Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Κων/νος Βεντούρης. Ένας Δήμαρχος στην Κίμωλο χωρίς υπεροψία, ξερολισμό και αυταρχικότητα.

Επιμέλεια : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

Ο Δήμαρχος Κιμώλου Κων/νος Βεντούρης.Αν το αξίωμα του Δημάρχου είναι, πολλές φορές, συνώνυμο με την υπεροψία, τον ξερολισμό και την αυταρχικότητα, τότε ο Κωνσταντίνος Βεντούρης... κατά λάθος έγινε Δήμαρχος! Απλός, προσηνής, γνώστης των προβλημάτων, χαμογελαστός, ήπιων τόνων, ψύχραιμος. Αν στο μέλλον αποδειχθεί πως είναι και αποτελεσματικός, τότε θα αποτελέσει σίγουρα την εξαίρεση στον κανόνα.

Τον συνάντησα στην Κίμωλο, παραμονή της μεγάλης επετείου του "ΟΧΙ" - του 1940, όχι... του 2015 - όπου βρέθηκα με την ευκαιρία της Αποστολής Αγάπης του "Ναυτίλου", η οποία όμως ανεβλήθη λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, και μου μίλησε για την πολύχρονη συμμετοχή του στα κοινά, για την πρώτη θητεία του ως Δήμαρχος του νησιού του, για τα προβλήματα της ύδρευσης και το νέο εργοστάσιο αφαλάτωσης που είναι προ των πυλών, την δρομολόγηση των νέων πλοίων που συνέτειναν στην αυξημένη φετινή τουριστική κίνηση, για το κατ' όνομα "πολυδύναμο"περιφερειακό Ιατρείο και τα προβλήματα υγείας, στα οποία ωστόσο αμέριστη είναι η συμπαράσταση των εθελοντικών ομάδων που επισκέπτονται κάθε χρόνο την Κίμωλο με γιατρούς και ιατρικό εξοπλισμό.

Μου μίλησε για τους ηλικιωμένους, που αποτελούν δυστυχώς την πλειοφηφία των κατοίκων της Κιμώλου, και για τα σχέδιά του να συνδεθεί η πρωτογενής παραγωγή με τον τουρισμό και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας που θα κρατήσουν τους νέους στο νησί.

Ακούστε τι μου είπε, επίσης, για την αγαστή συνεργασία που έχει με τους δημοτικούς συμβούλους της μειοψηφίας και την απουσία των βουλευτών της περιοχής, οι οποίοι θα έπρεπε κανονικά να καταγράφουν τα προβλήματα και τις ανάγκες των νησιών και να αποτελούν τον συνδετικό κρίκο μεταξύ της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του Κοινοβουλίου, όπου λαμβάνονται οι αποφάσεις.

Ευχαριστώ την "HELLENIC SEAWAYS" που μου έδωσε την ευκαιρία να βρεθώ στην Κίμωλο και ζητώ συγγνώμη για την αναβολή της Αποστολής του "Ναυτίλου", που ήταν προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί το τριήμερο 28, 29 και 30 Οκτωβρίου, αλλά ανεβλήθη λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών. Ευχαριστώ επίσης ιδιαιτέρως τον πλοίαρχο του "ΑΡΤΕΜΙΣ" Στέλιο Περιστεράκη και το πλήρωμα για την ζεστή φιλοξενία.