Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Σχετικώς με τον τεράστιο Γλέζο και την λιλιπούτεια Ζωή του Σ. Καλαμίτση.

editorialimageΦίλε Σωτήρη, με διήγειρε το Νο 2 του άρθρου σου, σχετικώς με τον τεράστιο Γλέζο και την λιλιπούτεια Ζωή http://www.ribandsea.com/waves/3054-o-terastios-glezos-kai-i-lilipoyteia-zoi-no-2 και τα χέρια μου σύρθηκαν αυθορμήτως επάνω στο πληκτρολόγιο του ηλεκτρονικού μου υπολογιστή.

Την εποχή, λοιπόν, που ο Μανώλης Γλέζος φέρεται ότι υπέστειλε την σβάστικα από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης, δεν ήμουν εν ζωή. Συνεπώς, ούτε αυτόπτης μάρτυς αυτής της πράξης του υπήρξα, ούτε διαθέτω στοιχεία με τα οποία να μπορώ να την επιβεβαιώσω ή να την διαψεύσω. Την αποδέχομαι, συνεπώς, ως γενόμενη αφού δεν μπορώ να αποδείξω ότι δεν έγινε.

Αυτό που διαπίστωσα, όμως, είναι ότι ο Μανώλης Γλέζος "ἑξαργύρωσε", τρόπον τινά, την ακτιβιστική εκείνη πράξη του με το βολευτικό αξίωμα, και όσα αυτό συνεπάγεται, ακριβώς όπως οι "εξεγερμένοι" του Πολυτεχνείου (Δαμανάκη, Λαλιώτης, Τζουμάκας, Ανδρουλάκης κ.λπ.) εξαργύρωσαν την "επανάστασή" τους και μας ταλαιπωρούν από τότε με τα καμώματά τους, τις μίζες και την καρεκλολαγνεία τους.

Και δεν φτάνει που ο Μανώλης Γλέζος εξαργύρωσε την υποτιθέμενη ηρωϊκή του πράξη με την καρέκλα του βολευτή, έκανε, κατά το κοινώς λεγόμενο, γαργάρα τις υπαναχωρήσεις, τις προδοσίες και τις κωλοτούμπες του κομματικού αφεντικού του.

Την εποχή, όμως, που η Ζωή Κωνσταντοπούλου βολόδερνε μεταξύ του κομματικού συμφέροντος και του συμφέροντος του ελληνικού λαού και επέλεξε συνειδητά το πρώτο, εγώ ήμουν 64 ετών! Είχα γράψει λοιπόν τότε :

"... Δεν σε συμπαθώ Ζωή, γιατί, γενικώς, δεν συμπαθώ τους τσάμπα μάγκες. Δεν ήταν αρκετή η διαφωνία σου με τον Τσίπρα ώστε να προσπαθείς σήμερα να διεκδικείς την προς τα έξω καλή μαρτυρία. Ούτε είμαι πια μαζί σου που "καρφώνεις" τον Αλέξη εκ των υστέρων και εκ του ασφαλούς. Όταν σου είπε ο κωλοτούμπας αρχηγός σου πως θα παραβιαστεί η θέληση του ελληνικού λαού στο δημοψήφισμα, προκειμένου να υπάρξει συμφωνία με τους τοκογλύφους δανειστές, και πως μόνο μια κυβέρνηση εθνικού σκοπού ή μια δικτατορία μπορεί να ανταπεξέλθει στην κατάσταση, έπρεπε να παραιτηθείς. Εκείνη την στιγμή έπρεπε να παραιτηθείς, όχι τώρα να διαμαρτύρεσαι καταγράφοντας απλώς μια ακόμη ρυπαρή ιστορία...".

http://www.ribandsea.com/articles/2179-zoi-konstantopoylou-poios-fovatai-tin-alitheia

Ούτε είναι, βεβαίως, τυχαίο ότι η Ζωή Κωνσταντοπούλου αρνήθηκε πεισματικά να μου δώσει μια συνέντευξη, όποτε της το ζήτησα, ενώ είναι κατά καιρούς παρούσα σε κάθε μέσο μαζικής ή μερικής εξαπάτησης, τόσο στην τηλεόραση όσο και στο διαδίκτυο.

Ανάλογη "πόρτα" έφαγα και από τον τέως "φίλο" μου, και νυν υφυπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη, αλλά και από την (επίσης τέως) "φίλη" μου Σοφία Σακοράφα, η οποία έθεσε μάλιστα σαν όρο να της δώσω τις ερωτήσεις μου γραπτώς και εγκαίρως!

Ηθικό δίδαγμα (δικό μου, χέστηκα για τα διδάγματα που παίρνουν οι άλλοι!) : Ναμη δίνω βάση σε ΚΑΝΕΝΑΝ Έλληνα πολιτικάντη και βολευτή, όποιο κόμμα ή απόκομμα και αν υπηρετεί. Συγγνώμη που είμαι τόσο απόλυτος και τους βάζω όλους στο ίδιο τσουβάλι, αλλά αυτό με δίδαξε η αδέσμευτη και μη διαπλεκόμενη δημοσιογραφική ενασχόλησή μου μαζί τους.

Θα εξαιρέσω μόνο όσους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ διαφώνησαν με την κωλοτούμπα του Τσίπρα, απεχώρησαν και δημιούργησαν την "Λαϊκή Ενότητα", και τον βουλευτή Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Κοδέλα. Ο βουλευτής αυτός (με ολόκληρο τον δίφθογγο "ου") διαφέρει! Δεν ανεξαρτητοποιήθηκε, δεν βγήκε στη γύρα για μετεγγραφή, ούτε έβαλε logo στο έδρανό του. Τον Ιούλιο του 2015, δήλωσε πως θα ψηφίσει "ΟΧΙ" στο νέο μνημόνιο και θα παραιτηθεί από βουλευτής. Όπερ και έκανε, προς τιμήν του! http://www.ribandsea.com/waves/1963-mipos-telikos-den-exoun-ola-ta-gouroynia-tin-idia-fatsa Δεν το έπαιξε ούτε Τσίπρας, ούτε Πολάκης, ούτε Γλέζος, ούτε Σακοράφα (και πλείστοι άλλοι, ων ουκ έστιν αριθμός) που σφιχταγκάλιασαν τις καρέκλες τους και συνεχίζουν να εισπράττουν τις υψηλές βολευτικές και ευρωβολευτικές αποζημιώσεις τους...

Ιωσήφ Παπαδόπουλος