Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Δελτίο καιρού: «εγκλωβισμένοι ψηφοφόροι».

Γράφει ο Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

brain.chainΌτι αναμενόταν ραγδαία και δραματική επιδείνωση του καιρού το ακούγαμε επί ημέρες με επαναλαμβανόμενες κουραστικές προειδοποιήσεις. Μερικά ΜΜΕ, όμως, έλεγαν προχθές ότι έπεσαν έξω οι μετεωρολόγοι μας στις προβλέψεις τους.  

Πολλοί Έλληνες ψηφοφόροι πίστεψαν τα ΜΜΕ και ξεκίνησαν απόγευμα Σαββάτου για διάφορους προορισμούς. Στο δρόμο προς Πάτρα, και δη στο ύψος της Ακράτας, ο δρόμος κλειστός. Ουρά χιλιομέτρων τα αυτοκίνητα και οι επιβάτες τους να ξεπαγιάζουν. Τα κανάλια είχαν απ’ ευθείας σύνδεση με οδηγούς. Οι διάλογοι μονότονοι με το ακόλουθο περίπου περιεχόμενο:

- Πόση ώρα είσθε εκεί;
- 2 [άλλος 3, άλλος 4]
- Έχετε καύσιμα, για να λειτουργεί το καλοριφέρ;
- Τελειώνουν.
- Έχετε και παιδιά μαζί;
- Ναι.
- Σας ενημέρωσε κανείς για τον λόγο εγκλωβισμού; Η Αστυνομία, η Πυροσβεστική;
- Κανείς.  Ακούσαμε μόνον ότι είναι ανοικτή η παλαιά εθνική οδός, αλλά χρειάζονται αλυσσίδες.
- Έχετε αλυσσίδες;
- Όχι.

 Εν ολίγοις:  οι νοήμονες ψηφοφόροι αυτής της χώρας έχουν απαίτηση από το κράτος να είναι πανταχού παρόν. Ακόμη και σε εξαιρετικές περιπτώσεις. Λες και ένα κράτος που δεν ζη στα χιόνια έχει τη δυνατότητα να διαθέτει όλον εκείνο τον εξοπλισμό και το προσωπικό, για να αντιμετωπίζει χιονιάδες ακόμη και σε παραθαλάσσιες περιοχές του νότου μια φορά στα πέντε χρόνια.

Ακόμη και οδηγοί φορτηγών κινούνται με τέτοιον καιρό χωρίς αλυσσίδες. ‘Όταν, όμως, οι επαγγελματίες κυκλοφορούν χωρίς τον αναγκαίο εξοπλισμό, που θα τους επιτρέψει να αντιμετωπίσουν ακραία καιρικά φαινόμενα, τί να πεις για τους  ερασιχτέχνες;

Πολύ θα ήθελα να είχε γίνει μία δημοσκόπηση μεταξύ των εγκλωβισμένων [2.500-3.000 μόνον, λέει ήταν] με δύο ερωτήσεις:  α] δραχμή ή ευρώ;, β] ποιόν θα ψηφίζατε, αν αύριο είχαμε εκλογές;

[ΣΗΜ: Να μην ξεχνάμε ότι την 25.04.2013 έγινε στο Ζευγολατιό η ….. επανεκκίνηση της οικονομίας, ο δε εργολάβος δήλωσε με σοβαρότητα ότι το 2015 ο αυτοκινητόδρομος Αθηνών- Πατρών θα είναι ………. έτοιμος. Και άρτιος προφανώς. Παρεμπιπτόντως: ο εργολάβος που εισπράττει τα διόδια, δεν είχε υποχρέωση να  κρατήσει τον δρόμο ανοικτό ή, κατ’ ελάχιστο, να ενημερώνει τους οδηγούς για τα προβλήματα που θα συναντήσουν;]

Την ίδια ώρα, η Διοίκηση του νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» εξέδιδε την ακόλουθη ανακοίνωση, προκειμένου να καθησυχάσει το πανελλήνιον:
     
«Το παιδί Β.Λ.Μ.Ρ. ηλικίας 6,5 ετών εισήχθη στην Παιδοψυχιατρική κλινική του Γ.Ν.Π.Α. «Η Αγία Σοφία» στις 5/1/2017 με την υπ’ αριθμ. 5/2017 εισαγγελική εντολή, προκειμένου να γίνει παιδιατρική εξέταση για μεταδοτικά νοσήματα και παιδοψυχιατρική εκτίμηση. Το παιδί παραμένει στην κλινική παρακολουθούμενο από εξειδικευμένους επιστήμονες με στόχο την ταχύτερη δυνατή ολοκλήρωση της συνολικής αξιολόγησης της υγείας του, και την επιστροφή* του σε ένα σταθερό, ασφαλές και οικείο περιβάλλον. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του, το παιδί προσαρμόστηκε ικανοποιητικά, συμμετέχει ευχάριστα στις δραστηριότητες της Κλινικής, έχει καλή επικοινωνία με το προσωπικό και τα άλλα παιδιά και δεν λαμβάνει κανενός είδους φαρμακευτική αγωγή. Το παιδί είχε επισκεπτήρια από την μητρική γιαγιά και την μητρική θεία, κατά το οποίο αναγνώρισε με χαρά τις συγγενείς του, και είχε καλή συναισθηματική αλληλεπίδραση μαζί τους. Η ιατρική φροντίδα του παιδιού  είναι η συνήθης που ακολουθείται σε όλα τα παιδιά που εισάγονται κατόπιν παρόμοιας εισαγγελικής παραγγελίας».
    
Κατέκτησε ήδη τη δημοσιότητα ο παις με τέτοιους διάσημους «επαναστάτες» γονείς που έχει.
 
*Δηλαδή από γεννήσεως μέχρι τώρα βρισκόταν σε σταθερό και ασφαλές περιβάλλον, σε όμοιο του οποίου πρέπει να επιστρέψει;