Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Πέρασαν τέσσερις μήνες χωρίς απάντηση, ενώ ωφείλατε να απαντήσετε σε δύο!

pano2Τρίτη συγκέντρωση Ελλήνων Πολιτών σήμερα το απόγευμα στο Σύνταγμα, στο πλαίσιο της επίδοσης ψηφίσματος που κατετέθη την 28η Μαίου 2017 στη Γραμματεία της Βουλής και στο οποίο δεν δόθηκε ακόμη απάντηση. Σύμφωνα με τον νόμο, που ψήφισαν αυτοί που τον... παραβαίνουν, στο αίτημα-ψήφισμα της 28ης Μαίου 2017, η Βουλή, ως δημόσια υπηρεσία, ώφειλε να απαντήσει εντός προθεσμίας 60 ημερών. Εκτός εάν δεν θεωρείται πια δημόσια υπηρεσία! Ας δούμε όμως τί προβλέπει σχετικώς το Σύνταγμα.

psifismaΣυγκεκριμένα το άρθρο 10, παρ. 3, του Συντάγματος αναφέρει ότι η αρμόδια υπηρεσία ή αρχή, υποχρεούται να απαντά στα αιτήματα για παροχή πληροφοριών μέσα σε ορισμένη προθεσμία, όχι μεγαλύτερη των 60 ημερών, όπως νόμος ορίζει. Σε περίπτωση παρόδου άπρακτης της προθεσμίας αυτής ή παράνομης άρνησης, πέραν των άλλων τυχόν κυρώσεων και έννομων συνεπειών, καταβάλλεται και ειδική χρηματική ικανοποίηση στον αιτούντα όπως νόμος ορίζει. Εάν κάποια υπόθεση δεν μπορεί να διεκπεραιωθεί λόγω αντικειμενικής αδυναμίας, ειδικά αιτιολογημένης, η αρμόδια υπηρεσία οφείλει, εντός 5 τουλάχιστον ημερών πριν από την εκπνοή τους, να γνωστοποιήσει εγγράφως στον αιτούντα: α) τους λόγους της καθυστέρησης, β) τον υπάλληλο που έχει αναλάβει την υπόθεση και τον αριθμό τηλεφώνου του, για την παροχή πληροφοριών και γ) κάθε άλλη χρήσιμη πληροφορία.

Το ερώτημα είναι : ποιος θα τιμωρήσει τα 300 ανδρείκελα που έχουν στρογγυλοκαθίσει στα έδρανα της Βουλής και παραβαίνουν το Σύνταγμα και τους νόμους; Τί λέω τώρα! Άρμεγε λαγούς και κούρευε χελώνες.

sarmas.aifantisΣυγκεντρώθηκαν λοιπόν σήμερα το απόγευμα καμμιά τριακοσαριά άτομα μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη, με τους αστυνομικούς να εμφανίζονται, μόλις βγήκε το πανώ, και να ρωτούν τί και πώς. Παρόντες οι κ.κ. Αντώνης Βαλσαμάκης και Χάρης Μαμαγκάκης, οι οποίοι υπήρξαν οι εμπνευστές του ψηφίσματος και αυτοί που το επέδωσαν στη Γραμματεία της Βουλής την 28η Μαίου 2017, ο Κώστας Σαρμάς, ο οποίος το πρόβαλε δεόντως στο YouTube και στον λογαριασμό του στο facebook, και ο στρατηγός ε.α. κ. Γιώργος Αϋφαντής, πρόεδρος της "Πανελληνίου Εθνεγερσίας".

psifisma2Τα ερωτήματα, μετά από την επίδοση του ψηφίσματος και τις δύο συγκεντρώσεις που ακολούθησαν, παραμένουν αμείλικτα και αναπάντητα. Ποιος θα υποχρεώσει τους δωσίλογους που μας κυβερνούν να υπακούσουν στα κελεύσματα του κυρίαρχου λαού; Τί μπορούμε να κάνουμε αν οι δωσίλογοι δεν απαντήσουν ποτέ; (όπερ και πιθανότερο). Γιατί δεν ξεσηκώνεται ο κόσμος; (αυτή η απάντηση είναι γνωστή). Τί μέλλει γενέσθαι στην απίθανη περίπτωση που οι δωσίλογοι επανέλθουν στον ίσιο δρόμο (λέμε και καμμιά μ...κία) και ικανοποιήσουν την επιθυμία του κυρίαρχου λαού; Ποια θα είναι η συνέχεια και με ποιο τρόπο θα γίνει η αλλαγή και η διαδοχή; Υπάρχουν κάποιοι οι οποίοι έχουν στο πίσω μέρος του μυαλού τους να επωφεληθούν από αυτή την πρωτοβουλία και να γίνουν χαλίφηδες στη θέση του χαλίφη;

Ιωσήφ Παπαδόπουλος