Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Αναζητείται δημοσιογράφος με το φανάρι του Διογένη.

Γράφει ο Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

Ακούστε τι έλεγε το 2011 ο πρώην βολευτής του ΛΑ.Ο.Σ., βιβλιοπώλης και, κατ' ευφημισμόν, "δημοσιογράφος" Κυριάκος Βελόπουλος για τις πέτσινες μετοχές του Σώρρα.

Ακούστε τώρα τι είπε, για την ίδια ιστορία, πριν από μερικές ημέρες όταν έβγαλε στον αέρα της εκπομπής του τον Λευτέρη Ρήνο.

Μόλις η υπόθεση Σώρρα άρχισε να βρωμάει, μετά τον θάνατο της άτυχης Θώμης Κουμπούρα, εμφανίστηκε το έτερον "ιερό τέρας της δημοσιογραφίας" - ο Ταρζάν της τηλεοπτικής ζούγκλας ντε - ο οποίος άρχισε να καμαρώνει και να γράφει στην διαδικτυακή ζούγκλα του ότι αυτός ήταν ο πρώτος που μίλησε για την Τράπεζα της Ανατολής, την απάτη του Αρτέμη Σώρρα και τα πέτσινα ομόλογά του. Ξέχασε, προφανώς, ότι μόνο οι καλεσμένοι του, Λευτέρης Ρήνος και Γιώργος Γιαλτουρίδης, μίλησαν για απάτη. Ο ίδιος κρατούσε τότε απόσταση "ασφαλείας".

Ακούστε τι είπε στην αποφώνηση μιας εκπομπής της "Ζούγκλας" ο δημοσιογράφος που έκανε το ρεπορτάζ για λογαριασμό του Τριανταφυλλόπουλου : "Την ευθύνη για την διαλεύκανση της υπόθεσης την έχουν οι θεσμοί και όχι οι έωλοι ισχυρισμοί κάποιου ούτε τα πορίσματα κάποιου χωρίς επίσημη υπογραφή. Και οι ελληνικοί θεσμοί είτε αγνοούν προκλητικά τις αιτιάσεις του Αρτέμη Σώρρα, είτε τον δικαιώνουν στα ελληνικά δικαστήρια για να σιωπήσουν ύποπτα πάλι αργότερα.".

Αναρωτιέμαι, και δικαίως, τι θα πει και τι θα γράψει ο showman της τηλεοπτικής ζούγκλας αν - λέω αν - αποδειχθεί στο εγγύς μέλλον ότι όσα υποστηρίζει κάποιος άλλος προστατευόμενός του είναι προϊόν απάτης; Θα ξεχάσει όσα διθυραμβικά λέει και γράφει σήμερα υπέρ αυτού του νέου "σωτήρα" της ανθρωπότητας ή θα κάνει κωλοτούμπα και θα τον θυσιάσει πρώτος στον βωμό της δικής του "φήμης" και "δημοσιογραφικής αξιοπιστίας";

"Έχω άδικο λοιπόν όταν λέω πως όλοι οι σκυφτοί, αναγνωρίσμοι και καλοπληρωμένοι ευκαιριακοί "δημοσιογράφοι" των μέσων της μαζικής μας εξαπάτησης είναι φελλοί;