Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Refuproductions in association with ElaReTora presents...

Του Σωτηρίου Καλαμίτση.

Η υπερπαραγωγή γυρίστηκε στη Λέσβο με πρωταγωνιστή τον Πάπα Francisco και guest stars τον Οικουμενικό Πατριάρχη Bartholomew και τον Αρχιεπίσκοπο Ελλάδος Jeronimo. Σε δεύτερο ανδρικό ρόλο ο Hotspots Prime Minister Alexis.   
Ο ανθρώπινος πόνος σε όλο του το μεγαλείο. Δεν μπορείς να μείνεις ασυγκίνητος, δεν μπορείς να μη δακρύσεις. Το σενάριο καλοδουλεμένο. «Σεμνά και ταπεινά» οι «προκαθήμενοι» φορτωμένοι με λιλιά αναμίχθηκαν με το πλήθος και ένοιωσαν τα δάκρυα και την απελπισία ανθρώπων που ξερριζώθηκαν και ψάχνονται να ξαναβρούν τη ζωή τους.

Η Ειδομένη ξεχασμένη.  Το ίδιο και τα πεζοδρόμια των Αθηνών, όπου κοιμούνται εκατοντάδες άστεγων συμπατριωτών. Ομοίως και τα νοσοκομεία του βαρύμαγκα Πολάκη που στερούνται στοιχειωδών μέσων για την ελάχιστη περίθαλψη του λαού. Οι άστεγοι, οι ασθενείς, οι καρκινοπαθείς που περιμένουν 3-4 μήνες για χημειοθεραπεία ή ακτινοθεραπεία δεν έχουν ανάγκη συμπάθειας από τον Αρχηγό του κράτους του Βατικανού με την τεράστια οικονομική δύναμη, τις τράπεζες και τα οικονομικά σκάνδαλα. Συχώρα με Θεέ μου, αλλά παρακολουθώντας το γύρισμα της ταινίας in real time αναρωτήθηκα, αν το Βατικανό είχε ποτέ επενδύσει σε  ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου.
Το πιο δυνατό σημείο της ταινίας ήταν εκεί, όπου ο πρωταγωνιστής απήγαγε 12 πρόσφυγες και τους πήρε στην Ιταλία. Γροθιά στο στομάχι για το κατεστημένο. Τους ανήρπαξε κυριολεκτικώς εις τους ουρανούς με το Airbus. Οι 12 επελέγησαν με κλήρωση λέει. Εγώ, όμως, ξανασυχώρα με Θεέ μου, πάλι διερωτήθηκα, αν η κλήρωση ήταν αδιάβλητη.

Παρακολουθούσαν και οι Έλληνες άστεγοι  το γύρισμα από τα παρασκήνια. Και οι απολυμένοι της «ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΘΗΝΩΝ». Μόλις είχαν πληροφορηθεί ότι η Βουλή τους απεφάσισε να δώσει ένα τέρμα στο δράμα τους με τη σύσταση Επιτροπής που θα ερευνήσει τη νομιμότητα των δανείων που χορήγησαν οι τράπεζες σε κώματα και ΜΜΕ. Όχι, δεν θα ερευνηθεί το πού διατέθηκαν τα δανεικά και με ποιές διαδικασίες. Ούτε θα ερευνηθούν τα μη δανεικά που εισέρευσαν στα κώματα, όπως π.χ. οι, κατά τον απολαύοντα συνταγματικώς πλήρους ανεξαρτησίας εισαγγελικό λειτουργό, δωρεές Siemens και λοιπών ευαγών ιδρυμάτων.

Αναμένουν, πάντως, όλοι με αγωνία το πόρδισμα που, μετά βεβαιότητος, θα αποφαίνεται ότι τα δάνεια δεν ήταν νόμιμα, αλλά δεν μπορεί να διωχθεί κανείς, διότι τα πάντα έχουν παραγραφεί ή έχουν καταστεί μη αξιόποινα. Άσε που φημολογείται εντόνως ότι θα κατατεθεί στην Επιτροπή και το πόρισμα των 6 ορκωτών ελεγκτών για τα μαύρα Ταμεία του ΠΑΣΟΚ, το οποίο εφαρμόζει πλέον το σχέδιο «στρίβειν δια της Δημοκρατικής Συμπαρατάξεως». Εις αντιστάθμισμα, όμως, ο λαός θα πληρώνει 24% ΦΠΑ αντί για 23%, φόρο για χρήση διαδικτύου και υψηλότερα τέλη κυκλοφορίας και κινητής τηλεφωνίας, ώστε να δοθεί το τελειωτικό χτύπημα στην παλαιά διαπλοκή και να ανοίξει επί τέλους διάπλατα ο δρόμος για τη νέα.

Σώτος – σινεφίλ.