Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Όψιμες προεκλογικές "ευαισθησίες" από τον Δήμο Κάσου.

Από τον Δήμο Κάσου εξεδόθη χθες η κάτωθι ανακοίνωση :

ΕΛΛΗΝΙΚΗ    ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ   ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ                                            Κάσος 20-01-2014
ΔΗΜΟΣ ΚΑΣΟΥ                                                                                                                                               
Ταχ.Δ/νση      : Κάσος  85800                               
Τηλέφωνο      : 22450- 41277                                   

ΠΑΡΟΧΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΗ ΕΥΠΑΘΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΟΜΑΔΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΑΣΟΥ

Ο Δήμος Κάσου προσφέρει στήριξη από εξειδικευμένο προσωπικό σε όσους χρήζουν βοήθειας, προκειμένου να ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν.

Πραγματοποιεί κατ’ οίκον επισκέψεις σε οικογένειες και ηλικιωμένα άτομα. Ενίσχυση των ηλικιωμένων και ανάπηρων για την αποφυγή κοινωνικού αποκλεισμού.

Την ανακοίνωση συνόδευσε σύντομο σχόλιο της ψυχολόγου κυρίας Μαρίας Σταμοκώστα : 

Θα ήθελα να σας ενημερώσω εκ μέρους του Δήμου Κάσου πως ξεκίνησε και τρέχει με πρωτοβουλία του Δήμου παροχή συμβουλευτικής με επισκέψεις κατ' οίκον. Αυτό αφορά σε ηλικιωμένα άτομα που  μένουν μόνα τους και έχουν ανάγκη από συντροφιά, καθώς επίσης και σε γονείς που επιθυμούν συμβουλευτική στήριξη όσον αφορά την επικοινωνία στην οικογένεια, το σχολείο ή για όποιο άλλο θέμα μπορεί να έχουν ανάγκη οι κάτοικοι Κάσου να συμβουλευτούν και να συζητήσουν.  

Σας επισυνάπτω το δελτίο τύπου για να το αναρτήσετε στο διαδίκτυο καθώς επίσης και στην εφημερίδα.

Ευχαριστώ.
 
Μαρία Σταμοκώστα
Ψυχολόγος

Σχόλιο σύνταξης :

Εύγε! Αυτό θα πει "ευαισθησία"! Καθυστερημένη βεβαίως. Δημοτικές εκλογές ante portas γαρ. Υποθέτω ότι δεν θα κομίσω γλαύκα εις Αθήνα εάν κάνω μια σύντομη αναδρομή στο όχι και τόσο μακρινό παρελθόν με αναφορά στον Παναγιώτη της Καλής και στον τρόπο με τον οποίο επιβίωνε εγκαταλελειμμένος από τις υπηρεσίες του Δήμου Κάσου σε ένα μισογκρεμισμένο σπίτι του Εμπορειού, παρέα με τις κατσαρίδες, τα ποντίκια και τις ακαθαρσίες του.

Ήταν τότε που κατήγγειλα το γεγονός στον Δήμο Κάσου και έγραψα σχετικό άρθρο στην τοπική εφημερίδα, αλλά κανενός το αυτί δεν ίδρωσε. Ούτε του δημάρχου ούτε κάποιου δημοτικού συμβούλου. Με αυτόπτη μάρτυρα τον μητροπολίτη Κάσου-Καρπάθου κ. Αμβρόσιο, τον οποίο προσωπικώς συνόδευσα ως τον τόπο του σύγχρονου μαρτυρίου, και μοναδική συμπαραστάτρια του δυστυχισμένου Παναγιώτη την Κυρία Άννα Μαστρανδρέα, η οποία του παρείχε ένα πιάτο φαγητό, στοιχειώδη καθαριότητα και μια κουβέρτα να σκεπαστεί.

Λίγη ντροπή λοιπόν, δημοτικοί άρχοντες, δεν βλάπτει, που θυμηθήκατε ξαφνικά τρεις μήνες προ των δημοτικών εκλογών να κάνετε όσα δεν κάνατε κατά την διάρκεια της 12ετούς θητείας σας!

Ιωσήφ Παπαδόπουλος