Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Πόσο πιο χαμηλά πια;

Γράφει ο Σωτήρης Καλαμίτσης.

peroukesΣήμερα είχα αποφασίσει να γράψω για έναν επιστήμονα που τιμά όχι μόνον το λειτούργημα που επιτελεί, αλλά και τις αποδοχές που του καταβάλλει ο έλληνας φορολογούμενος. Με φρέναρε, όμως, η ομιλία του πορδυπουργού στη Βουλή και είπα να τον περιποιηθώ  πρώτα και μετά να τον αντιδια[ολο]στείλω με τον επιστήμονα.   

Ενώ, λοιπόν, το θέμα ήταν η Novartis και η σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής, ο Αλαίκσοις εδράξατο της ευκαιρίας να επιδοθεί σε νέες ασχήμιες.

Πρώτη: ανεκάλυψε ότι αφού έχουμε αποδεχθεί το ΠΓΔΜ, εξ ων το «Μ» σημαίνει «Μακεδονία», γιατί τώρα ζητάμε να πάρουμε πίσω αυτό που δώσαμε στους γείτονες, δηλαδή το «Μακεδονία»; Με άλλα λόγια: «εδώ που μας έφεραν οι προηγούμενοι, τί να κάνουμε κι’ εμείς; Ό,τι και οι προηγούμενοι».

Δεύτερη: ο πορδυπουργός της πιο ετερόκλητης κυβέρνησης απεκάλεσε «ετερόκλητους όχλους» όσους μετέσχον στα συλλαλητήρια της 21.01.2018 στη Θεσσαλονίκη και της 04.02. 2018 στην Αθήνα για το «Μακεδονικό ζήτημα». Σε αντιδιαστολή προφανώς προς τον συμπαγή και ομογενοποιημένο όχλο των αγανακτισμένων της πλατείας, τον οποίο εξαπατούσαν, μεταξύ άλλων, οι  Κατρούγκαλος, Τσακαλώτος και Βαρουφάκης. Κάπως έτσι μιλούσε για τους αγανακτισμένους ο Bungalows.        

Ας έλθω, όμως, σ’ αυτό που αρχικά ήθελα να γράψω.  Στις αξίες και όχι στα αιδοιόπανα.

Αρκετοί είδαμε χθες στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 ένα νεαρό καθηγητή της ορυκτολογίας που μετέσχε σε αποστολή της NASA στην Ανταρκτική. Δεν είχα δει το πρόσωπό του, αλλά είχα ακούσει γι’ αυτόν. Συγκεκριμένα, ο Βενιαμίν της οικογενείας που φοιτά στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο και τον έχει καθηγητή, μου είχε πει τον Οκτώβριο: «Σήμερα ο Μπαζιώτης μας είπε ότι τον Νοέμβριο θα κάνουμε μαθήματα και τα Σάββατα, για να καλύψουμε την ύλη, επειδή θα λείπει τον Δεκέμβριο στην Ανταρκτική». Έμεινα με το στόμα ανοιχτό. Όταν συνήλθα, συνειδητοποίησα πως υπάρχουν ακόμη, ευτυχώς, και τέτοιοι καθηγητές. Διαμάντια-εξαιρέσεις που υπογραμμίζουν τον μαύρο κανόνα της αβελτηρίας, της αδιαφορίας, της αρπαχτής, της συναλλαγής και της διαπλοκής. Που τιμούν το ψωμί που τους δίνει ο ελληνικός  λαός σε αντίθεση με όλα τα πωλητικά τομάρια και το άηθες και ανάλγητο «αριστερό», κατά κανόνα, πανεπιστημιακό κατεστημένο τους.

Σώτος – υπερήφανο μέλος του ετερόκλητου όχλου της 04.02.2018

Υ.Γ. Αν υπήρχαν αμερικανικές κατασκευαστικές εταιρείες ενδιαφερόμενες για έργα στην Ελλάδα, θα είχαμε αποκαλύψεις και για το σκάνδαλο των δημόσιων έργων και προμηθειών [στημένοι διαγωνισμοί, υπερτιμολογήσεις, μίζες].