Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Και διεπλέξαντο τους μηρούς αυτών δια μίαν εισέτι φοράν.

Του Σωτηρίου Καλαμίτση.

Απ' όλα είχε ο μπαξές στην προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση για τη διαπλοκή. Πήγαμε μέχρι και το 1989-1990. Siemens και Κόκκαλης και ψηφιακές παροχές. Αλαφούζος και επιταγές στον Μητσοτάκη το 1990-1993. Ξέχασε μόνον ο κ. Παππάς να μας θυμίσει ότι ο τέως Πρόεδρος του Συνασπισμού, πρόδρομου του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Κωνσταντόπουλος, μπαμπάς της Ζωής, ήταν δικηγόρος του Αλαφούζου με σημαντική προβολή από ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και ΣΚΑΙ για τις συνασπιστήριες θέσεις.
Την τιμητική τους και οι τηλεοπτικές άδειες.
Σημείωσα ότι αυτά που η Φώφη αποκαλεί βαρίδια του ΠΑΣΟΚ, τα οποία κατέφυγαν στον ΣΥΡΙΖΑ, είναι αγωνιστές που ασφυκτιούσαν στο ΠΑΣΟΚ, εξ ου και έφυγαν για να βρουν ζεστή στέγη στον ΣΥΡΙΖΑ και να προσφέρουν στον λαό ανιδιοτελώς.
Όλα τα άλλα γνωστά. Τα έχουμε διαβάσει και ξαναδιαβάσει, ακούσει και ξανακούσει, δει και ξαναδεί. Η εμφανής διαπλοκή στο φόρτε της. Μόνον ονόματα δεν άκουσα. Π.χ. Λάτσης, Βαρδινογιάννης, Μελισσανίδης κ.λπ.
Για την αφανή διαπλοκή, που τρώει τα σωθικά μας, ούτε κουβέντα. Για τον κυρ-Μήτσο, που δεν παραλαμβάνει την παραγγελία του Δημοσίου για χαρτί αν δεν πάρει το κάτι τις του, ουδέν. Για τη σαπίλα της Εφορίας και της Πολεοδομίας, τίποτε. Για τα προνόμια των υπαλλήλων της Βουλής, για τα εφάρπαξ κ.λπ., κουβέντα.
Και όλα αυτά ενώ το Γιδογκρούπ μας έδωσε το 1,1 δισ. να το δώσουμε στους δανειστές, αλλά όχι το 1,7 δισ., με το οποίο το Δημόσιο θα επιστρέψει στους πολίτες τα οφειλόμενα. Επειδή το Υπ. Οικ δεν είχε ετοιμάσει τα οριστικά στοιχεία Σεπτεμβρίου. Όχι, αυτό δεν είναι διαπλοκή. Είναι αβελτηρία, η οποία θάλπει τη διαπλοκή που δεν είχε, όμως, την τιμητική της.
Νικητές όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί. Τί ωραία που τα είπαν. Ηττημένος για μία ακόμη φορά ο λαός.