Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Αυτοσεβασμού εκλιπόντος, ο σεβασμός είναι πολυτέλεια.

Γράφει ο Σωτήρης Καλαμίτσης.

ypourgiki.kareklaΟ Τζήμερος είχε το θάρρος να πει δημόσια αυτό που σίγουρα σκέφτηκαν πολλοί συμπατριώτες. Έψεξε τον υπουργό Ναυτιλίας που δήλωσε ότι θα πάει να επιθεωρήσει τις ακτογραμμές του Σαρωνικού, για να διαπιστώσει το μέγεθος της καταστροφής από τη βύθιση του πετρελαιοφόρου ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ, ενώ είναι γνωστόν ότι λόγω ατυχήματος σε παιδική ηλικία ο κ. Κουρουμπλής δεν διαθέτει όραση. Άρα, δεν είχε παρά να ακούσει όσα θα του μετέφεραν οι αρμόδιοι του υπουργείου του. Δεν ξέρω, αν τελικά επιθεώρησε τις ακτογραμμές, αλλά θυμάμαι πολύ καλά ότι είχε μεταβεί στην Ειδομένη, ως υπουργός Εσωτερικών τότε, για να έχει ιδίαν αντίληψη [«ιδίοις όμμασι» που λέμε] της κατάστασης που είχε προκληθεί με τους λαθρομετανάστες, επειδή οι Σκοπιανοί είχαν σφραγίσει τα σύνορά τους, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν εκεί 12.000 νοματαίοι. Για να έχει ιδίαν αντίληψιν της «τιμητικής για την Ελλάδα εικόνας» που αποτελούσε η Ειδομένη, όπως είχε δηλώσει ο άλλος τεράστιος υπουργός Μπαλτάς.    

Αμέσως ανέλαβαν υπηρεσία τα παπαγαλάκια και τα τρολ της κυβέρνησης, για να στιγματίσουν τον Τζήμερο που τόλμησε να επισημάνει το αυτονόητο θίγοντας ένα λεπτό σημείο. Ενώ ο Τζήμερος δεν έκανε τίποτε άλλο από το να θυμίσει στον υπουργό ότι δεν πρέπει να λέει και να κάνει ηλιθιότητες. Αλλά είπαμε πως στη χώρα μας το αυτονόητο είναι το αενάως και ανέκαθεν ζητούμενο.

Κρίμα που η μόλυνση του Σαρωνικού θα καθυστερήσει λίγο ακόμη την ανάπτυξη. Πάνω που είχα πλύνει καλά τα χέρια μου, για να είμαι έτοιμος να τρίβω τα μάτια μου με την ανάπτυξη που μας είχε πει ο κυρ-Αλέκος [29.01.2017] ότι θα ερχόταν μέσα του 2017.

Για ευθιξία και παραιτήσεις υπουργών δεν υπάρχει λόγος να κάνουμε κουβέντα. Αποτελεί είδος εν πλήρει ανεπαρκεία. Ούτε ο υπουργός παραιτείται ούτε ο πρωθυπουργός τον «παραιτεί», που θα έλεγαν οι μορφωμένοι. Ενώ στον 7ο στόλο των ΗΠΑ ,που εποπτεύει τον Ειρηνικό, ο οποίος είχε φέτος δύο ατυχήματα [σύγκρουση αντιτορπιλικών με εμπορικά σκάφη], ο Διοικητής του στόλου αντικαταστάθηκε. Όταν συμβαίνει κάποιο ατύχημα, την πληρώνει ο στρατηγός και όχι ο δεκανέας.

Πάντως, σπανίζουν μεν οι παραιτήσεις υπουργών, αλλά έχουμε μερικά παραδείγματα που δείχνουν τη διαφορά μεταξύ διαφόρων ανδρών και εποχών.

http://www.protagon.gr/apopseis/editorial/44341262512-44341262512