Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Και ο Καραπιάλης κύριε; Που πάμε ρεεεεεεεεεεεεε;

Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης.

karapialisΣτα πλαίσια της εργώδους προσπάθειας διοικητικής ανασυγκρότησης της χώρας η προϊσταμένη του ομώνυμου υπουργείου κ. Γεροβασίλη προχώρησε στον διορισμό στον Δημόσιο Τομέα 156 αθλητών εις ανταπόδοση  των υπηρεσιών τους στην πατρίδα.

Διάβασα ότι μεταξύ αυτών καταλέγονται και αθλητές που κατελήφθησαν ντοπαρισμένοι, αλλά δεν είδα ονόματα ντοπαρισμένων. Διάβασα στη συνέχεια τον κατάλογο των ανταμειφθέντων και μεταξύ των ονομάτων είδα και του καλαθοσφαιριστή Ν. Οικονόμου. Μετά διάβασα ότι ακόμη και ποδοσφαιριστές διορίζονται. Τυχαίως επέλεξα τον  Άρη Καρασαββίδη, ο οποίος διορίζεται στον Δήμο του Μπουτάρη ως γυμναστής.

Αναζητώντας πληροφορίες για τον παντελώς άγνωστο σε μένα νέο δημοτικό υπάλληλο διάβασα στη βικιπαίδεια ότι υπήρξε διεθνής ποδοσφαιριστής, ο οποίος ξεκίνησε το ποδόσφαιρο σε μικρή ηλικία στη Γερμανία, όπου διέμενε με τους μετανάστες γονείς του. Με την επιστροφή του στην Ελλάδα το 1977 εντάχθηκε στον Αετό Σκύδρας μέχρι το 1984, οπότε και πήρε μεταγραφή για τον Δικέφαλο του Βορρά έως το 1989, με τον οποίο κατέκτησε το πρωτάθλημα της περιόδου 1984-85. Το 1989 μεταγράφηκε στον Απόλλωνα Αθηνών ως  το 1993, οπότε επέστρεψε στον ΠΑΟΚ μέχρι το 1995.

Στη συνέχεια αγωνίστηκε διαδοχικά με τα χρώματα των Τρικάλων, του  Απόλλωνα Καλαμαριάς, της Λαμίας και του Εδεσσαϊκού. Μετά το τέλος της καριέρας του εγκαταστάθηκε στο Μόναχο. Μεγάλη υπήρξε η προσφορά του στην εθνική Ελπίδων καθώς ήταν το μεγάλο αστέρι της ομάδας που το 1988 αγωνίστηκε στον τελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Ελπίδων εναντίον της Γαλλίας. Τον Μάρτιο του 1988 στα ημιτελικά της εν λόγω διοργάνωσης σημείωσε τέσσερα τέρματα στη νίκη με 5-0 επί της Ολλανδίας οδηγώντας την ελληνική ομάδα στην πρόκριση και θεωρείται ως μια από τις κορυφαίες στιγμές της καριέρας του. Το 1984 αγωνίστηκε με την εθνική Νέων στην τελική φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Νέων πετυχαίνοντας δύο γκολ, ενώ είχε πετύχει και το γκολ της πρόκρισης στον προκριματικό γύρο. Στις 15 Νοεμβρίου 1988 αγωνίστηκε για πρώτη φορά με την εθνική Ανδρών, με την οποία είχε 5 συμμετοχές συνολικά.
    
Από την άλλη μεριά ο πασίγνωστος Καραπιάλης, 21 φορές διεθνής, είχε αναδειχθεί «σε ψηφοφορία τρίτος καλύτερος ποδοσφαιριστής του ελληνικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου (από το 1979) πίσω από τους Βασίλη Χατζηπαναγή και Δημήτρη Σαραβάκο…»

Αυτός δεν διορίσθηκε.

Και μετά ρωτάμε όλοι οι εχέφρονες [;]: «που πάμε;».  Δεν πάμε πουθενά ρε. Εδώ μένουμε

http://ellinikodimosiopanepistimio.blogspot.gr/2017/01/blog-post.html

κι’  όποιου δεν του αρέσει να πάρει την οικογένειά του και να πάει Βουλγαρία, για να μιμηθώ τον τεράστιο Τσακίρη, τελευταίο Διοικητή του ΟΑΕΕ και πρώτο Υποδιοικητή του ΕΦΚΑ.

Σώτος – αενάως διοικητικώς ανασυγκροτούμενος.