Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Μέτρα για την καταπολέμηση των ακρίδων στον Άϊ Στράτη.

Η σύσκεψη στο Δημαρχείο του Άϊ Στράτη. Την  Τρίτη, 8/6/2016, πραγματοποιήθηκε ανοιχτός διάλογος μεταξύ του Δήμου Αγίου Ευστρατίου και των κατοίκων, παρουσία των γεωπόνων του τμήματος Αγροτικής Οικονομίας Λήμνου, Θ. Καρανικόλα και Ν. Καράμαλη, και του εντομολόγου του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Α. Τσαγκαράκη, προκειμένου να ενημερωθούν οι κάτοικοι για την αντιμετώπιση του αυξημένου πληθυσμού των ακριδών που πλήττει τα τελευταία χρόνια το νησί του Αγίου Ευστρατίου.

Αξίζει να αναφερθεί πως μεταξύ του Δήμου και του Γεωπονικού Πανεπιστημίου έχει υπογραφεί σύμβαση με σκοπό να αντιμετωπιστεί το παραπάνω πρόβλημα.

Ο διάλογος υπήρξε εποικοδομητικός καθώς ενημερώθηκαν οι κάτοικοι για τον κύκλο ζωής της ακρίδας, το είδος της και για τους τρόπους αντιμετώπισης, όπως επίσης τέθηκαν ερωτήματα τα οποία απαντήθηκαν από τους εκπροσώπους της επιστημονικής κοινότητας.

Ο Δήμος Αγίου Ευστρατίου είναι ιδιαίτερα αισιόδοξος καθώς, σύμφωνα με το πρόγραμμα για την αντιμετώπιση του πληθυσμού των ακριδών, στόχος της πρώτης παρέμβασης, με μεθόδους που θα προτείνει το Γεωπονικό  Πανεπιστήμιο Αθηνών σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς, είναι η μείωσή του κατά 50 - 75 %.