Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Οι δικηγόροι βγήκαν στους δρόμους! Υπάρχει λοιπόν ελπίδα;

Επιμέλεια : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

Η πορεία ξεκίνησε μπροστά από τα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.Αποφάσισα να δώσω χθες το "παρών" στις ελεύθερες δημοσιογραφικές "επάλξεις" και έμεινα από τις 11 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα για να καλύψω το χθεσινό, εντυπωσιακό πράγματι, συλλαλητήριο των "επιστημονικών" επαγγελματικών κλάδων, οι οποίοι διαμαρτύρονται και αντιδρούν για την επιλογή της κυβέρνησης Τσίπρα να ψηφίσει το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο-δράκουλα του Κατρούγκαλου.

Ακολούθησα λοιπόν την πορεία, τραβώντας πλάνα από τις δηλώσεις που έκαναν οι πρόεδροι του δικηγορικού και του ιατρικού συλλόγου της Αθήνας, αντιστοίχως, μόλις βγήκαν από το Κυνοβούλιο και την συνάντηση που είχαν με το Προεδρείο της Βουλής. Κάλυψα επίσης μέρος της συνεδρίασης που πραγματοποιήθηκε στον δικηγορικό σύλλογο της Αθήνας, όπου οι πρόεδροι όλων των δικηγορικών συλλόγων της χώρας αποφάσισαν τη συνέχιση της αποχής μέχρι την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου.

Ας μου επιτραπεί πάντως να δω από μια "ελαφρώς" διαφορετική οπτική γωνία τα πράγματα. Δεν μπορώ, ας πούμε, Προλετάριοι όλου του κόσμου ενωθείτε! να βλέπω τους μεγαλοδικηγόρους της Αθήνας να διαμαρτύρονται και να κατεβαίνουν στους δρόμους επειδή εθίγησαν τα ασφαλιστικά, και όχι μόνο, κεκτημένα τους. Δεν μπορώ να βλέπω μεγαλοδικηγόρους, τα μάλα προβεβλημένους από τα μέσα μαζικής εξαθλίωσης, όπως οι κ.κ. Δημητρακόπουλος, Βγόντζας, Λυκουρέζος και άλλοι, να βγαίνουν τώρα στους δρόμους, ενώ εποίουν την νήσσαν όταν προ τεσσάρων ετών όλος ο λαός ήταν στους δρόμους διαμαρτυρόμενος για τα μνημόνια και τα δυσβάστακτα μέτρα που του επέβαλαν οι δανειστές και τα εν Ελλάδι τσιράκια τους.

Πάντα αναρωτιόμουν τι δουλειά έχει η αλεπού στο παζάρι...Αναγνωρίζω βεβαίως ότι η συντριπτική πλειοψηφία των δικηγόρων παλεύει για να τα βγάλει πέρα. Αναγνωρίζω, επίσης, ότι δεν έχουν όλοι οι δικηγόροι την δυνατότητα να παρουσιάζουν πλασματικό ετήσιο εισόδημα 10.000 ευρώ ενώ το πραγματικό τους εισόδημα απέχει παρασάγκας αυτού του ποσού. Είμαι μαζί τους. Αυτό που λέω είναι ότι όλοι αυτοί οι μεγαλοδικηγόροι θα έπρεπε, αν μη τι άλλο, να κρατήσουν τα προσχήματα, να παραμείνουν στα σπίτια τους και να μην προκαλούν το δημόσιο αίσθημα...

Παρών και ο Δημήτρης Στρατούλης της "Λαϊκής Ενότητας".Δεν μπορώ επίσης να βλέπω τον Βορίδη να κατεβαίνει κι' αυτός διαμαρτυρόμενος, συνοδευόμενος από δύο φουσκωτούς, και να χαριεντίζεται με τους συμμετέχοντες στο συλλαλητήριο! Πού ήταν ο κύριος αυτός όταν ο λαός ήταν στους δρόμους; Στο Κυνοβούλιο ήταν και ψήφιζε τα μνημόνια! Άει σιχτίρι πια με τους κάθε λογής και χρώματος υποκριτές. "Χθεσινοί π...δες, σημερινοί κωλ...δες", όπως λέει ο λαός.

Πώς να μην είσαι σκεπτικός και προβληματισμένος με όσα βλέπεις Κωστή μου; Για ένα οξύμωρο μόνο προβληματίζομαι. Ότι, μεταξύ των άλλων, αφού οι μέχρι σήμερα προνομιούχες επαγγελματικές τάξεις των δικηγόρων, των ιατρών, των μηχανικών και των συμβολαιογράφων, αντιδρούν με τα νομοσχέδια της πρώτη φορά "Αριστερής" κυβέρνησης, αυτό σημαίνει ότι η παρούσα κυβέρνηση είναι αριστερή! Είναι όμως; Ιδού η απορία...