Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Δικηγορικά, επιτάχυνση της απονομής τής Δικαιοσύνης και άλλα φαιδρά.

Του Σωτηρίου Καλαμίτση.

Τρεις μέρες και δεν άκουσα στα ΜΜΕ κάποιο νέο για την υγεία του 4χρονου που νοσηλεύεται με σοβαρά εγκαύματα εξ αιτίας της φωτιάς που ξέσπασε στο σπίτι του, όπου αυτός και η μητέρα του φωτίζονταν με κερί ελλείψει ηλεκτρικού ρεύματος. Από το πρωί μέχρι το βράδυ, όμως, με καταχερίζουν οι δημοσιοκάφροι ως ρατσιστή, επειδή δεν έχω συγκινηθεί όσο θα έπρεπε για την απώλεια της ζωής δύο προσφύγων/λαθρομεταναστών, γιαγιάς και εγγονού, από την έκρηξη φιάλης υγραερίου την ώρα που η γιαγιά ετοίμαζε φαγητό. Χθες το πρωί, όμως, άκουσα δημοσιογράφο τινά ονόματι Ιωάννη Σινάνη να μεταδίδει εκ Λέσβου τα εξής: δεν είναι δυνατόν να ετοίμαζε φαγητό ώρα 23:30. Άλλωστε, η σίτιση γίνεται από catering [το r βαρύ, όπως το προφέρει ο Τσίπrας*] κατόπιν διαγωνισμού [;]. Εκείνο που συνέβη είναι ότι άναψαν μία σόμπα, για να ζεσταθούν, αφού επικρατούσε θερμοκρασία 3ο. Και τούτο, διότι κανείς δεν έχει φροντίσει για τα στοιχειώδη των ανθρώπων αυτών [Σημείωση δική μου: όπως δεν έχει φροντίσει για τα στοιχειώδη όλων των αναξιοπαθούντων Ελλήνων].

Αναρωτήθηκα τότε πώς και η κερα-Τασία δεν τους έχει στεγάσει όλους αυτούς στο υπουργείο της, όπως έλεγε, όταν ήταν υπουργός και είχε ανοίξει τα σύνορα να  υποδεχθεί αυτούς που, σύμφωνα με τις δικές της πάντοτε δηλώσεις, λιάζονταν σε πλατέες και μετά εξαφανίζονταν χωρίς να γνωρίζει η ίδια που πάνε και χάνονται. Πού να φαντασθεί η κερα-Τασία ότι οι ευρωπαίοι εταίροι θα έβαζαν φραγμούς στην ηλιθιότητά της και θα κατσικώνονταν εδώ 60.000 μουσαφίρηδές της. Για τόση διορατικότητα μιλάμε. Ακολούθως ο κ. Σινάνης απεκάλυψε ότι ενώ η κυβέρνηση μας έχει διαβεβαιώσει ότι δεν θα δημιουργηθεί άλλο hot spot, η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες έχει εξασφαλίσει άδεια για δύο ακόμη. Τέλος, ο κ. Σινάνης διερωτήθηκε πώς είναι δυνατόν στη χώρα μας να γίνεται επεξεργασία 20 μόνο  αιτήσεων για άσυλο ημερησίως, ενώ στη Γερμανία γίνεται επεξεργασία  2.000, για να καταλήξει στη γνωστή απορία «τί κράτος είμαστε;»      
    
Να σου πω εγώ κ. Σινάνη μου τί κράτος είμαστε. Ας αρχίσουμε με ένα άσμα απτόμενο της εφαρμοσμένης από τους πολιτικούς Νομικής Επιστήμης, στην οποία στηρίζεται αυτό το κράτος, το οποίο διοικείται από παρακράτος.  
https://www.youtube.com/watch?v=3UFcdbWqxfA
    
Και τώρα ας περιηγηθούμε στις τουαλέτες του μεγαλύτερου Πρωτοδικείου της χώρας, όπου υπηρετούν εκατοντάδες κρατικοδίαιτοι αδιαφορούντες για στοιχειώδη πράγματα, όταν είναι δημόσια, δηλαδή δεν είναι δικά τους. Όπως αδιαφορεί και το «κοινό», δια το οποίο προορίζονται οι τουαλέτες, αφού ούτε στο «κοινό» ανήκουν αυτές. Ο Πρόεδρος, όμως, του Τριμελούς Συμβουλίου Διοίκησης και όλοι οι προκάτοχοι του, γιατί αδιαφορούν; Εδέησε τελικά ο ΔΣΑ να ασχοληθεί με αυτό το θέμα, αφού αποδιοργάνωσε το δικηγορικό σώμα με μία ηλίθια, έως ύποπτη, εξάμηνη εποχή που διέλυσε πολλούς δικηγόρους.
http://www.enikos.gr/society/422032,A8lies-syn8hkes-sta-dikasthria-ths-Eyelpidwn-Pontikia-kai-katsarides-panw-se-d.html
    
Η διάλυση, όμως, των δικηγόρων δεν σταματά στο οικονομικό πεδίο. Συνεχίζει και στο ηθικό. Απόδειξη; Ιδού: ως γνωστόν, ίσως και όχι, η παρουσία στο ακροατήριο κατηγορουμένου επί κακουργήματι απαιτεί την πρόσληψη δικηγόρου. Όταν ο κατηγορούμενος δεν διαθέτει δικηγόρο είτε ελλείψει χρημάτων είτε για άλλο λόγο [π.χ. παρέλκυση της δίκης]  είναι υποχρεωμένο το δικαστήριο να του ορίσει δικηγόρο από ειδικό κατάλογο που καταρτίζει ο οικείος Δικηγορικός Σύλλογος. Ο δικηγόρος πληρώνεται από το Δημόσιο. Η επιλογή τού δικηγόρου γίνεται από το δικαστήριο με τη σειρά αναγραφής στον κατάλογο [κάτι σαν επετηρίδα]. Τελευταίως, λοιπόν, εκτυλίσσονται στα κακουργοδικεία οι ακόλουθες απαράδεκτες για δικηγόρους σκηνές: ορίζει το δικαστήριο ένα δικηγόρο και πετάγονται άλλοι δύο, οι οποίοι διαμαρτύρονται με απαράδεκτο τρόπο, επειδή το δικαστήριο δεν τήρησε τη σειρά διορισμού. Ακολουθούν αντεγκλήσεις, μέχρι να καταλήξει το δικαστήριο στη «σωστή» απόφαση περί διορισμού. Θα μπορούσε να το αποκαλέσει κανείς και ξεκατίνιασμα δικηγόρων. Για να εισπράξουν από τα Δημόσιο € 1.500 περιλαμβανομένου ΦΠΑ, όταν το Δημόσιο ευαρεστηθεί να πληρώσει μετά από ένα χρόνο.  
    
Κατά τα λοιπά οι δικηγόροι που απεργήσαμε για να μην ψηφισθεί ο νέος Κώδικας Πολιτικής Δικονομίας επί υπουργού Δικαιοσύνης Αθανασίου, τον ρουφήξαμε ως το πρώτο προαπαιτούμενο  για το αριστερό Μνημόνιο και τώρα στηνόμαστε στην ουρά να πάρουμε νουμεράκι για να καταθέσουμε μία αγωγή. Στον αριθμό 100 τελειώνουν τα νούμερα, αφού οι δικαστικοί υπάλληλοι δεν τα προλαβαίνουν όλα [σ’ αυτούς καταλέγονται και  απολυμένες καθαρίστριες]  και πρέπει να στηθείς στην ουρά την άλλη μέρα ώρα 08:00 για να πάρεις νούμερο ως νούμερο που έχεις γίνει. Και το δικόγραφο με τη δικάσιμο δεν το παίρνεις αυθημερόν. Μετά από 1-2 ημέρες. Γουστάρω φάση. Και όλα αυτά, επειδή ουδείς υπουργός Δικαιοσύνης έλιωσε ποτέ τις σόλες των παπουτσιών του στους διαδρόμους και τα παντελόνια του στα έδρανα των δικαστηρίων, με εξαίρεση ίσως τον Ευάγγελο Γιαννόπουλο. Ούτε και οι σύμβουλοί του βέβαια. Σιγά μη διορίσει συμβούλους εκτός του κύκλου των συγγενών, φίλων και αφισοκολλητών του κώματος.
    
Επίσης, διάβασα στην Εφημερίδα των Συντακτών περισπούδαστο άρθρο του κ. Κ. Βεργόπουλου, καθηγητή Πολιτικής Οικονομίας και μάρτυρα υπεράσπισης της 17Ν, με το οποίο εξαπολύεται σφοδρή επίθεση στον Σόιμπλε που επιθυμεί την φτωχοποίηση του ελληνικού λαού. Κουβέντα για το γεγονός π.χ. ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μείωσε το κομματικό λειτουργικό κόστος φορτώνοντας στο Δημόσιο τους υπαλλήλους του. Κουβέντα για την καταγγελία ότι κάθε λαθρομετανάστης μάς κοστίζει € 15.000, ενώ το κόστος στη Νορβηγία είναι € 12.000. Τρία χιλιάρικα είναι η διαφορά, δεν είναι παίξε γέλασε. Ποίος τα ενθυλακώνει; Και παρ’ όλα αυτά λαθρομετανάστες γίνονται παρανάλωμα του πυρός από φιάλες υγραερίου. Κουβέντα για το φαγοπότι που γίνεται και από την αριστερή my ass κυβέρνηση που έχει ως στρατηγικό στόχο τη βελτίωση της κατάστασης  του λαού, εξ ου και δεν πτοείται από τις ήττες που τρώει για εργασιακά κ.λπ., όπως μας ενημέρωσε ο αρχισυνδικαλιστής, ουδέποτε εργασθείς, νυν βουλευτής, κ. Μπαλαούρας.  

Στον αντίποδα ένα εξαιρετικό άρθρο του Γιάνη Βαρουφάκη, ο οποίος εξηγεί με απλά λόγια πως δεν μπορεί να αποφευχθεί το Grexit [το r βαρύ, όπως το προφέρει ο Τσίπrας] με εφαρμογή όρων Grexit [το r βαρύ, όπως το προφέρει ο Τσίπrας] και πως δεν μπορεί να αποτραπεί η διάλυση της ΕΕ, όταν εφαρμόζονται όροι διάλυσής της. Αλλά ο Βαρουφάκης είναι «Νάρκισσος», «αιθεροβάμων», «ψεύτης», «αλαζών», «υποκριτής», «τζογαδόρος», «υβριστής»  και «ιδιοτελής, αφού το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να κάνει διαφήμιση για το επόμενο βιβλίο του και να θησαυρίσει», εξ ου και από asset έγινε asshole του Τσίπρα. Ευτυχώς που απεπέμφθη και μας κυβερνούν υπουργάρες τύπου Αχτσιόγλου, Κατρούγκαλου, Παπαδημητρίου [το r βαρύ, όπως το προφέρει ο Τσίπrας], Γαβρόγλου [ομοίως], Σταθάκη, Βίτσα, Καμμένου, Αναστασοπούλου, Πολάκη, Φωτίου και δεν συμμαζεύεται. Να μην ξεχάσω τον Παπαροτρύφωνα και τον Μάρδα. Αλήθεια ρε Μάρδα, τί έγινε μ’ εκείνο το ελληνικό Νταβός;  
http://www.tanea.gr/news/economy/article/5303552/mardas-sthn-nhso-aigileia-tha-dhmioyrghthei-to-therino-ellhniko-ntabos/
Με τις επενδύσεις των Σύρων προσφύγων; Δεν σ’ άφησε ο Αλέξης να ολοκληρώσεις το έργο σου!
    
Και ψιτ, εσείς οι Χιώτες και οι Μυτιληνιοί φροντίστε να είσθε ευγενικοί και υποχωρητικοί με τους λαθρο**, διαφορετικά ο κακός Ερντογάν θα σας στείλει κι’ άλλους ενημέρωσε ο κ. Μπαλάφας. Ναι ρε! Αυτός που όταν ο ΣΥΡΙΖΑ όδευε στην εξουσία είπε το αμίμητο ότι θα μειώσει τις στρατιωτικές δαπάνες, ώστε να διοχετεύσει περισσότερα κονδύλια στην ανακούφιση του λαού ρισκάροντας μία επίθεση από την Τουρκία. Αλλά γιατί να μη λέει αυτός τέτοιες μπαλαφάρες, όταν στη ΝΔ παρακολουθούμε το τσίρκο «παραλαβή-παράδοση ανύπαρκτων  υπουργείων»;
    
Και κάτι από τα παλιά ενόψει της πολλοστής αξιολόγησης των «μεταρρυθμίσεων» που έχουν αντικατασταθεί από τα συνώνυμα  «φορολογία» και «μείωση συντάξεων» στο νεοελληνικό μνημονιακό λεξικό:
      
«Η αποψινή ομιλία του πρωθυπουργού δικαίωσε τις προσδοκίες του Ελληνικού λαού. Αφήνοντας πίσω τη μνημονιακή περίοδο η κυβέρνηση εθνικού σκοπού όντως πρωτοτυπεί αρνούμενη να κάνει τις γνωστές κωλοτούμπες και δηλώσεις μετανοίας στον ξένο παράγοντα που είδαμε τα τελευταία 5 χρόνια. Η Πατρίδα μας πλέον διαθέτει όρθιους κυβερνήτες που κάνουν τους Έλληνες υπερήφανους». [Σχόλιο των ΑΝΕΛ για την ομιλία Τσίπρα στη Βουλή την 09.02.2015]

Να μην ξεχάσω να σημειώσω ότι προ δύο εβδομάδων διάβασα στο έγκριτο «ΒΗΜΑ» άρθρο που προέτρεπε την κυβέρνηση να θεσπίσει κίνητρα για την αναθέρμανση της οικοδομής, της «ατμομηχανής της οικονομίας», δίνοντας τραπεζικά δάνεια για την αγορά κατοικίας, ως τη μόνη διέξοδο για να έλθει η πολυπόθητη ανάπτυξη. Αυτός που το έγραψε να πληρώθηκε άραγε για τον κόπο του;  
Δικέ μου, δεν Υ-Π-Α-Ρ-Χ-Ο-Υ-Μ-Ε [το r βαρύ, όπως το προφέρει ο Τσίπrας]!
    
Athens, black Sunday, November 27, 2016

*http://www.freepen.gr/2016/11/blog-post_7731.html
**Προχθές ο αρμόδιος επί του μεταναστευτικού υπουργός κ. Μουζάλας παραδέχθηκε ότι το 80% των εισβολέων είναι παράτυποι μετανάστες [εικάζω βασίμως ότι καπνίζουν παράτυπα τσιγάρα, ενίοτε δε διαπράττουν και παρατυποχειρίες, Τσίπρας, ίσως, μάλιστα, να είναι εφοδιασμένοι και με παράτυπα χαρτιά].