Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Έρευνα της Δικαιοσύνης για καταγγελίες της ΟΚΕ ότι η Δημόσια περιουσία δεν αποτιμήθηκε, με βάση την αντικειμενική της αξία.

Στην διερεύνηση των καταγγελιών της Ομάδας Κοινωνικής Εγρήγορσης (ΟΚΕ) ότι στην παραχώρηση της κρατικής περιουσίας δεν ακολουθήθηκαν οι επιβεβλημένοι κανόνες, που εφαρμόζονται στα άλλα κράτη - μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και που επιτάσσουν την αναλυτική της αποτίμηση, για λόγους χρηστότητας και διαφάνειας, με βάση την αντικειμενική της αξία, προχώρησε η Εισαγγελία Διαφθοράς (αριθ. Δικογραφίας ΕΔ/2017/87), ύστερα από παραγγελία της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, κας Ξένης Δημητρίου.

Για το μείζον αυτό θέμα είχαμε ενημερώσει εγγράφως, τόσο την Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης, όσο και δι' υπομνήματός μας, από 15-12-2016, την κα Δημητρίου, στο οποίο αναφέραμε, επί λέξει, ότι πρόκειται για καινούργια στοιχεία, τα οποία δεν είχαν τεθεί υπ’ όψιν των Εισαγγελικών Αρχών, όπως μας είχε γνωρίσει ο Εισαγγελέας Υπηρεσίας του Αρείου Πάγου. Πρόκειται για μια πολύ σοβαρή εξέλιξη, η οποία θέτει στο προσκήνιο για πρώτη φορά τις αποκαλύψεις της ΟΚΕ ότι κατά την υπογραφή της πρώτης Μνημονιακής Σύμβασης, της 8-5-2010 και επί πρωθυπουργίας Γεωργίου Παπανδρέου, δεν είχε προηγηθεί αποτίμηση της αξίας, της ενεχειριαζόμενης περιουσίας, κάτι που είχε σαν... αποτέλεσμα, να μην εμφανίζεται καθολικό ενεργητικό, όπως αυτό ορίζεται από τους Ευρωπαϊκούς Κανόνες και τις Οδηγίες αλλά και τα Διεθνή Λογιστικά Χρηματοοικονομικά Πρότυπα.

Στο “μικροσκόπιο”, επίσης, της Εισαγγελίας Διαφθοράς, έπειτα από εντολή του Αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κου Παναγιώτη Καραγιάννη, έχουν τεθεί και οι συνταρακτικές αποκαλύψεις της ΟΚΕ, που αφορούν στον ρόλο της Γερμανικής ημικρατικής Τράπεζας KfW, στην οποία έχουν ενεχειριαστεί, κατά τρόπο έκνομο, εκτός από το σύνολο της Δημόσιας περιουσίας και τα εμπράγματα δικαιώματα δημιουργούσης περιουσίας, όλων των εν Ελλάδι ευρισκομένων ατόμων! (αριθ. Δικογραφίας ΕΔ/2017/98). Ο όρος “εμπράγματα δικαιώματα δημιουργούσης περιουσίας” σημαίνει οι οποιεσδήποτε οικονομικές, επαγγελματικές, νομικές και φυσικές δραστηριότητες των οιωνδήποτε κατοίκων του Ελληνικού χώρου.

Η ΟΚΕ, από 17-10-2016, 8-5-2017 και 23-5-2017, με εμπεριστατωμένα έγγραφά της, είχε ενημερώσει, λεπτομερώς, την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, όσον αφορά την ελεγχόμενη από την Κυβέρνηση του Βερολίνου KfW, όπου έχει ενεχειριαστεί, όπως προαναφέραμε, παράνομα, όλη συλλήβδην η Δημόσια περιουσία, ενώ σε περίπτωση που εφαρμοζόταν το Κοινοτικό Δίκαιο, θα έπρεπε ένα μικρό μέρος της, μόνο, να έχει ενεχειριαστεί και αυτό στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Το κραυγαλαίο είναι, εκτός των άλλων, ότι οι δραστηριότητες της KfW κινούνται εκτός Ευρωπαϊκού Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος (ΑΕΠ) και συνακόλουθα εκτός Ευρωπαϊκού προϋπολογισμού και ως εκ τούτου, η εξόφληση του χρέους της Ελλάδας δεν κατευθύνεται στην Ευρώπη και στο Ευρωπαϊκό ΑΕΠ αλλά στο ΑΕΠ της Γερμανίας. Και τις δύο πιο πάνω δικογραφίες χειρίζεται ο Εισαγγελέας Διαφθοράς, κος Κων/νος Κούντριας, στον οποίο η ΟΚΕ θα παρουσιάσει, εφόσον της ζητηθεί, όσα στοιχεία έχει συλλέξει, τα οποία μπορούν να συμβάλουν στην πρόοδο της έρευνας.

Πηγή : http://ixnilatis.org/component/content/article/243-2017-08-31-06-18-29.html