Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Μωρή κοντούλα λεϊμονιά.

tsakalotouΤα "αντίμετρα", λέει, απέτρεψαν τον Τσαλακαλώτο από το να παραιτηθεί από υπουργός Οικονομικών εξαιτίας της μείωσης του αφορολόγητου, που ήταν για αυτόν η "κόκκινη γραμμή", έλεγε, για την παραμονή του στην κυβέρνηση.

Και ποιά είναι αυτά τα "αντίμετρα" τα τόσο ισχυρά που για χάρη τους ο ομογενής αλλόγλωσσος υπουργός, τάχα αριστερός, ρισκάρησε την πολιτική του αξιοπρέπεια; (εδώ το σχόλιο γίνεται χιουμοριστικό).

Η μείωση του αφορολόγητου ορίου αντισταθμίζεται, λέει, με κάποιες άλλες φοροελαφρύνσεις (έτσι, γενικά κι αόριστα) κάποιων οικονομικών στρωμάτων, την μείωση του ΕΝΦΙΑ (κατά κάτι δεκάρικα στην πλειοψηφία των πολιτών), την μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων (!!!), και διάφορα άλλα νεφελοσκεπή και συνεπαρμένα.

Δηλαδή το αίμα, το μηνιάτικο (και παραπάνω), που σαν φορολογία αφαιρεί απ' τον πάμπλουτο των 9.600 έως 5.500 ευρώ, που είναι η διαφορά μεταξύ νέου και παλαιού αφορολόγητου, το "επιστρέφει" πίσω ο οικονομολόγος υπουργός σαν μείωση στην φορολογία των επιχειρήσεων.

Έστω κι αν ξεπεράσουμε την "αριστερή" αυτή οικονομική προσέγγιση τού: παίρνω απ' τον φτωχό για να τα επιστρέψω στον πιό πλούσιο, η απορία παραμένει:

Όταν λέμε αντίμετρα δεν εννοούμε πως ό,τι σου παίρνω απ΄ την μία τσέπη, σε σένα τον ίδιο, τον μ@λάκα τον φορολογούμενο, θα σου το επιστρέφω ισόποσα απ' την άλλη με άλλες παροχές; Αυτό δεν εννοούμε @αμώ τα μεταλλαγμένα ελληνικά σας μέσα, βρωμεροί τυχοδιώκτες;

Η χειρότερη παλιανθρωπιά σας, απατεώνες, δεν είναι ότι μας ρίξατε στην ανέχεια και στην οικονομική καταστροφή με το έτσι θέλω για να γλυτώσετε τις τράπεζες και τους εαυτούς σας. Το χειρότερο έγκλημά σας είναι η κοροϊδία σας, ο εμπαιγμός σας. Η αλητεία σας απέναντι σ' αυτούς που υποφέρουν. Κάποιος κάποια στιγμή δεν θα αντέξει να του κάνουν μπροστά στα μάτια του τη νύχτα, μέρα. Θα λυσσάξει, θα γυρίσει το μάτι του και θα την κάνει την ζημιά. Γι αυτή τη μέρα ζούμε όλοι.

Μετά μην περιμένετε να καταδικάσουμε τη βία "απ' όπου κι αν προέρχεται". Πόλεμο έχουμε. Και στον πόλεμο αυτός που καταδικάζει τη βία, είναι ο προδότης!

Υ.Γ. Μη ρωτάτε για τον τίτλο του σχολίου, πώς προήλθε και τί εννοεί. Το blog δεν είναι ικανό να το εξηγήσει. Μερικά πράγματα γίνονται αυθόρμητα.

Πηγή : https://mandatoforos.blogspot.gr/2017/09/blog-post_28.html