Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Μιχάλης Καλογεράκη VS Πέτρου Ζωγράφου μέσω... George Pap (ποιος είναι αυτός;).

mixaliskalogerakispetroszografos2Σήμερα, στο πλαίσιο μιας άνευ προηγουμένου συσπείρωσης και ανοίκειας επίθεσης των φίλων του Πέτρου Ζωγράφου ενάντια στον κοινό τους εχθρό, τον παπα Κυριάκο Παπαντωνίου, ο οποίος "τόλμησε" να καταγγείλει προσφάτως τον πρώην συνεταίρο του Πέτρο Ζωγράφο και την μαϊμού "εφεύρεσή" του http://www.ribandsea.com/face/2800-o-petros-zografos-pseydetai-leei-o-proin-synetairos-tou-ap-ti-notio-afriki υπήρξε το ακόλουθο υποτιμητικό σχόλιο εις βάρος του Μιχάλη Καλογεράκη από κάποιον τσάμπα μάγκα, οπαδό του Πέτρου Ζωγράφου, με το ψευδώνυμο "George Pap". Την παραθέτω χωρίς να διορθώσω τα ορθογραφικά λάθη :

"Ο Μιχάλης ο Καλογεράκης είναι ένας εξαίρετος μάστορας, πολύ πεισματάρης και λεβέντης κρητικός. Δεν φτάνει όμως αυτό, γιατί έφτιαξε μια τεράστια, πανάκριβη και λίαν επικίνδυνη συσκευή, η οποία βασίζεται σε πανάκριβα φωτοβολταϊκά. Το αποτέλεσμα ήταν να αποθηκεύει όλα το χρόνο Υδρογόνο για να φτιάξει στο τέλος η κυρά του μια μουσταλευριά! Το ίδιο αποτέλεσμα θα είχε αν αγόραζε από το εμπόριο έτοιμες συσκευές παραγωγής Υδρογόνου και να τις συνδέσει με τα φωτοβολταϊκά του. Θα του στοίχιζαν το εν εκατοστό. Και για να έχουμε μέτρο σύγκρισης ο θερμοσίφωνας που χρησιμοποιεί έχει χωρητικότητα 1,5 - 2 κυβικά Υδρογόνο. Η πενηντάρα συσκευή που ετοιμάζει ο Ζωγράφος, υπολογίζω εγώ ότι θα έχει απόδοση γύρω στα 16 - 17 κυβικά την ΩΡΑ! Δεκαπλάσια δηλαδή ποσότητα από ότι βγάζει ο Μιχάλης, ο οποίος Μιχάλης θα μπορούσε να ήταν δίπλα στον Πέτρο, εάν δεν ήταν εμπαθείς και ζηλότυπος. Καλή σας μέρα".

Λίγες ώρες μετά ο "μάστορας" Κρητικός απάντησε ως εξής :

"Αγαπητέ Γιώργο να ξεκινήσω από το τελευταίο το (ζηλότυπος) δεν μπορώ να κατανοήσω από πού έβγαλες αυτό το συμπέρασμα, θα σου πω απλά ότι (πίτα που δεν τρώγω δεν με νοιάζει και αν καεί) έτσι λέμε εμείς εδώ, πιθανόν να το λέτε και εσείς. Με λίγα λόγια δεν με ενδιαφέρει τι κατασκευάζει ο κάθε άνθρωπος εγώ κάνω τα δικά μου. Τώρα για το (εμπαθείς) εγώ δεν έχω δείξει πουθενά εχθρότητα εναντίον του Πέτρου, απλά λέω ότι λέει τρομερές ανακρίβειες σαν να μην έχει διαβάσει ποτέ του φυσική και χημεία.

Να κάνω και ένα σχόλιο για τα ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ Φωτοβολταϊκά, αν αυτό το έλεγες πριν από 10 περίπου χρόνια θα ήσουν ακριβέστατος αλλά σήμερα ενα κιλοβατ Φωτοβολταϊκού κοστίζει εδώ στην Ελλάδα το ακριβότερο 1000 ευρώ σε σχέση με τα 6000 ευρώ που κόστιζε πριν από 10 χρόνια, και στην Κίνα αυτο το κιλοβάτ κοστίζει από 200 έως 350 ευρώ το πολύ, οπότε άστοχο το σχόλιο σου και για να μην πεταχτείς και πεις καμιά ανακρίβεια για την διάρκεια που παράγουν ρεύμα τα πάνελ, θα σου πω ότι μπορούν να παράγουν άνετα για 60 χρόνια χωρίς ιδιαιτέρες απώλειες αν τα συνδέσεις να λειτουργούν με χαμηλή τάση. Όσο χαμηλότερα τόσο καλύτερα. Εγώ τα λειτουργώ στα 12V, δεν μπορώ να κάτσω να σου αναλύσω εδώ τους λόγους που τα πάνελ καταστρέφονται και χάνουν γρήγορα την απόδοση τους σε υψηλές τάσεις που λειτουργούν όλα τα πάρκα. Άλλωστε δεν είναι αυτό το πρόβλημα σου με μένα αυτήν την στιγμή.

Επίσης να κάνω ένα σχόλιο για την 50αρα όπως αποκαλείς συσκευή του Πέτρου. Αν άκουσες προσεκτικά την πρώτη του συνέντευξη στον Τριανταφυλλόπουλο είπε ότι τα ηλεκτρόδια της συσκευής πρέπει να τα αλλάξεις στις 15 μέρες γιατί καταστρέφονται. Το ίδιο ακριβώς θα ισχύσει και στην μεγάλη συσκευή, μόνο που τα ηλεκτρόδια θα ζυγίζουν κάτι εκατοντάδες κιλά με άγνωστο κόστος, ενώ στην δική μου πρόταση δεν αλλάζεις ούτε βίδα. Για πάντα μετατρέπεις τον αέρα και ήλιο σε καύσιμο, χωρίς καθόλου κόστος, και με την φιάλη που αποκαλείς θερμοσίφωνα δεν μαγειρεύεις μια μόνο μουσταλευριά αλλά κάνοντας χρήση απλής αριθμητικής μαγειρεύεις με ροη καυσίμου 4 λίτρα το λεπτό και έχοντας 30000 λίτρα καθαρού υδρογόνου στον (θερμοσίφωνα) 4Χ60=240 ΛΙΤΡΑ ΤΗΝ ΩΡΑ άρα 30000/240=125 ώρες. Ε, θα έλεγα ότι κάνεις αρκετές μουσταλευριές με 125 ώρες λειτουργίας του (ΥΔΡΟΓΚΑΖ).

Να γράψω και για τις έτοιμες συσκευές του εμπορείου. Όντως υπάρχουν, και οι καλές κοστίζουν 10000 ευρώ και θες και 1000 ευρώ κάθε χρόνο να αλλάζεις την μεμβράνη που διαχωρίζει το οξυγόνο από το υδρογόνο, άρα έχει κόστος η λειτουργία της. Η δικιά μου δεν έχει κανένα κόστος, όπως έγραψα και παραπάνω, και εδώ βρίσκεται και η καινοτομία (στον δωρεάν διαχωρισμό του οξυγόνου από το υδρογόνο) και χωρίς καθόλου συντήρηση. Ελπίζω να κατάλαβες γιατί δεν αγόρασα του εμπορείου αλλά κατασκεύασα δικιά μου.

Και τέλος χωρίς να φανεί εγωιστικό δεν μπορώ να ανήκω σε καμιά ομάδα γιατί είμαι μοναχικός ΛΥΚΟΣ, αν και είναι λάθος αυτή η έκφραση γιατί οι λύκοι είναι πάντα σε αγέλες, πάντως ΠΡΟΒΑΤΟ δεν είμαι".

Κάθε δικό μου σχόλιο, μετά από αυτή την απάντηση του Μιχάλη Καλογεράκη, περιττεύει...

Ιωσήφ Παπαδόπουλος.