Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Η "Πλεύση Ελευθερίας" της Ζωής Κωνσταντοπούλου έλυσε κάβους και άνοιξε πανιά.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου δίνει από το βήμα το σήμα για τον απόπλου της "Πλεύσης Ελευθερίας". Λαμπερή πρεμιέρα χθες (19.4.2016), στο κατάμεστο θέατρο "Χυτήριο" της Ιεράς Οδού, για την πρώην Πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου και το νέο κόμμα που δημιούργησε. Η "Πλεύση Ελευθερίας", υπό τους ήχους του τραγουδιού "people have the power", έλυσε λοιπόν κάβους χθες και άνοιξε πανιά με την πυξίδα της να κοιτάζει προς το ελληνικό Κοινοβούλιο και σαν στόχο να έχει, όπως τόνισε στην ομιλία της η Ζωή Κωνσταντοπούλου, την απαλλαγή της χώρας από τα μνημόνια, την διαγραφή ενός παράνομου και μη βιώσιμου δημόσιου χρέους, την ανάκτηση της Δημοκρατικής κυριαρχίας, την προστασία των ατομικών δικαιωμάτων των Ελλήνων πολιτών, την διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων, την διαφάνεια στη δημόσια ζωή και την απελευθέρωση της Δικαιοσύνης, ώστε να μπορέσουν οι λειτουργοί της να επιτελέσουν την αποστολή τους.

Αρκετοί οι αναγνωρίσιμοι στη χθεσινή πρεμιέρα. Μεταξύ αυτών που διέκρινα ήταν η Ραχήλ Μακρή, οι πρώην βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Σταθάς, Νάντια Βαλαβάνη και Αγλαία Κυρίτση, οι γονείς της Ζωής, η Ντόρα Κρητικοπούλου, η Ντέπυ Γκολεμά, η Αυγή Βουτσινά (η ακτιβίστρια που έριξε την κότα στο Μαξίμου), ο Λεωνίδας Παπαδόπουλος (του Κινήματος των διοδίων και εκ των ιδρυτών του αποκόμματος "δεν πληρώνω") και άλλοι.

Χάδι στα αυτιά όσων έδωσαν το "παρών" στη χθεσινή συγκέντρωση ήταν πάντως οι υποσχέσεις και οι δεσμεύσεις της Ζωής Κωνσταντοπούλου, με κάποια εύλογα ερωτήματα ωστόσο να απασχολούν αρκετούς από τους παρευρισκομένους αμέσως μετά το πέρας της ομιλίας της. Θα μπορέσει; Θα αντέξει; Θα επιμείνει;

"Τα έχουμε ξανακούσει αυτά", άκουσα κάποιον κύριο να λέει την ώρα που έφευγα, και συμπλήρωσε : "Δεν ξέρω τι ακριβώς συμβαίνει και στη συνέχεια όλα αυτά ξεχνιούνται κι' εμείς ψαχνόμαστε...".

Η αλήθεια είναι ότι τα περισσότερα από αυτά που υπεσχέθη χθες η Ζωή Κωνσταντοπούλου τα υπεσχέθη και ο Αλέξης Τσίπρας στις προεκλογικές ομιλίες του τον χειμώνα του 2014. Η απρόσμενη και εντυπωσιακή κωλοτούμπα του, όμως, σε συνδυασμό με την μετατροπή του ηχηρού "ΟΧΙ" του Δημοψηφίσματος σε "ΝΑΙ", πάγωσε τον λαό που δεν τολμά πια να πιστέψει τίποτε και κανέναν.

Είναι, συνεπώς, εξαιρετικά δύσκολη η αποστολή της Ζωής Κωνσταντοπούλου και μένει να δούμε αν θα καταφέρει να τηρήσει τις υποσχέσεις της ώστε να μεταστραφεί και πάλι το κλίμα, να αναθαρρήσει ο λαός και να πάρει την κατάσταση στα χέρια του. Πώς θα το επιτύχει όμως αυτό αν δεν της δοθεί η εξουσία; Ως γνωστόν στην αντιπολίτευση μπορείς να λες και να υπόσχεσαι, εκ του ασφαλούς, λαγούς με πετραχήλια. Τα προβλήματα αρχίζουν όταν κληθείς να βγάλεις τα κάστανα απ' τη φωτιά. Χαρακτηριστικά παραδείγματα, όλοι ανεξαιρέτως, οι κυβερνήσαντες και οι κυβερνώντες, από τη μεταπολίτευση και μετά, με αποκορύφωμα την απίστευτη κωλοτούμπα του ροζέ αριστερού, με μαύρες αποχρώσεις, Αλέξη.

Ιωσήφ Παπαδόπουλος

Δείτε το βίντεο ολόκληρης της εκδήλωσης, χωρίς περικοπές, αποκλειστικώς στο "Rib and Sea" και στον προσωπικό λογαριασμό μου στο YouTube.