Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Το άκρον άωτον της νομοθετικής σαφήνειας και νομοτεχνικής αρτιότητας με ολίγη από «κουκιά μετρημένα».

Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης.

Νόμος 4412/2016  - Δημόσιες Συμβάσεις Έργων, Προμηθειών και Υπηρεσιών (προσαρμογή στις Οδηγίες 2014/24/ ΕΕ και 2014/25/ΕΕ).
Θα μπορούσε να αποκληθεί και «νόμος Καλογρίτσα», αφού με αυτόν τον νόμο καταργήθηκε το ασυμβίβαστο εθνικού εργολάβου και καναλάρχη που επέτρεψε στον Καλογρίτσα να μετάσχει στον διαγωνισμό [λέμε και καμμιά μ..] για τις 4 τηλεοπτικές άδειες.
Και επειδή γελάει πια και το παρδαλό κατσίκι με τα καμώματα του Καλογρίτσα και τα βοσκοτόπια που ο κ. Καραμπάτσος τού παραχώρησε, για να δανειοδοτηθεί από τράπεζα και να καταθέσει το υπόλοιπο του τιμήματος της τηλεοπτικής άδειας που «κέρδισε», το olympia.gr, ιστολόγιο προσκείμενο στον Καμμένο, ο οποίος έσπαγε πλάκα, όταν άκουγε ότι ο Καλογρίτσας διαθέτει € 50 εκ. μετρητά, ανεκάλυψε ότι επί σαμαροβενιζέλων θα χτιζόταν στα συγκεκριμένα βοσκοτόπια μία τεράστια ξενοδοχειακή μονάδα με fast track! Σημειώνει πως έλεγαν τότε ότι σε μικρό «Μονακό» θέλουν να μετατρέψουν την Ιθάκη Αυστραλοί επενδυτές που προωθούν μια γιγαντιαία τουριστική εγκατάσταση στον Νότο του νησιού. Το επίσημο αίτημα προς έγκριση στον επενδυτικό νόμο για την επιτάχυνση των στρατηγικών επενδύσεων είχε καταθέσει η εταιρεία ΑΓΥΙΑ Α.Ε. του κ. Καραμπάτσου. Ξενοδοχεία 5 αστέρων, Spa, γήπεδο και κτίριο λέσχης γκολφ, μαρίνα, μικρές συνεδριακές εγκαταστάσεις και αντίστοιχης κατηγορίας παραθεριστικές κατοικίες. Προσπαθεί, έτσι, να καταδείξει ότι αφού τα συγκεκριμένα βοσκοτόπια είχαν τότε μεγάλη αξία, πώς συμβαίνει και δεν έχουν αξία σήμερα;
Και τί σχέση μπορεί να έχει η αξία ενός κομματιού γης με την ανέγερση τεράστιας ξενοδοχειακής μονάδας; Γιατί δεν μπορώ να χτίσω σ’ έναν ξερότοπο ένα μεγάλο έργο και να δώσω στον ξερότοπο αξία, ενώ ο ίδιος ξερότοπος αποκτά αξία με μόνη την εγγραφή επ’ αυτού  υποθήκης, προκειμένου να δανειοδοτηθεί ένας «ημέτερος»; Αυτό δεν μας το εξηγούν εκείνοι που ανεκάλυψαν ότι τα βοσκοτόπια Καραμπάτσου-Καλογρίτσα είχαν αξία το 2013 € 100 εκ. κατά την κυβέρνηση Σαμαρά  [ούτε αυτό μας λένε από πού προκύπτει], ενώ τώρα η αξία τους είναι μηδενική [όπως και είναι]. Σ’ αυτό δεν δίνουν απάντηση. Απλώς ταΐζουν σανό τον κόσμο, για να κρύψουν τις πομπές τους με τον σαχλό διαγωνισμό για 4 μόνον τηλεοπτικές άδειες. Το καραγκιοζιλίκι πάει σύννεφο. Αρκεί να μην χαθούν οι καρέκλες και να φαντάζουν οι αριστεροί my ass ότι πατάσσουν τη διαπλοκή και κόβουν τον ομφάλιο λώρο τραπεζών-ΜΜΕ, ενώ ο εκλεκτός τους θα έπαιρνε τραπεζικό δάνειο, πριν καν πάρει την άδεια να στήσει το κανάλι του, απλώς για να πάρει την άδεια.
Εκεί στην Επιτροπή της Βουλής που ερευνά [λέμε και καμμιά μ…] τις σχέσεις ΜΜΕ-τραπεζών τί λένε τα παλληκάρια; Ένα σκάνδαλο έσκασε επί των ημερών τους, αλλά αυτοί είναι κολλημένοι στο παρελθόν.  
Κατά τα λοιπά η αρμόδια Επιτροπή για τον διαγωνισμό είχε ελέγξει το «πόθεν έσχες» Καλογρίτσα και είχε δώσει το πράσινο φως. Της είχε διαφύγει ότι δεν υπήρχε καν έσχες, όπως απεδείχθη χθες που ο υπερθεματιστής Καλογρίτσας δεν μπόρεσε να καταθέσει το 1/3 της προσφοράς του και εξέπεσε της … διαγ[κ]ωνιστικής διαδικασίας. Με το αιτιολογικό ότι λόγω του θορύβου που δημιουργήθηκε γύρω από το όνομα του δεν μπόρεσε να πάρει … δάνειο για να καταθέσει τη δόση.  Και ούτε μία παραίτηση ρε γαμώ το! Έτσι, για δείγμα.
Αλλά πού να βρεθεί τσίπα, όταν γράφεται σε εφημερίδα [RealNews 25.09.2016 – Π. Γαλιατσάτος] και δεν διαψεύδεται μετά βδελυγμίας ότι «Κυβερνητικά στελέχη επισημαίνουν πως οι ψηφοφορίες στο ΣτΕ είναι "κουκιά μετρημένα" και πως συνήθως το δικαστήριο δεν ανατρέπει κυβερνητικές αποφάσεις». Για να δούμε πόσο καλά έχουν μετρήσει τα κουκιά και έχουν την κρίση του ΣτΕ στο τσεπάκι. Για να δούμε ποιοί θα ξεφτιλιστούν, οι κυβερνητικοί ή οι δικαστικοί;