Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Αγαπητά χρυσόφαρα της Ν.Δ.

Του Σωτηρίου Καλαμίτση.

Μετά τη συνάντηση της ηγεσίας των τριών ανωτάτων δικαστηρίων της χώρας με τον ανθύπατο του ελληνικού προτεκτοράτου, ο εν αναμονή ανθύπατος επιτέθηκε με σφοδρότητα στον εν ενεργεία ανθύπατο κάνοντας λόγο για «συναλλαγή» ανθύπατου-δικαιοσυνηγετών. Και τούτο, επειδή εξερχόμενοι οι δικαιοσυνηγέτες του ανακτόρου του ανθύπατου δήλωσαν ότι συζήτησαν με τον ανθύπατο και τα μισθολογικά τους, λαβόντες την διαβεβαίωση ότι δεν θα γίνουν περαιτέρω μειώσεις αποδοχών, ίσως δε να γίνουν και αυξήσεις.  
Δεν έχασε την ευκαιρία  το ανάκτορο του ανθύπατου και όλοι οι περί ή υπό αυτόν μας να μας θυμίσουν ότι και ο πρώην ανθύπατος που ανήκει στη φράξια του εν αναμονή ανθύπατου είχε συναντηθεί με τους δικαιοσυνηγέτες.
Κι’ έτσι, αναγκάζομαι σήμερα να υπερασπισθώ τον πρώην ανθύπατο, καθ’ ότι ο σημερινός ανθύπατος δεν συναντήθηκε μόνον με τον ηγέτη του ΣτΕ, στον ποίον ήθελε να στείλει κάποιο μήνυμα, αλλά κάλεσε [κρατάμε το «κάλεσε»] και τους άλλους δύο για ξεκάρφωμα.

Ο εν ενεργεία ανθύπατος, λοιπόν, κάλεσε τους δικαιοσυνηγέτες σε μία κρίσιμη περίοδο, όπου αναμένεται να αποφασίσει το ΣτΕ, αν ο διαγωνισμός Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες είναι συνταγματικώς ανεκτός ή όχι και ενώ ο ηγέτης του ΣτΕ έχει διακόψει τη διάσκεψη του ΣτΕ, επειδή συνάντησε σφοδρή αντίδραση από την πλειοψηφία των δικαστών που είναι πρόδηλον πλέον ότι επιμένουν να πουν στον ανθύπατο ότι γίνονται και πράγματα που δεν του αρέσουν. Να μην ξεχνάμε ότι ο ανθύπατος είχε διακηρύξει από τη Θεσσαλονίκη ότι «δεν γίνονται αυτά τα πράγματα»,  να ανατρέψει, δηλαδή, το ΣτΕ τον διαγωνισμό.
Ας πάμε τώρα στον πρώην ανθύπατο. Τον Σεπτέμβριο του 2012 οι δικαστικοί λειτουργοί, πλην ΣτΕ, είχαν κηρύξει αποχή από τα καθήκοντά τους λόγω των μνημονιακών περικοπών στις αποδοχές τους. Ο τότε επί της Δικαιοσύνης τιτουλάριος Παπαφίγκος  κάλεσε τους τότε δικαιοσυνηγέτες, για να βρουν λύση και να ανασταλεί η επί δίμηνο συνεχιζόμενη αποχή. Μετά την άκαρπη σύσκεψη ζήτησε ο Παπαφίγκος από τον ανθύπατο να συναντηθεί με τους δικαιοσυνηγέτες και να συζητήσουν, μήπως και εκείνος βρει λύση. Έτσι και έγινε. Η συνάντηση με τον ανθύπατο έλαβε χώρα την 06.12.2012 παρουσία του τιτουλάριου Παπαφίγκου, του τιτουλάριου Σταμάτη και άλλων δύο  πραιτωριανών. Δεν εκκρεμούσε τότε κάποια σοβαρή δικαστική υπόθεση, για την έκβαση της οποίας ενδιαφερόταν ο ανθύπατος και οι τιτουλάριοί του. Η συνάντηση δεν είχε αποτέλεσμα και η αποχή των δικαστών και εισαγγελέων συνεχίσθηκε. Ήταν η εποχή που ο ανθύπατος, βλάσφημος ων, μιλούσε με τον Θεό, ο οποίος του έλεγε ότι δεν γίνεται τίποτε καλλίτερο πέραν του «στα τέσσερα».    
Η επόμενη συνάντηση του πρώην ανθύπατου έλαβε χώρα την 28.08.2013 με την από διμήνου περίπου νέα ηγεσία της Δικαιοσύνης. Εθιμοτυπική. Παρουσία του τιτουλάριου Μπάμπη. Ούτε τότε εκκρεμούσε κάποια σοβαρή δικαστική υπόθεση, για την οποίαν ενδιαφερόταν ο ανθύπατος. Δεν είχε ακόμη δολοφονηθεί ο Φύσσας, ώστε να ξεκινήσει η δίωξη της ΧΑ και να τηλεφωνήσει ο βένετος ανθύπατος στον ψηλό πράσινο ζητώντας του να πει στον πραίτορα να «γαμήσει τους άλλους τρεις», μόλις εμφανισθούν ενώπιόν  του.
Αυτά, όμως, δεν τα θυμούνται τα χρυσόψαρα της ΝΔ. Εκτός και φοβούνται μήπως οι παρατρεχάμενοι του εν ενεργεία ανθύπατου βγάλουν στη φόρα το ηχητικό με την εντολή τού βένετου προς τον πράσινο. Λέτε οι παρατρεχάμενοι του εν ενεργεία ανθύπατου να έκαναν τέτοια πατάτα μεσούσης της δίκης της ΧΑ και να έδιναν όπλα στον Μιχαλιολάκο;
Υ.Γ. Κάπου εκεί στον Σχοινιά, αν δεν απατώμαι, υπάρχει ένας οικισμός που ονομάζεται «δικαστικά». Περιβάλλεται από έναν φράχτη-φρούριο και περιλαμβάνει επαύλεις, μπροστά στις οποίες ωχριούν αυτές της Εκάλης. Υπάρχει και πύλη εισόδου-εξόδου με τρεις κλούβες και καμμιά πενηνταριά αστυνομικούς που καταγράφουν ακόμη και τον αριθμό κυκλοφορίας παντός διερχομένου αυτοκινήτου. Κάποιος ρεπόρτερ έκανε ποτέ ρεπορτάζ να μας πείσει ότι όλοι οι ιδιοκτήτες [δικαστικοί και μη] των επαύλεων ήλθαν εις γάμου κοινωνίαν με πολύφερνες νύφες;