Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Χωνί- Hebdo.

Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης.

[Με μεγάλη καθυστέρηση ανεκάλυψαν και αναπαρήγαγαν ακρίτως όλοι, πλην makpress, το εξώφυλλο του γαλλικού Charlie Hebdo του Ιουνίου του 2015, το οποίο εμφάνισαν ως πρόσφατο και υβριστικό, ενώ ήταν μπαγιάτικο και σαφώς ειρωνικό – μέχρι και ο «σοβαρός» ΣΚΑΕΙ το παρουσίασε στις ειδήσεις του της 17.12.2016 ως τωρινό].

Η εβδομαδιαία έκδοση του εμμίσθου συμβούλου του κυβερνητικού εκπροσώπου κράζει αυτή τη φορά τους υπηρέτες του Σόιμπλε, ήτοι τους ΝΔκράτες. Του Σόιμπλε, ο οποίος έριξε τον Σαμαρά για να φέρει τον Τσίπρα κατά δήλωση Βαρουφάκη, η οποία δεν διαψεύσθηκε. Του Σόιμπλε που θέλει να ρίξει τον Τσίπρα για να φέρει τον Κούλη. Αυτό ενοχλεί τον εν λόγω εκδότη. Το ότι ο Σόιμπλε  έφερε τον Τσίπρα είναι απολύτως φυσιολογικό. Όπως φυσιολογικό είναι να προσφέρει μία σοβαρή εφημερίδα παιδικό σαμπουάν με € 1.

Κατά τα λοιπά ζούμε άλλη μία επικοινωνιακή «καταιγίδα της ερήμου χώρας». Θα κλείσει  ή δεν θα κλείσει η αξιολόγηση;  Έβλαψε ή δεν έβλαψε τις διαπραγματεύσεις η απόφαση για το εφ’ άρπαξ φιλοδώρημα στους συνταξιούχους; Καλώς ή κακώς ψήφισε «παρών» η ΝΔ; Καλώς ή κακώς απεχώρησαν από την ψηφοφορία ΠΟΤΑΜΙ και ΕΚ; Παραδέχθηκε ή δεν παραδέχθηκε ο Ευκλείδης ότι ήταν λάθος η απόφαση του Τσίπρα για το φιλοδώρημα χωρίς ενημέρωση των δανειστών; Αθώος ο Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ, όπως και τόσοι άλλοι …. αδίκως διωχθέντες και διασυρθέντες, ή ένοχος; Να δώσουμε στους Τούρκους μερικά νησιά, ώστε να μας επιτρέψουν να συνεχίσουμε να μιλάμε ελληνικά; Να καίμε ή να μην καίμε τη σημαία; Καθαρογράφηκε ή ακόμη η απόφαση του ΣτΕ για τον νόμο Παππά; Παραγράφονται ή δεν παραγράφονται τα κρίματα όσων φιγουράρουν στη λίστα Λαγκάρντ; Πόσοι δύσμοιροι συμπατριώτες περιορίζουν από 10 σε 8 ημέρες τις χριστουγεννιάτικες διακοπές τους στα εγχώρια χιονοδρόμια ή στην κοντινή Ρώμη, άντε και στο λίγο μακρυνό Λονδίνο; Γιατί εργαζόμενοι σε ΜΜΜ παίρνουν αύξηση στις αποδοχές τους, ενώ ο εργοδότης τους έχει αυξημένα ελλείμματα;

Είναι περιττό να γράφει κανείς και να σχολιάζει χρονιάρες μέρες την επικαιρότητα της πλάκας μεμψιμοιρώντας, αφού όλοι ξέρουμε ότι η αξιολόγηση θα κλείσει με κατεβασμένα τα βρακιά μας μέχρι τους αστραγάλους για πολλοστή φορά, ότι ο Δημόσιος Τομέας είναι το χαϊδεμένο παιδί κάθε κυβέρνησης και ότι το 1/3 του λαού εξακολουθεί να περνάει καλά. Déjà vu που λένε και οι μορφωμένοι. Επειδή έτσι ενεργούν ανέκαθεν οι κυβερνήτες μας πάσης αποχρώσεως και προσήμου που ανακαλύπτουν δήθεν έκπληκτοι τα λάθη των δανειστών, τα οποία ασμένως είχαν οι ίδιοι αποδεχθεί ως την πανάκεια των προβλημάτων μας για την καταραμένη τη δόση. Χωρίς καμμία εξαίρεση.

http://makpress.blogspot.gr/2016/08/blog-post_2.html
http://makpress.blogspot.gr/2016/07/blog-post_746.html

Ας αφιερώσω, λοιπόν, σε όλους τους κομματικούς επικοινωνιολόγους, πρωτίστως δε στον κ. Χριστοφορίδη,  την αγόρευση στη Βουλή [16.12.2016] του βουλευτή της ΧΑ Λαγού, ο οποίος διέσυρε το σύνολο του πολιτικού κόσμου, της αριστεράς [λέμε και καμμιά μ..] περιλαμβανομένης, που συγκαλύπτει ανερυθριάστως όλες τις πομπές του εις υγείαν του λαού, ο οποίος ελπίζει, αλλά πάντοτε απογοητεύεται και δεν θα πάψει να απογοητεύεται «εγκαίρως και εις το διηνεκές».  Όλοι μαζί, αριστεροί [λέμε και καμμιά μ…] και δεξιοί νομιμοποιούν διαχρονικώς τις αρπαχτές των στελεχών τους. Παλιά μου τέχνη κόσκινο*.  
    
Είδαμε και ακούσαμε την αγόρευση σε ανάρτηση του makpress. Στα ΜΜΕ δεν παίχτηκε βέβαια. Δείτε λοιπόν το σχετικό βίντεο εδώ.

* Πιο εγκεφαλικά τα περιγράφει όλα αυτά ο Τραϊανού, ξεβρακώνοντας για μία ακόμη φορά τους αγραβάτωτους.
http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2016/12/dexistera.html

Σχόλιο "Rib and Sea".

Αμάρτησα, Σωτήρη, και το παραδέχομαι. Mea culpa. Κι' εγώ αναπαρήγαγα καθυστερημένα το θλιβερό (σατιρικό ή ειρωνικό είναι αδιάφορο) εξώφυλλο του Charlie Hebdo. Με έφαγαν τα ταξίδια απομόνωσης, βλέπεις, που κάνω κατά καιρούς. Έτσι και τότε. Κάπου στο Αιγαίο βολόδερνα τον Ιούνιο του '15 και καθώς όποτε ταξιδεύω κλείνω το χαζοκούτι, δεν εηνμερώθηκα. Με συγχωρείς έτσι;

Ιωσήφ Παπαδόπουλος