Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Αναγνωρίζω τα λάθη που διέπραξα εις βάρος σας.

Πηγή : http://www.komistes.gr/%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B3%CE%BD%CF%89%CF%81%CE%AF%CE%B6%CF%89-%CF%84%CE%B1-%CE%BB%CE%AC%CE%B8%CE%B7-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%B4%CE%B9%CE%AD%CF%80%CF%81%CE%B1%CE%BE%CE%B1-%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%B2%CE%AC/

Του Σωτηρίου Καλαμίτση.

Όταν δήλωσα δημοσίως ότι για πρώτη φορά στη ζωή μου δεν πρόκειται να ψηφίσω στις εθνικές εκλογές της 20.09.2015, δέχθηκα πολλά επικριτικά σχόλια. Από το «η αποχή είναι δειλία και πριμοδοτεί το πρώτο κόμμα» μέχρι το «ψήφισε ένα μικρό κόμμα, όπως π.χ. τον Λεβέντη». Πολλοί ψήφισαν τον Λεβέντη απαυδησμένοι από ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΟΤΑΜΙ. Έτσι,  ο Λεβέντης εισήλθε στη Βουλή νικητής  και τροπαιοφόρος, όπως είχε συμβεί με τη «Χρυσή Αυγή» το 2012.

Μία από τις υποσχέσεις/αρχές του κόμματος της Ένωσης Κεντρώων ήταν και αυτή: οι βουλευτές θα εναλλάσσονται ανά εξάμηνο. Δηλαδή, θα παραιτούνται οι εκλεγμένοι και τη θέση τους θα παίρνουν οι πρώτοι επιλαχόντες, θα παραιτούνται οι πρώτοι επιλαχόντες και θα τους διαδέχονται οι δεύτεροι επιλαχόντες κ.ο.κ.  Υπόσχεση/αρχή που σκοπόν είχε να δείξει ότι τα στελέχη της ΕΚ δεν εποφθαλμιούν καρέκλες, αλλά  επιδιώκουν την εκλογή για να υπηρετήσουν τον λαό. Είχαν, μάλιστα, υπογράψει οι υποψήφιοι βουλευτές και υπεύθυνη δήλωση* ότι για όλο το 6μηνο που θα κατέχουν βουλευτική έδρα θα διαθέτουν όλη τη βουλευτική αποζημίωση στο κόμμα και δεν θα κάνουν χρήση βουλευτικών προνομίων.

Προ ημερών ο κ. Λεβέντης δήλωσε ότι εν τέλει δεν θα γίνει εναλλαγή βουλευτών, επειδή αυτή η υπόσχεση ήταν λάθος, άλλως αυτή η αρχή ήταν αρχήδι. Τόσο απλά. Τραβάς ένα «mea culpa», «ουδείς αναμάρτητος» και «είχα υποτιμήσει τις δυνάμεις των δανειστών» και καθαρίζεις, όπως πρεσβεύει και ο Bungalows. Η αναγνώριση των λαθών αποτελεί, λέει, μέγα προτέρημα ενός τεράστιου πολιτικού. Δηλαδή: παραμυθιάζεις το εκλογικό σώμα με μαλακίες, αποσπάς την ψήφο του και αφού έχεις κάνει  τα αντίθετα από όσα είχες υποσχεθεί, ρίχνεις το «με συγχωρείτε, λάθος» και είσαι και πολύ μεγάλος.

Άλλη πολιτικός που βαδίζει στα ίδια χνάρια είναι και η Ζωή μας. Μας αποκαλύπτει τώρα σε συνέντευξη ότι ο Τσίπρας περίμενε να πει ο ελληνικός λαός «ΝΑΙ» στο δημοψήφισμα της  05.07.2015, ώστε να διευκολυνθεί στην κωλοτούμπα που ετοίμαζε από καιρό [20.02.2015 το αργότερο].  Επιβεβαιώνοντας τον Γιάνη είπε η Ζωή ότι το βράδυ της 05.07.2015 το κλίμα στο Μαξίμου ήταν «πένθιμο». Και αφού διαπίστωσε ότι ο Αλέξης είχε ξεπουλήσει το σύμπαν, η Ζωή και οι αντίθετοι στην κωλοτούμπα του συνέχισαν να είναι βουλευτές και υπουργοί τού κωλοτούμπα, μολονότι πίστευαν ότι με την τακτική τού Αλέξη η χώρα μπαίνει σε ακόμη πιο σκοτεινό τούνελ.

Αλήθεια ρε Ζωή, επειδή εσύ το παίζεις πατριώτισσα, σκέφτηκες ποτέ τί θα γινόταν αν την 13.07.2015 τόσον εσύ όσο και όλοι οι αντίθετοι με τη συμφωνία της 13.07.2015  υποβάλλατε την παραίτησή σας από το βουλευτικό αξίωμα ανοίγοντας τον δρόμο στους επιλαχόντες να αναλάβουν, αν ανελάμβαναν, το βάρος ενός «ΝΑΙ» στο 3ο Μνημόνιο; Αναλογίσθηκες ποτέ την ανακατωσούρα που θα προκαλούσες εσύ και οι σύντροφοί σου; Τις συζητήσεις που θα πυροδοτούσαν οι παραιτήσεις σας και τον σεισμό που θα ακολουθούσε; Το ξεσκέπασμα του δουλικού ΣΥΡΙΖΑ που ενσαρκώνει με απόλυτη επιτυχία τον αριστερό όρχι των αμερικανών τε και γερμανών; Όταν έβλεπες ότι ο Αλέξης που εμπιστεύθηκες σε είχε πουλήσει και θα έφερνε το 3ο Μνημόνιο με τις ψήφους των υπόλοιπων μνημονιακών δυνάμεων προσχωρώντας στις τάξεις τους; Αλλά μάλλον ήταν στημένο όλο το σκηνικό και συ με τον δικό σου ρόλο. Επειδή όλοι σας, από τους δεξιούς μέχρι τους αριστερούς γεννητικούς αδένες, είσθε πατριώτες της πλάκας και το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι η προβολή και τα οφίκια.  

Και μετά από όλα αυτά περιμένεις Ζωή να στηρίξει κάποιος τον νέο πολιτικό οργανισμό που λες ότι στήνεις. Υπάρχουν, άραγε, τόσοι μαλάκες ακόμη που θα σε ακολουθήσουν; Λάθη επί λαθών που πληρώνει ο ελληνικός λαός. Άσε, δεν θα πάρω. Κυρίως, επειδή σε θυμάμαι ως Πρόεδρο της Βουλής να συναγελάζεσαι με τις αδελφές στο gay parade φορώντας φουστανάκι σε χρώματα πασχαλίτσας και διακηρύσσοντας  «Και του χρόνου στη Βουλή». Λες και η Βουλή δεν βρίθει πουσταριών.

Και κάτι ακόμη Ζωίτσα: εκείνο το «σχήμα λόγου» που είχες εκστομίσει για να χαρακτηρίσεις το θα «καταργήσουμε το μνημόνιο με ένα άρθρο, με ένα νόμο»  που είχε ξεχάσει ο Αλέξης, ενώ προηγουμένως είχες πει ότι «δεν μπορούμε να βαφτίζουμε το κρέας ψάρι»;  Γι’ αυτό δεν ρωτήθηκες από τον αντικειμενικό δημοσιογράφο.

Και σε ποιόν δημοσιογράφο την έδωσες τη συνέντευξη Ζωίτσα; Στον κ. Παπαχελά του ΣΚΑΕΙ που έλεγες ότι λειτουργεί παράνομα καταφερόμενη, απρεπώς πρέπει να πω, κατά της κυρίας Σίας, όταν συνεντευξιαζόσουν μαζί της. Άντε πάγαινε ρε Ζωίτσα να κάνεις παρέα στον Λεβέντη.  

* Να δω πότε θα μάθουμε όλοι ότι οι υπεύθυνες δηλώσεις επί του ειδικού εντύπου έχουν την ίδια ισχύ με αυτές που συντάσσονται επί απλού χάρτου, όταν περιλαμβάνουν απλές υποσχέσεις ή απευθύνονται σε οποιονδήποτε άλλον πλην του Δημοσίου και Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, εξ ου και ουδεμία κύρωση επισύρουν, αν  αποδειχθούν ψευδείς.

Άρθρο 8 ν. 1599/1986 -Υπεύθυνη δήλωση.    «1.  Γεγονότα ή στοιχεία που δεν  αποδεικνύονται με το δελτίο ταυτότητας ή τα αντίστοιχα έγγραφα του άρθρου  6,  μπορεί  ν΄ αποδεικνύονται ενώπιον κάθε αρχής ή υπηρεσίας του δημόσιου τομέα  με υπεύθυνη δήλωση του ενδιαφερομένου που συντάσσεται …….»

Άρθρο 22 ν. 1599/1986

«……6. Όποιος εν γνώσει του δηλώνει ψευδή γεγονότα ή αρνείται ή αποκρύπτει τα αληθινά με έγγραφη υπεύθυνη δήλωση του άρθρου 8 τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον τριών μηνών. Εάν ο υπαίτιος των πράξεων αυτών σκόπευε να προσπορίσει στον εαυτό του ή σε άλλον περιουσιακό όφελος βλάπτοντας τρίτον ή σκόπευε να βλάψει άλλον, τιμωρείται με κάθειρξη μέχρι δέκα ετών, εάν το όφελος ή η βλάβη υπερβαίνουν το ποσό των είκοσι πέντε εκατομμυρίων (25.000.000) δραχμών..»