Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Κάτι καίγεται και το μυρίστηκαν.

Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης.

mizes.pasok.ndΉταν Μάρτιος του 2004. Τότε που εξελέγη να κυβερνήσει η ΝΔ της οικογενείας Καραμανλή. Δέχθηκα με ανακούφιση το αποτέλεσμα για έναν και μόνο λόγο: είχα βαρεθεί να τρώω στη μάπα τους Άκηδες, τα θεία βρέφη και προ πάντων τον λογιστή-πρωθυπουργό που είχε τη μικρότητα σε μία συνάντησή του στο Λονδίνο με τον Άγγλο πρωθυπουργό Τόνι Μπλερ να ψελλίσει με ύφος που έδειχνε ότι αντιλαμβανόταν ότι εξαπολύει μαλακία, το περίφημο: «επειδή έχουμε εκλογές, μήπως θα μπορούσε να γίνει κάτι με τα Ελγίνεια;».
     
Προχθές, τα φαντάσματα του παρελθόντος είχαν σύναξη για νέο ξε-κίνημα. Το κ-ώλον ΠΑΣΟΚ παρόν.

Γείτονας: ο ταμίας του κώματος που εισέπραττε τις μίζες από τη Siemens.
ΓΑΠ: αυτός που πρεσβεύει ότι δεν πειράζει, αν χάσουμε μερικά στρέμματα ελληνικού εδάφους, αρκεί να έχουμε ασφάλεια – αυτός που εμόλυνε με την παρουσία του  το Καστελλόριζο την 23.04.2010.
Ρέππας: ο εφευρέτης της εφεδρείας ή, επί το ορθότερον, ε-φαιδρείας.
Ροβέρτος: ο ταμίας που εκρίθη αθώος για τα μαύρα Ταμεία του κώματος, ο διοικητής του ΙΚΑ που θα κατόρθωνε να απονέμει το Ίδρυμα σύνταξη σε ένα μήνα. Ο σοσιαλιστής οινοποιός με πολλά ΕΣΠΑ και 1000 προσκεκλημένους στον χλιδάτο γάμο της θυγατέρας του.   
Λαλιώτης: ο υπουργός των μεγάλων δημόσιων έργων προ των Ολυμπιακών Αγώνων που, όλως περιέργως, έχει αποσυρθεί από τον δημόσιο βίο, λες και κάτι να φοβάται.  
siemens.mizesΜίλτος:  ο ουδέποτε ασκήσας το επάγγελμα δικηγόρος, συνταξιούχος από τα 51 του, που ως υπουργός Δικαιοσύνης σκέφτηκε να επιταχύνει την απονομή της Δικαιοσύνης αυξάνοντας το κόστος προσφυγής σ’ αυτήν, ώστε να μειωθούν οι υποθέσεις που εκδικάζονται.

Όλοι εκεί. Εκτός από τον Μπένο και τον Τσοβόλα. Τους μόνους υπουργούς που έκαναν δύο τομές στο Δημόσιο. Ο πρώτος ίδρυσε τα ΚΕΠ που τόσο πολύ εξυπηρετούν τον πολίτη. Ο δεύτερος εισήγαγε την αντικειμενική αξία των ακινήτων για τον υπολογισμό του φόρου μεταβίβασης και, έτσι, έκοψε πολύ λάδι από τους εφοριακούς.
Αναρωτήθηκα: αν αυτοί που συγκεντρώθηκαν προχθές για να διατρανώσουν την πίστη τους στο «κάτω ο ΣΥΡΙΖΑ» και «ποτέ πια δεξιά» είναι οι έντιμοι, τί πρέπει να είναι τα βαρίδια του κώματος που μετακώμισαν στον ΣΥΡΙΖΑ, όπως έχει πει η Φώφη;

Υ.Γ.
1] Το Κτηματολόγιο ξεκίνησε επί ΠΑΣΟΚ, προ 20ετίας, και ακόμη δεν έχει τελειώσει. Αποτελεί πια και αυτό μνημονιακή υποχρέωση: να ολοκληρωθεί μέχρι το 2020.  
2] Και το taxis ξεκίνησε επί ΠΑΣΟΚ. Και μου λένε ότι μπορεί να μπαίνει σ’ αυτό όποιος θέλει και να βλέπει ό,τι θέλει χωρίς να εντοπίζεται. Με ανύπαρκτες δικλείδες ασφαλείας.
    
Εκατομμύρια επί εκατομμυρίων έχει πληρώσει γι’ αυτά τα δύο έργα ο δύσμοιρος ελληνικός λαός. Αλλά δεν τον πειράζει που δεν έχουν ολοκληρωθεί. Αρκεί ότι έχει δημοκρατία και μάλιστα με προοδευτικό πωλητικό προσωπικό έτοιμο ανά αναλάβει ανά πάσα στιγμή τα ηνία της χώρας για νέες μάσες. Σιγά ρε παιδιά, μη βιάζεσθε. Αφήστε να γλείψουν κανένα κοκκαλάκι και οι αριστεροί.