Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

I.B.O.E., ονομαστικής αξίας 600 δις δολλαρίων, υπάρχουν! Λεφτά υπάρχουν;

Γράφει ο Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

sorrasstokoureioΥπήρξα ένας από τους δύο δημοσιογράφους που, πριν από τρία χρόνια, άρχισε να ασχολείται σοβαρά με την υπόθεση Σώρρα και να δημοσιεύει άρθρα, στοιχεία, έγγραφα και συνεντεύξεις μέσα από τις οποίες βγήκε το αβίαστο συμπέρασμα ότι ο Αρτέμης Σώρρρας είναι απατεώνας. Ο έτερος δημοσιογράφος, και η πηγή προέλευσης αυτής της έρευνας, είναι ο Λευτέρης Ρήνος. Υπήρξε βεβαίως και ο ομογενής επιχειρηματίας Γιώργος Γιαλτουρίδης, ο Άγγελος Αγγελάτος, με το web tv του στις Η.Π.Α., και ο δημοσιογράφος Μιχάλης Ιγνατίου, ο οποίος, όπως κι' εγώ, ανακύκλωσε, κυρίως, τις έρευνες και τα άρθρα του Λευτέρη Ρήνου. Τώρα, που όλο το μιντιακό σύστημα τρέχει να προλάβει, κυνηγώντας την ουρά του, μηρυκάζοντας αυτά που γράφαμε και δείχναμε ο Λευτέρης Ρήνος, εγώ και ο Μιχάλης Ιγνατίου, τώρα που η Δικαιοσύνη και οι βολευτές δείχνουν να ξυπνούν από τον μακροχρόνιο λήθαργό τους, λέω να προχωρήσω την υπόθεση αυτή λίγο πιο πέρα.

Την ιδέα για την σύνταξη αυτού του άρθρου μου την έδωσε ο Μιχάλης Καλογεράκης. Μιλήσαμε χθες στο skype και ιδού τι μου είπε :

"Ιωσήφ, έχω την εντύπωση ότι ο Σώρρας θα βγει δικαιωμένος και ενισχυμένος μετά από αυτόν τον πόλεμο που του κάνουν σήμερα τα μ.μ.ε."

"Γιατί το λες αυτό Μιχάλη;".

"Γιατί οι συναλλαγματικές των 600 δις που έχει στα χέρια του, πλαστές ή γνήσιες δεν το εξετάζω αυτή τη στιγμή, είναι υπαρκτές. Τις επιδεικνύει, άλλωστε. Αν λοιπόν η Δικαιοσύνη προσπαθήσει να εξετάσει την γνησιότητα αυτών των συναλλαγματικών, θα αποφανθεί ότι είναι γνήσιες ή ότι, τουλάχιστον, είναι υπαρκτές. Συνεπώς ο Σώρρας θα βγει ενισχυμένος γιατί, άλλο γνήσια συναλλαγματική με αντίκρυσμα, και άλλο γνήσια συναλλαγματική χωρίς αντίκρυσμα! Αυτό που πρέπει λοιπόν, κατά την γνώμη μου, να κάνει η Δικαιοσύνη είναι να εξετάσει αν οι συναλλαγματικές αυτές έχουν αντίκρυσμα σε χρήμα. Αν μπορούν δηλαδή να ρευστοποιηθούν. Διαφορετικά, οι οπαδοί του θα αναθαρρήσουν, θα πολλαπλασιαστούν, και θα τον βάλουν στη Βουλή! Και τότε, τρέχα γύρευε...".

Αυτά σκεφτόμουν χθες και έβγαλα το συμπέρασμα ότι ο Καλογεράκης έχει μάλλον δίκιο! Πράγματι, αυτό που πρέπει να εξετάσει η Δικαιοσύνη είναι αν οι συναλλαγματικές του θεότρελου Αμερικανού δικηγόρου Stephen Louis Wozny, τις οποίες κατέχει ο Αρτέμης Σώρρας, μπορούν να ρευστοποιηθούν αν τις παρουσιάσει ο κάτοχός τους σε τράπεζα των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Βεβαίως, ο Λευτέρης Ρήνος έχει άλλη άποψη. Ιδού τι λέει :

"Διαφωνώ. Πάνω η συναλλαγματική γράφει ότι είναι υποχρέωση των ΗΠΑ. Δεν είναι μόνο ακάλυπτη, λοιπόν, αλλά και κακώς πλαστογραφημενη".

Εκτός των άλλων, όμως, τι θα έκανε άραγε ένας "πάμπλουτος", κατά δήλωσίν του "ομογενής" (από την Πάτρα), όπως ο Αρτέμης Σώρρας, αν είχε πράγματι στην κατοχή του ή στη διαχείρισή του το εξωφρενικό ποσό μερικών τρισεκατομμυρίων δολλαρίων; Θα έστηνε ένα πολιτικό κόμμα για να μπει στη Βουλή ή, μήπως, θα έδινε μερικά (P)sorro εκατομμύρια για να σώσει μερικές οικογένειες αναξιοπαθούντων συμπατριωτών του που οδηγούνται στην εξαθλίωση και στην αυτοκτονία; Θα καταδεχόταν να εισπράττει συνδρομές από τους οπαδούς του και να ζητάει χρήματα για να περιοδεύει σε όλη την Ελλάδα και να εκτυπώνει τα έντυπα που προβάλλουν αυτόν και την Οργάνωσή του; Θα άφηνε να καταδικαστεί με ποινή φυλάκισης 28 μηνών, τελεσίδικα μάλιστα, με απόφαση του Αρείου Πάγου, για μερικά (P)sorro χιλιάρικα; Όσο κόστισε δηλαδή το αυτοκίνητο του κουμπάρου του, το οποίο πούλησε χωρίς να του δώσει τα χρήματα; Αν ήταν πάμπλουτος θα πλήρωνε το χρέος του με ληγμένα δηνάρια Κουβέϊτ; Αν είχε τόσα τρισεκατομμύρια θα έμπαινε στη διαδικασία να αποκαλεί "ζώον" όποιον τον ρωτάει πού τα βρήκε; Τα λεφτά, ο έρωτας και ο βήχας δεν κρύβονται Μάκη μου.

Αν ο Σώρρας ήταν πάμπλουτος, δεν θα "κατέθετε" τα δισεκατομμύριά του στην... Ελληνική Δημοκρατία η οποία, άλλωστε, ως γνωστόν, δεν διαθέτει τραπεζικό λογαριασμό! Θα τα κατέθετε στο Υπουργείο των Οικονομικών με την προϋπόθεση το ποσό αυτό να δοθεί για την εξόφληση μέρους ή ολόκληρου του δημόσιου χρέους. Το περίεργο βεβαίως είναι ότι, ενώ ο Αρτέμης Σώρρας κατηγορεί τους πολιτικούς για την δημιουργία αυτού του χρέους, εμμέσως, πλην σαφώς, το αποδέχεται και το νομιμοποιεί αφού επιθυμεί να το εξοφλήσει!

Και πού πήγαν οι υποσχέσεις του, στον λόγο της τιμής του μάλιστα, ότι δεν θα δημιουργήσει ποτέ πολιτικό φορέα; Όλοι θυμούνται το επαναλαμβανόμενο σλόγκαν του "δεν έχω κόμμα, δεν έχω δόγμα, δεν έχω χρώμα". Αν ο Σώρρας ήταν πάμπλουτος, δεν θα είχε ανάγκη να ορκίζει τους οπαδούς του στον "Ζευ", να τους ποτίζει με μαγικό νερό και να τους απειλεί ότι το σώμα τους θα εξαυλωθεί εις τα εξ ων συνετέθη στην πρίπτωση που μια μέρα αποχωρήσουν από την Οργάνωση!

Και, το χειρότερο, Μάκη μου είναι αυτό. Αν ήσουν υπεράνω χρημάτων δεν θα δίχαζες τους Έλληνες κατηγορώντας και απειλώντας αυτούς που δεν πιστεύουν στους δράκους των παραμυθιών σου, στη διαστημική τεχνολογία του θεού Απόλλωνα, τα παγκόσμια καταπιστεύματα και το δακτυλίδι του Μεγαλέξανδρου! Δεν θα τους αποκαλούσες εβραίους, χαζάρους, μασόνους, προδότες και ανθέλληνες, κτίζοντας την Οργάνωσή σου "Ελλήνων Συνέλευσις" με υλικά το μίσος και την εκδίκηση! Δεν θα αποκαλούσες "υβρίδια" τους αθλητές με ειδικές ικανότητες που λαμβάνουν μέρος στους Παραολυμπιακούς!

Και επειδή κινδυνεύω να γίνω κι' εγώ γελοίος, στην προσπάθειά μου να απαριθμήσω τις γελοιότητές σου, σταματώ εδώ και επαναλαμβάνω : Ο βήχας, ο έρωτας και το χρήμα δεν κρύβονται Μάκη μου. Αν ήσουν τρισεκατομμυριούχος τα δολλάρια θα ξεχείλιζαν απ' τις τσέπες σου. Εσύ όμως ούτε μαντήλι να κλάψεις δεν έχεις, όπως μου είπε σε μια συνάντησή μας ο κουμπάρος σου Φώτης Λεπίδας. 

Ξέρεις ποιο είναι το κερασάκι στην τούρτα Μάκη μου; Σε αποκαλώ, δια του Τύπου, ΑΠΑΤΕΩΝΑ και ΘΕΟΤΡΕΛΟ. Κάνε μου μήνυση, σε ικετεύω!