Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Δημοκρατική πρόταση κινητοποίησης δικηγόρων.

Του Γιάννη Καραμιχάλη (Δικηγόρου παρ' Αρείω Πάγω).

Θέλω να κάνω μία εντελώς «δημοκρατική» πρόταση σχετικά με τις κινητοποιήσεις των δικηγόρων.

Επισημαίνω καταρχήν ότι ένας, μέσων εισοδημάτων δικηγόρος, φορολογείται πλέον με 84% επί του εισοδήματός του (40% φόρος εισοδήματος, 23% Φ.Π.Α., 20% εισφορά σε ασφαλιστικά ταμεία και 1 - 1,5% προμήθεια στις Τράπεζες από τη χρήση των καρτών με τις οποίες θα μας πληρώνουν οι πελάτες). Αν σου τύχει μία εξαιρετική (εργασιακά) χρονιά και καταφέρεις να δηλώσεις 100.000 ευρώ (σχεδόν αδύνατο) θα σου μείνουν 16.000 ευρώ, δηλαδή 1.300 ευρώ με τα οποία πρέπει να καλύψεις ενοίκιο σπιτιού, λογαριασμούς, τέλη κυκλοφορίας, φροντιστήρια παιδιών κλπ. Αν βγάλεις 20.000 - 30.000 ευρώ (μία συνήθης χρονιά) μάθε να ζεις με 200 ευρώ το μήνα. Παράλληλα βέβαια σου απαγορεύουν να κάνεις την οποιαδήποτε συμπληρωματική δουλειά γιατί είσαι άμισθος Δημόσιος Υπάλληλος (χωρίς προνόμια - μόνο με υποχρεώσεις). Σε καμία χώρα του κόσμου, και στις πιο απολίτιστες ακόμη δεν υπάρχει τέτοια ληστρική επιδρομή στα εισοδήματα των ελευθέρων επαγγελματιών (δηλαδή των στυλοβατών της πραγματικής οικονομίας).

Δεν έχουμε τρόπο αντίδρασης. Δεν έχουμε τρακτέρ για να κλείσουμε τους δρόμους, δεν είμαστε αναρχικοί για να σπάμε βιτρίνες και εν τέλει δεν νοιάζει κανέναν αν δικάσουμε ή όχι. Αν βγούμε σε συλλαλητήριο θα είναι ένα ακόμη αποτυχημένο μέσο διαμαρτυρίας (ας με συμπαθάνε οι φίλοι μου κομμουνιστές, αλλά το ΠΑΜΕ πρέπει να έχει κάνει πάνω από 1.000 τέτοια χωρίς αποτέλεσμα την τελευταία δεκαετία), ενώ θα προκαλέσουμε τον κόσμο που δεν γνωρίζει τι συμβαίνει, να πει για εμάς ότι «η πλουτοκρατία και η άρχουσα τάξη βγήκε να διαμαρτυρηθεί».

Προτείνω «εντελώς δημοκρατικά» να επιβληθεί ΜΕ ΠΟΙΝΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗΣ, η αποχή των δικηγόρων από κάθε πράξη που υποδηλώνει συμφωνία με το επαίσχυντο νομοσχέδιο. Σε περίπτωση που οι βουλευτές που φέρουν τη δικηγορική ιδιότητα το ψηφίσουν, ΝΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΜΗΤΡΩΑ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΠΑΝΤΑ. Όπως μας έμαθε η φανταστική μας κυβέρνηση.

Τα παραπάνω δεν τα λέω για πλάκα. Σοβαρολογώ και περιμένω τα σχόλιά σας.

Υ.Γ. Ο κ. Ιωάννης Καραμιχάλης, με σχετικό e mail που εκ των υστέρων μου έστειλε, διευκρινίζει ότι εκ παραδρομής συμπεριέλαβε και τον Φ.Π.Α. στο εισόδημα.