Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Αστυνομικός ορκίστηκε πίστη στον Αρτέμιο Σώρρα και οπλοφορεί μέσα στα γραφεία της οργάνωσης!

Του Ελευθέριου Ρήνου.

sorras.themosΣτις αρχές Ιανουαρίου 2017, ο Θέμης Σοφός, ο δικηγόρος της οικογένειας της αδικοχαμένης Παιδοψυχιάτρου Θώμης Κουμπούρα, δήλωσε πως η οργάνωση Σώρρα ενδεχομένως λειτουργεί και ως εγκληματική οργάνωση. Προσωπικά διαφωνώ με τον ικανό νομικό και το δήλωσα δημόσια εδώ και αρκετό καιρό, ξενίζοντας αρκετούς που στην αρχή δεν γνώριζαν καλά τη δράση της ομάδας αυτής. Για εμένα δεν υπάρχει καν ο περιορισμός του «ενδεχομένως», που σωστά κατά τη νομική επιστήμη χρησιμοποίησε ο κ. Σοφός. Η δημοσιογραφική μου άποψη είναι πως η οργάνωση Σώρρα είναι εγκληματική και με την καθημερινή δράση της το αποδεικνύει.

Αμέτρητες απειλές και εξυβρίσεις, γκεμπελικές τακτικές κατά όσων διαφωνούν μαζί τους, διακίνηση πλαστών εγγράφων, μαζική εξαπάτηση πολιτών, απόπειρα απάτης κατά του Ελληνικού Δημοσίου και ένας φόνος συνθέτουν το παζλ αυτής της ιστορίας. Για τους περισσότερους, ο Αρτέμης Σώρρας είναι στο επίκεντρο.

Eikona1 ThemisSofosΗ πραγματικότητα είναι όμως ότι η πλύση εγκεφάλου της ναζιστικής προπαγάνδας έχει οπλίσει τα μέλη της οργάνωσης, πολλοί από τους οποίους έχουν μετατραπεί σε πολύ μικρό διάστημα από πατριώτες σε νεοναζί «ζόμπι». Αυτά τα μέλη είναι το πραγματικό πρόβλημα και από αυτά κινδυνεύει πλέον κόσμος σε πολλές γειτονιές της Ελλάδας. Αρκεί κάποιος να διαφωνήσει δημόσια με την απάτη, για να στοχοποιηθεί, να υβριστεί και να γίνει στόχος επιθέσεων από το «πεζικό» της εγκληματικής οργάνωσης, που το αποτελούν οι φανατικοί «πιστοί».

Eikona2 NeesApeilesΧαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί αστυνομικός, ο οποίος σύμφωνα με το ρεπορτάζ φέρεται να υπηρετούσε στην ομάδα Δίας. Πρόκειται περί αστυνομικού οργάνου που έχει ορκιστεί πίστη στο Σύνταγμα και τους Νόμους αυτής της χώρας, είναι ενεργός στην υπηρεσία του, θέλει αρκετά χρόνια για να συνταξιοδοτηθεί και όμως θεωρείται ένα από τα πρωτοπαλλίκαρα της εγκληματικής οργάνωσης στο Βύρωνα. Τα στοιχεία του αστυνομικού βρίσκονται στη διάθεση μου και από το ρεπορτάζ γνωρίζω πως έχουν κοινοποιηθεί τόσο στο δικηγόρο της οικογένειας της Θώμης Κουμπούρα, όσο και στις εισαγγελικές αρχές.

Eikona3 ApeiliAstynomikosΟ συγκεκριμένος αστυνομικός μάλιστα, όπως έχει καταγγελθεί, φέρεται να οπλοφορεί συνεχώς και να έχει μια ιδιαίτερη σύνδεση με το υπηρεσιακό του όπλο, το οποίο δεν επιθυμεί να αποχωρίζεται ποτέ, ακόμη και εκτός υπηρεσίας. Σύμφωνα με αξιόπιστο μάρτυρα, το όργανο της τάξης φέρει το υπηρεσιακό του περίστροφο ακόμη και όταν βρίσκεται μέσα στα γραφεία του Σώρρα. Συνεπώς, υπάρχει κατατεθειμένη καταγγελία πως στα γραφεία του Σώρρα στο Βύρωνα υπάρχει ένας από τους πιο φανατικούς οπαδούς, ο οποίος οπλοφορεί και είναι εν ενεργεία αστυνομικός, ενώ ο ίδιος άνθρωπος επισκέπτεται και άλλα γραφεία στην ευρύτερη περιοχή και ειδικά στην Αττική.

Με δημοσίευμα του στο κοινωνικό δίκτυο Facebook, ο εν λόγω αστυνομικός «αστειεύεται» εναντίον μάρτυρα που πριν λίγες μόνον ημέρες κατέθεσε στην Εισαγγελέα Αθηνών κυρία Ευτυχία Σπυροπούλου για την εγκληματική οργάνωση. Ο μάρτυρας, που θεωρείται «κλειδί» από τις ανακριτικές αρχές, στοχοποιείται μαζί με τη σύζυγό του από τον αστυνομικό, ο οποίος αναφέρει το «Φώσκολο» και το «Γιάγκο Δράκο» στο κείμενο που ανέβασε.

Eikona4a AstynomikosΣτο σημείο αυτό πρέπει να θυμίσω πως ο δολοφόνος της Παιδοψυχιάτρου έβλεπε «δράκους», ενώ από πρώην μέλη της οργάνωσης έχει εξηγηθεί η χρήση λέξεων – κλειδιών που λειτουργούν ως εσωτερικός κώδικας ανάμεσα στα μέλη. Μάλιστα, στη λέξη «Δράκος» που χρησιμοποίησε τόσο ο δολοφόνος, όσο και ο συγκεκριμένος αστυνομικός, έχει αποδοθεί η έννοια του υπέρτατου εχθρού της οργάνωσης, ο οποίος πρέπει να θανατωθεί.

Εκτός από τον όρκο του προς την υπηρεσία του, ο αστυνομικός έχει λάβει επιπλέον τον «Όρκο του Πολεμιστή» σύμφωνα με τον οποίο τάσσεται και αφοσιώνεται στους σκοπούς της εγκληματικής οργάνωσης και στις προσταγές του αρχηγού αυτής, ενώ συμφωνεί πως αν παραβεί τον όρκο του ο κυτταρικός του ιστός θα διαλυθεί, δηλαδή θα χάσει τη ζωή του.

Eikona4 AstynomikosΟ όρκος στον οποίο υποχρεωτικά υποβάλλονται τα μέλη της οργάνωσης Σώρρα, αν πρόκειται να ανοίξουν γραφείο με το πρόσωπο του άφραγκου «επενδυτή» στην πινακίδα, αποτελεί απόδειξη του γεγονότος ότι πρόκειται περί μιας επικίνδυνης οργάνωσης με παραθρησκευτικό χαρακτήρα, στην οποία παγιδεύονται απλοί άνθρωποι, που στόχο έχουν μόνο να ξεφύγουν από την οικονομική κρίση. Με το «τυράκι» της παροχής οικονομικής βοήθειας, ο Σώρρας και οι κατά τόπους συνεργάτες του, εξαπατούν τους πολίτες, χρησιμοποιώντας πλαστά έγγραφα υφαρπάζουν τα χρήματά τους και ασκούν έντονο προσηλυτισμό, με στόχο τη μετατροπή φιλήσυχων πολιτών σε οπλισμένους πολεμιστές.

Επιπρόσθετα, το άρθρο 13 του Συντάγματος περί της Θρησκευτικής Ελευθερίας ξεκαθαρίζει πως «ο προσηλυτισμός απαγορεύεται», ενώ ταυτόχρονα στο εδάφιο 5 αναφέρεται πως «κανένας όρκος δεν επιβάλλεται χωρίς νόμο, που ορίζει και τον τύπο του». Κατά συνέπεια, ο όρκος στον οποίο αναγκάζονται να συμμετάσχουν τα μέλη της οργάνωσης είναι παράνομος, παραβιάζει κατάφωρα το Σύνταγμα της χώρας μας και για αυτό θα έπρεπε να υπάρχει εδώ και αρκετό καιρό αυτεπάγγελτη παρέμβαση του αρμόδιου εισαγγελέα.

Eikona4b AstynomikosΣε αυτόν τον παράνομο όρκο λοιπόν έχει ορκιστεί και ο αστυνομικός. Ας ελπίσουμε, αν ποτέ αποδειχθεί η ενοχή του Σώρρα και των μελών της υπόλοιπης εγκληματικής οργάνωσης, και ζητηθεί η σύλληψή τους, ο αστυνομικός που έχει ορκιστεί τον «όρκο του πολεμιστή» και σήμερα προστατεύει τον «πολέμαρχο», να μην τραβήξει το όπλο του για να επιβεβαιώσει την πίστη του στον αρχηγό της οργάνωσης. Τότε θα είναι αργά για όλους μας σαν κοινωνία!

Παράλληλα, διαταγή της ηγεσίας της οργάνωσης είναι η χρήση και διακίνηση πλαστών εγγράφων, ανάμεσα στα οποία βρίσκεται ανυπόστατος ισολογισμός που αποδίδεται στην Παγκόσμια Τράπεζα και φέρει εκατοντάδες πλαστογραφημένες υπογραφές, ανάμεσα στις οποίες τις πλαστές υπογραφές του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας Καρόλου Παπούλια, του πρώην Υπουργού Οικονομικών Γεωργίου Αλογοσκούφη και του Πρέσβη Αδαμάντιου Βασιλάκη (βλ. «Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης Σώρρα συμμετέχουν στην απάτη: Έγγραφα και αποδείξεις». – http://mignatiou.com/2017/01/ta-meli-tis-egklimatikis-organosis-sorra-simmetechoun-stin-apati-engrafa-ke-apodixis/). Ο αστυνομικός στον οποίο αναφέρομαι έχει πρόσβαση σε αυτά τα έγγραφα, είναι υψηλά ιστάμενος στην τοπική οργάνωση και χρησιμοποιεί τα πλαστά έγγραφα για να προσηλυτίσει πιστούς!

Eikona5 Sorras MpalantinaΦυσικά, δεν μπορεί να υπάρξει σύγκριση ανάμεσα στον συγκεκριμένο αστυνομικό, και στους υπόλοιπους άνδρες και γυναίκες της Ελληνικής Αστυνομίας που με αυταπάρνηση και καθημερινές θυσίες προστατεύουν το κοινωνικό σύνολο. Η παρουσία όμως ενός ένστολου αστυνομικού στα γραφεία του Σώρρα, οι απειλές του δίκην αστεϊσμού προς τρίτους και ειδικά προς μάρτυρες που πρόσφατα κατέθεσαν κατά της εγκληματικής οργάνωσης, αλλά και η εκτός υπηρεσίας περιφορά του υπηρεσιακού του όπλου θα πρέπει να διερευνηθεί άμεσα από την προϊστάμενη αρχή του.

Διαφορετικά, για μια ακόμη φορά κινδυνεύουμε να έχουμε θύματα, όπως και στην περίπτωση της αδικοχαμένης Παιδοψυχιάτρου Θώμης Κουμπούρα και μετά τον επόμενο φόνο θα μαζευτούμε όλοι μαζί τηλεοπτικά να συζητήσουμε τι πήγε στραβά και θρηνούμε το επόμενο θύμα. Θεωρώ πως έχει τελειώσει ο χρόνος της έρευνας, του ρεπορτάζ και της προανάκρισης και έχει φτάσει επιτακτικά η στιγμή που η επίσημη πολιτεία πρέπει να δείξει τα αντανακλαστικά της. Αλλιώς είναι θέμα χρόνου πότε θα έχουμε τον επόμενο νεκρό, λόγω μιας ηλίθιας απάτης που ταιριάζει μόνο σε μερικά αφρικανικά κράτη.

Θα πρέπει να σημειώσω τέλος πως η δολοφονία της Παιδοψυχιάτρου Θώμης Κουμπούρα δεν έχει απασχολήσει όσο θα έπρεπε τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης μέχρι σήμερα. Οι «πιστοί» λόγω της πλύσης εγκεφάλου που έχουν υποστεί συμπεριφέρονται σαν να μην έγινε ποτέ ο φόνος. Εκτός από μερικά κροκοδείλια δάκρυα, η ηγεσία της οργάνωσης δείχνει το απάνθρωπο πρόσωπό της και έχει φροντίσει να πάρει αποστάσεις, κατηγορώντας την αδικοχαμένη Ιατρό επιπλέον για διάφορες φανταστικές σαχλαμάρες.

Αυτή η προσπάθεια απαξίωσης του προσώπου της δολοφονημένης Θέμης από τον Αρτέμη Σώρρα και τους στενούς συνεργάτες του θα πρέπει να συνεκτιμηθεί από τις αρχές, αφού φανερώνει ένα ιδιαίτερα κακό κλίμα ως προς τις σχέσεις τους μαζί της, σε αντίθεση με όσα δηλώνουν ότι το θύμα ήταν ταγμένο να τους βοηθήσει ανοίγοντας γραφείο στην πόλη της.