Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Μαραθώνειος πορεία Κινημάτων της 24ης Μαρτίου 2012

Φωτογραφίες, ρεπορτάζ : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

Αδιάφορο αν κάποιοι μπορεί να τους χαρακτηρίσουν... εθνικιστές! Το καζάνι της λαϊκής αγανάκτησης συνεχίζει να βράζει και η εκτίναξη του καπακιού αναμένεται οσονούπω. Παρέλαση χωρίς θεατές, με προσκλήσεις, κρυφούς αστυνομικούς και ελεύθερους σκοπευτές αυτοί; Κοινή πορεία των Κινημάτων και αντιμνημονιακών δυνάμεων, από τον Τύμβο του Μαραθώνα μέχρι το Καλλιμάρμαρο, ο κόσμος. Οι διαφορές φαίνεται πως αρχίζουν σιγά σιγά να γεφυρώνονται και τα κοινά σημεία να προβάλλονται περισσότερο. Οι όποιες μικρές ή μεγαλύτερες ιδεολογικές διαφορές παραβλέπονται μπροστά στην ανάγκη να βγει απ' τον λαιμό του κόσμου η θηλειά που τον πνίγει. Η θηλειά που του στερεί την ελευθερία, το δικαίωμα να ζει με αξιοπρέπεια, να εργάζεται, να έχει τον μισθό του, την ιατροφαρμακευτική του περίθαλψη και μια αξιοπρεπή σύνταξη, όταν αποσυρθεί από την ενεργό δράση. Τα οργισμένα λόγια δεν κρύβονται πια. Οι πολίτες αρχίζουν να βγαίνουν στους δρόμους. Μυρίζει μπαρούτι. Το είχε άλλωστε και η μέρα χθες, παραμονή της μεγάλης εθνικής εορτής.

Αστείρευτο το ελληνικό χιούμορ και η σάτυρα, ακόμη και σ' αυτές τις δύσκολες στιγμές.Μοναδική, ίσως, παραφωνία ο χαιρετισμός από εκπρόσωπο του παλαιοκομματικού Στέλιου Παπαθεμελή. Τι να πει σήμερα στον αγανακτισμένο και εξαθλιωμένο κόσμο ένας, πρώην έστω, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ; Δεν παραγνωρίζει βεβαίως κανείς τον διαχωρισμό των θέσεων του Στέλιου Παπαθεμελή από τον δρόμο που επέλεξε το κόμμα του και οι κατά καιρούς αρχηγοί του. Ο κόσμος, όμως, δεν θέλει πια να βλέπει και να ακούει αυτούς οι οποίοι, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, συνετέλεσαν ώστε να φθάσει η κατάσταση ως εδώ. Διψάει για "νέο αίμα", για ανθρώπους που θα ασχοληθούν με την πολιτική επειδή πιστεύουν, όπως οι αρχαίοι μας πρόγονοι, ότι "η πολιτική είναι η υψίστη των επιστημών" και όχι η ευκαιρία να εξασφαλιστούν οικονομικά οι θεράποντές της, οι απόγονοι, οι φίλοι και οι ψηφοφόροι τους. Που θα έχουν σαν μοναδικό στόχο την εξυπηρέτηση των συμφερόντων της χώρας και του λαού της. Που δεν θα κουβαλλούν στις πλάτες τους παλιές αμαρτίες. Μίζες, ρεμούλες, αναξιοκρατία, αδιαφάνεια, προσλήψεις απ' το παράθυρο.

Η δικηγόρος και πρόεδρος της Δικηγορικής Ανανεωτικής Παρέμβασης κ. Μαρία Εξαρχουλάκου.Χάρηκα πάντως, ιδιαιτέρως, που ήμουν ο μοναδικός παρών και, το κυριώτερο, ο μοναδικός αποδεκτός δημοσιογράφος μέσα σ' εκείνη την γιορτή. Έχει και τα θετικά της, τελικώς, η... περιθωριοποίηση! Είχα έτσι την ευκαιρία να μιλήσω και πάλι με την δικηγόρο Μαρία Εξαρχουλάκου, η οποία ενεπνεύσθη και συνέταξε την εξώδικο διαμαρτυρία http://www.ribandsea.com/face/660-2012-03-24-07-44-42.html και να συμπληρώσω το παζλ των νομικών και πολιτικών πρωτοβουλιών της ίδιας αλλά και της "Δικηγορικής Ανανεωτικής Παρέμβασης" της οποίας ηγείται.

Χωρίς λόγια...Η Μαρία Εξαρχουλάκου, εκτός από την σύνταξη της εξώδικης διαμαρτυρίας εναντίον όλων όσοι συνετέλεσαν ώστε να φθάσει η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και ο λαός σ' αυτή την τραγική κατάσταση , ήταν αυτή η οποία κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα εναντίον της ΔΕΗ και τα κέρδισε. Αυτή η οποία κατέθεσε μήνυση εναντίον του υπουργού "προστασίας" του πολίτη Χρήστου Παπουτσή και του Αρχηγού της Αστυνομίας, για τον τρόπο με τον οποίο τα αστυνομικά όργανα αντιμετώπισαν τον άοπλο κόσμο που ειρηνικά διαδήλωνε την 29η Ιουνίου 2011 στο Σύνταγμα και τους γύρω δρόμους. http://www.ctzleague.com/index.php?option=com_content&view=article&id=74:2011-07-07-12-11-13&catid=34:citizens-league-articles&Itemid=54

Οι μοτοσυκλετιστές έδωαν και σ' αυτή την πορεία το παρόν. Η Μαρία Εξαρχουλάκου, όμως, δεν σταματά εδώ. Προτίθεται, με την βοήθεια αδέσμευτων δημοσιογράφων, που δεν παίρνουν γραμμή από τα γνωστά ιδιωτικά και κρατικά μέσα μαζικής εξαπάτησης, να ελέγχει την παραπληροφόρηση, η οποία διοχετεύεται μέσα από τα δελτία ειδήσεων συγκεκριμένων τηλεοπτικών σταθμών και να καταθέτει, στη συνέχεια, μηνύσεις εναντίον των υπευθύνων αυτών των τηλεοπτικών σταθμών. "Είναι τεράστια η ευθύνη των μέσων μαζικής ενημέρωσης στη διαμόρφωση της κοινής γνώμης και αυτό πρέπει με κάποιο τρόπο να σταματήσει", λέει η Μαρία Εξαρχουλάκου.

Σιγά σιγά ο κόσμος βγαίνει και πάλι απ' το καβούκι του και διαδηλώνει...Στο βίντεο που ακολουθεί θα δείτε και θα ακούσετε, εκτός από όσα καταθέτει η Μαρία Εξαρχουλάκου, μια αγανακτισμένη συνταξιούχο της Ολυμπιακής, την κ. Ισμήνη Καλλέργη. Θα ακούσετε τις σοβαρές καταγγελίες της για την καταστροφή μιας προστατευόμενης περιοχής "Natura", στην Κρήτη. Θα μάθετε με ποιο τρόπο κάποιοι αυθαιρετούν και καταστρέφουν ένα υπεραιωνόβιο δάσος με σπάνια δένδρα προκειμένου να εγκατασταθούν εκεί φωτοβολταϊκά.

Στη χθεσινή Μαραθώνεια πορεία έδωσαν το παρόν τα Κινήματα :

ΕΠΑΜ - ΚΙΝΗΣΗ ΑΝΕΞΑΡΤ. ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΠΙΘΑ - ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΙΣΤΕΣ ΕΛΛΑΔΟΣ - ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΑΡΩΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ - Κ.Ο.Ε. - ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΙΝΗΜΑΤΩΝ (Σ.Ο.Κ.) - ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ - ΦΛΟΓΑ ΠΕΙΡΑΙΑ - 300 ΕΛΛΗΝΕΣ - ΔΥΝΑΜΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ - ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ - ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ - ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ - ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ - ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ - ΔΙΚΤΥΟ ΠΕΡΙΚΛΗΣ - ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΣΥΝΘΕΣΗ - ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΕΣ - ACT4 PEOPLE - ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΑΣΚΟΝΤΩΝ ΠΑΝ/ΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ.

Συμμετείχαν επίσης ο ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ και οι ΔΗΜΟΙ : ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ - ΝΙΚΑΙΑΣ - ΠΕΝΤΕΛΗΣ - ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ - ΤΑΥΡΟΥ ΜΟΣΧΑΤΟΥ και ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

Καλή "διασκέδαση" και "καλό βόλι"...