Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Η απόλυτη εξαχρείωση των συμπτώσεων.

Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης.

Ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου δήλωσε πως έχει εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη, μόλις ο εισαγγελέας διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτική εξέτασης για ενδεχόμενη ρατσιστική συμπεριφορά του.  Οποία πρωτοτυπία.
Κι’ ο εισαγγελέας Ντογιάκος έχει εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη που δεν του επέτρεψε να είναι υποψήφιος στις εκλογές για την ανάδειξη του προϊσταμένου της εισαγγελίας Εφετών Αθηνών επιβάλλοντάς του πειθαρχική ποινή στέρησης μισθού επί 40 ημέρες. Αυτό το 40 με προβληματίζει. Γιατί όχι 30 ή 60; Και γιατί 3 ημέρες πριν από τις εκλογές, αλλά και 5 ημέρες μετά την καταγγελία Μαρινάκη ότι ο εισαγγελέας Σταματόπουλος, που πρότεινε την προφυλάκιση Μαρινάκη για τους στημένους αγώνες, βρισκόταν σε διατεταγμένη υπηρεσία εκτελών εντολές Ντογιάκου; Φοβερή συγκυρία.
Τα σχολεία άνοιξαν χωρίς ελλείψεις σε καθηγητές, αφού μειώθηκαν οι ώρες αρκετών μαθημάτων. Όλα τα προβλήματα της παιδείας των ελληνόπουλων έχουν λυθεί με τον καλλίτερο δυνατό τρόπο, εξ ου και έχουμε πλέον χρόνο και χρήμα να ασχοληθούμε με την παιδεία και των προσφυγόπουλων.
Ο κομμουνιστής Πολάκης που έχει στην αρμοδιότητά του τη δημόσια υγεία ασχολείται με την ανάπτυξη της ιδιωτικής δια της καταβαραθρώσεως της δημόσιας. Ο ιδιόρρυθμος χαρακτήρας του αποτελεί στόχο δολοφόνων, όπως μας ενημέρωσε ο κ. Φίλης, ο χαρακτήρας του οποίου επίσης είναι στοχοποιημένος.
Ο Διοικητής της ΤτΕ διεφώνησε με τον διορισμό του δίδυμου Σαπουντζόγλου-Ρουμελιώτη στη διοίκηση της τράπεζας Αττικής. Μα γιατί; Ο Σαπουντζόγλου δεν ήταν ευνοούμενος του μακαρίτη Γεράσιμου Αρσένη, και της Λούκας προφανώς; Ο Ρουμελιώτης δεν είχε γλιτώσει το Ειδικό Δικαστήριο, επειδή ο Ανδρέας τον βόλεψε στην Ευρωβουλή, η οποία δεν ήρε την ασυλία του; Ή μήπως έγινε κακό παιδί, επειδή καταφέρθηκε κατά του ΔΝΤ και του ΓΑΠ; Ευθύς ως ο Στουρνάρας εκδήλωσε τη διαφωνία του, πλάκωσε ο Εισαγγελέας Διαφθοράς στην εταιρεία της συζύγου του που έπαιρνε δουλειές από το  ΚΕΕΛΠΝΟ. Άλλη εξαιρετική συγκυρία.
Οι υπερθεματιστές του διαγωνισμού [;] για 4 τηλεοπτικές άδειες είναι εν τάξει με το «πόθεν έσχες», αφού τα χρήματα υπάρχουν στις εταιρείες τους. Ο Καμένος χτυπιέται πως ο Καλογρίτσας έχει μαύρο χρήμα και πως το χρήμα που έχει δεν φτάνει για να πληρώσει την άδεια. Εκείνος διατείνεται ότι θα πάρει δάνειο για να πληρώσει το 1/3 του τιμήματος της άδειας. Μα στόχος του διαγωνισμού δεν ήταν, μεταξύ άλλων, η κατάργηση του τραπεζικού δανεισμού των ΜΜΕ; Θυμάμαι, πάντως, ότι το «πόθεν έσχες» το ζητούσε από τη δεκαετία του ΄60 ο Γεώργιος Παπανδρέου για όλους τους πολιτικούς. Εν τέλει καθιερώθηκε, αλλά διευρύνθηκε τόσο πολύ ο κατάλογος των υπόχρεων που είναι ανθρωπίνως αδύνατο να ελεγχθεί. Έτσι, κατάντησε να είναι «τί έσχες».
Ο κ. Σπίρτζης μας ενημέρωσε πως η νομοθεσία της ΕΕ επιτρέπει στους καναλάρχες να παίρνουν δημόσια έργα και τούμπαλιν, εξ ου και καταργήσαμε τη σχετική απαγόρευση λίγο πριν από τον διαγωνισμό. Ο ίδιος, βέβαια, διαφωνεί με αυτό, αλλά το ψήφισε. Θράσος που το είχε αυτός ο Καραμανλής να παραβιάζει ασυστόλως τη νομοθεσία της ΕΕ με τον «βασικό μέτοχο».  
Ώρα 22:50 της 14.09.2016 στην εκπομπή «ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ» του «BLUE SKY». Υπερογδοηκοντούτης συνταξιούχος τηλεφωνεί και ανακοινώνει: «Είμαι από τους προνομιούχους. Είχα σύνταξη € 1.600 και οι προηγούμενοι μου έκοψαν € 500, ενώ αυτοί μόνον € 45. Θα ξαναψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ».
Εδώ το τερματίσαμε! Είπαμε: αυτός ο τόπος δεν σώζεται με τίποτε.