχω ικανό να βγεις τώρα και να γράψεις ότι το υποψιαζόσουν κι' εσύ, αλλά ώφειλες να δώσεις ώθηση στην επισκεψιμότητα της ζούγκλας σου, μια και το θέμα της φθηνής και οικολογικής ενέργειας πουλάει.

Και θυμάμαι, ξέρεις, όλες εκείνες τις βαρύγδουπες δηλώσεις σου, όταν αναφερόσουν στον Πέτρο Ζωγράφο, περί της "συνταρακτικής εφεύρεσης που θα αλλάξει τον ρου της ιστορίας"! Δεν ξεχνώ μάλιστα με τι περίτεχνο τρόπο τον βοηθούσες να καλύψει τα κονσερβοκούτια του για να μη δει ο κόσμος το "μαγικό" τάχα περιεχόμενο και του κλέψει την "πατέντα"! Θυμάμαι, ακόμη, ότι και τότε τα είχες βάλει με όλους τους άλλους δημοσιογράφους οι οποίοι δεν πρόβαλαν την "εφεύρεση" του Ζωγράφου, ως θα ώφειλαν. Θυμάμαι, επίσης, ότι σε είχα ρωτήσει τότε γιατί δεν προβάλεις εσύ τον Μιχάλη Καλογεράκη, αλλά εσύ εποίησες την νήσσαν. Ακόμη περιμένω την απάντησή σου...

Να θυμάσαι πάντως, Μάκη μου, ότι έφθασε η μέρα που ο Πέτρος Ζωγράφος θα αποκαθηλωθεί και, μαζί μ' αυτόν, θα αποκαθηλωθούν ο Γιάννης Σπηλιόπουλος, εσύ, ο Καμμένος και όλο εκείνο το "επιστημονικό" επιτελείο, που συμπληρώνει το πάνελ στα κωμικοτραγικά πειράματα του Ζωγράφου. Κοντός ψαλμός αλληλούϊα, δηλαδή.

Μάκη μου, πες αλεύρι. Ο παππά Κυριάκος σας γυρεύει...

Ιωσήφ Παπαδόπουλος.