Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Υπόθεση Τράπεζας Ανατολής. Η Εθνική Τράπεζα αρνήθηκε να εκτελέσει δικαστική απόφαση!

Επιμέλεια : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

Η Οδύσσεια των μετόχων της Τράπεζας της Ανατολής φαίνεται πως δεν έχει τελειωμό. Σήμερα βρέθηκαν, εκπροσωπούμενοι από τον δικηγόρο τους κ. Ιωάννη Βαλαβάνη, στη χώρα των λωτοφάγων, συγγνώμη, στο Ιστορικό Αρχείο της Εθνικής Τραπέζης ήθελα να πω (3ης Σεπτεμβρίου 146), για να ζητήσουν τα έγγραφα τα οποία η Δικαιοσύνη διέταξε την Εθνική Τράπεζα να τους παραδώσει εδώ και τρία χρόνια! Επί τρεις ώρες η υπεύθυνη του Ιστορικού Αρχείου της Εθνικής, κυρία Μαρία Βολτέρα, προσπαθούσε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, λέγοντας πως ναι μεν δεν έχει αντίρρηση να υπακούσει στην απόφαση του Δικαστηρίου, δεν υπάρχει όμως στο αρχείο λήμμα με τον τίτλο "αλληλόχρεοι λογαριασμοί"!

Στο τέλος, μετά από τις έντονες πιέσεις του εκπροσώπου της E.N.D. Τρίπολης Γιώργου Γιαβή, του Λευτέρη Ρήνου, του Δημήτρη Μαντέ, του Θεοφάνη Μάζη και του δικηγόρου Ιωάννη Βαλαβάνη, η κυρία Βολτέρα ζήτησε τις συμβουλές των προϊσταμένων της. Αποτέλεσμα; Η επίδοση εξωδίκου (!) το οποίο υπέγραψαν και παρέλαβαν ο Γιώργος Γιαβής και ο πληρεξούσιος δικηγόρος του, με την επιφύλαξή τους για την εσκεμμένη άρνηση της κυρίας Βολτέρα και των προϊσταμένων της να τους παραδώσουν τα ζητούμενα έγγραφα.

Να σημειωθεί ότι στη σημερινή παράσταση κατά της Ε.Τ.Ε. υπήρξε συνεργασία μεταξύ της ομάδας των μετόχων της Τράπεζας της Ανατολής, τους οποίους εκπροσωπεί ο δικηγόρος Ρόδου κ. Ιωάννης Καραμιχάλης, και του Προέδρου της E.N.D. Τριπόλεως κ. Γώργου Γιαβή, της οποίας εκπρόσωπος κατά τον νόμο είναι ο δικηγόρος κ. Ιωάννης Βαλαβάνης.

Η συνέχεια θα γραφτεί σε λίγες ημέρες σε Δικαστήριο της Αθήνας όπου θα εκδικαστούν τα ασφαλιστικά μέτρα που θα καταθέσει ο δικηγόρος Ρόδου κ. Ιωάννης Καραμιχάλης κατά της Εθνικής Τραπέζης.

Ακούστε τι μου είπε σήμερα ο δικηγόρος κ. Ιωάννης Βαλαβάνης.