Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Το κάστρο της Αστροπαλιάς με ξεναγό την εκπληκτική συμβασιούχο αρχαιοφύλακα Ξενούλα Πετρινώλη.

Επιμέλεια : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

Η Ξενούλα Πετρινώλη στο κάστρο της Αστροπαλιάς.Για να είμαι ειλικρινής δεν περίμενα τέτοιο υψηλό επίπεδο ξενάγησης στο κάστρο της Αστροπαλιάς όπως αυτή που μου έκανε η 24χρονη συμβασιούχος αρχαιοφύλακας Ξενούλα Πετρινώλη. Ήμουν μάλιστα εξαιρετικά τυχερός καθώς η 30ή Νοεμβρίου ήταν η τελευταία ημέρα της τετράμηνης σύμβασής της! Την επόμενη μέρα η πόρτα του κάστρου θα ήταν κλειστή και η ξενάγησή μου εκεί αδύνατη! Είναι αυτά τα οξύμωρα που υποβαθμίζουν τη χώρα και ταλαιπωρούν τους πολίτες της. Μία νέα κοπέλλα, της οποίας η αγάπη για την ιστορία και την παράδοση του νησιού της την όπλισε με γνώσεις, προσλαμβάνεται με τετράμηνη σύμβαση για να απολυθεί και να λάβει μέρος στον επόμενο διαγωνισμό ανάμεσα σε, ποιος ξέρει, πόσους συν-υποψηφίους. Το Υπουργείο Πολιτισμού δεν θα λάβει υπ' όψη του τις γνώσεις και το ταλέντο της. Θα αρκούν λίγα επιπλέον μόρια (π.χ. λόγω πολύτεκνης οικογένειας) για να χάσει η Ξενούλα τη θέση αυτή που είναι όμως, θα έλεγε κανείς, κομμένη και ραμμένη στα μέτρα της!

Η ξενάγηση πέρασε πάντως από σαράντα κύματα! Από δική μου παράλειψη η αρχική συζήτηση μαζί της δεν κατεγράφη από την βιντεοκάμερα. Αυτό είχε σαν συνέπεια να επαναληφθεί η βιντεοσκόπηση κάτω από δύσκολες ηχητικές συνθήκες, λόγω του ισχυρού ανέμου που άρχισε στη συνέχεια να ταλαιπωρεί το νησί. Το γεγονός αυτό είχε σαν συνέπεια να ολοκληρωθεί τελικώς η βιντεοσκόπηση μετ' εμποδίων, με τον άνεμο να δημιουργεί προβλήματα στα μικρόφωνα.

Είναι τελικώς αναπόφευκτο. Όταν ο δημοσιογράφος εκτελεί συγχρόνως χρέη οπερατέρ, ηχολήπτη, σκηνοθέτη και μοντέρ, κάπου θα χαθεί η μπάλλα. Δεν μπορεί όμως, δυστυχώς, να αποφευχθεί αυτό στη δική μου περίπτωση. Χορηγός και τεχνική υποστήριξη άλλωστε δεν υπάρχουν, συνεπώς τέτοιου είδους λάθη θα συμβαίνουν. Καταβάλλω φιλότιμες προσπάθειες, πιστέψτε με, για να τα ελαχιστοποιήσω. Ζητώ πάντως την επιείκεια των φίλων αναγνωστών του "Rib and Sea" και "Camper Life" και των συνδρομητών μου στο YouTube.

Όσο τέλος με αφορά, θα προσπαθήσω να συναντήσω τον Υπουργό Πολιτισμού για να του ζητήσω να γίνει μια εξαίρεση και να βρεθεί κάποιος τρόπος να προσληφθεί η Ξενούλα Πετρινώλη με σύμβαση αορίστου χρόνου σαν αρχαιοφύλακας στο κάστρο της Αστροπαλιάς. Είναι το λιγότερο που μπορώ και υποχρεούμαι να κάνω υποκλινόμενος στις γνώσεις, το ταλέντο και τις επικοινωνιακές δυνατότητες της νεαρής αυτής Αστυπαλίτισσας...